Jövőre elveszhetnek a felfüggesztett uniós pénzek Bóka János szerint, és akkor „politikai értelemben” akár Ukrajnának is juthatna belőlük.

Orbán ettől félt Brüsszelben – „Galambbal sakkozzunk” az EU-ügyi miniszter szerint

Kép: Orbán Viktor / Facebook

Bóka János EU-ügyi miniszter – aki ott volt Brüsszelben Orbán Viktor kíséretében a múlt héten – szerda este az InfoRádió Aréna műsorában magyarázkodott azért, mert a miniszterelnök a február 1-i csúcson a többi ország vezetőjével együtt megszavazta Ukrajnának az 50 milliárd eurós támogatást.

A magyar félelem nem arra vonatkozott, hogy a Magyarországnak pántlikázott pénzek formálisan Magyarország számára elvesznek és Ukrajna számára kerülnek felhasználásra

– idézi a minisztert az ATV. Orbán ugyanis azt állította, azért szavazott igennel, mert az Európai Tanács ülésén garanciát kapott arra, hogy a Magyarországnak járó források nem Ukrajnában kötnek ki – noha ezt Orbán „garanciái” nélkül sem tudná megtenni az EU.

Bóka szerint erre „politikai értelemben” van lehetőség: a jogállamisági aggályok miatt Magyarországnak címzett pénzek felfüggesztése egy idő után tényleges forrásvesztéssé alakulhat, ennek esetén „azokat a forrásokat hivatalosan is át kell majd címkézni, és akkor ezek a források mehetnek Ukrajnába”. Az uniós költségvetési rendelet úgy szól, hogy a 2 évnél tovább felfüggesztett forrásokat ki kell vezetni a költségvetési előirányzatok közül.

Én úgy számolom, hogy az első tényleges forrásvesztés elkerüléséhez az év végéig, jövő év elejéig megállapodásra kell jutni

– mondta Bóka. Arra, hogy hol tartanak a brüsszeli tárgyalások, a miniszter azt mondta, van, amikor az Európai Parlament zsarolási kísérleteinek engedve kicsit távolabb lép az Európai Bizottság, van, amikor közelebb:

Ha az eljárás eredménye az, hogy Magyarország és a magyar emberek hozzájutnak ezekhez a forrásokhoz, akkor mi hajlandók vagyunk arra, hogy galambbal sakkozzunk.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Magyarországnak címzett pénzek felfüggesztése egy idő után tényleges forrásvesztéssé alakulhat"

Akkor dolgozz Bóka, dolgozz! Győzd meg az uradat, hogy ne lopjon többet az Uniós pénzekből.
Tudom! Nem kis munka a vezéredet erről meggyőzni, de ezért kapsz mesés fizetést!
Clavigo
...én csak Lölőt sajnálom,,meg a családot,meg a haverokat..
Béla333
"Magyarországnak címzett pénzek felfüggesztése egy idő után tényleges forrásvesztéssé alakulhat"

Akkor dolgozz Bóka, dolgozz! Győzd meg az uradat, hogy ne lopjon többet az Uniós pénzekből.
Tudom! Nem kis munka a vezéredet erről meggyőzni, de ezért kapsz mesés fizetést!
Dr. Proktor
Az EU, minden fidesz állítás dacára - szuverén államok szövetsége! Így Orbán szuverén módon eldöntheti hogy vétóz akármit, viszont a többi szuverén ország szuverén módon döntheti el hogy ad-e neki pénzt...
Pusztai
@Dr. Proktor: , MO erős büszke külfödről támogatott ország!
i.imgur.com/CkTK0ha.jpg
justhpeter
Ennek a kormánynak már biztosan nem hiszek egy mondatát sem, ahogy azt sem, hogy 6%- vagy az alatti % lesz az idei infláció. Ostoba szarházigyűjtemény az egész.
Csak példának: kocsi kötelező biztosítása 70%-kal emelkedett, a casco 15%-kal.A mobil márciustól 15%-kal, a mindennapi bolt 10-15%-kal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.