Magyarország köztársasági elnöke a mai napon lemondott, majd nem sokkal később Varga Judit is lemondott.

Novák Katalin után Varga Judit is bejelentette: Lemond és visszavonul
Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, volt igazságügyi miniszter beszédet mond, miután átvette a Szellemi Honvédő Díjat a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) ünnepségén a Novotel Budapest Congress Centerben 2024. január 19-én. MTI/Lakatos Péter

A rendszerváltoztatás óta az elnök egyéni kegyelmi döntésének érvényességéhez az igazságügyi miniszter ellenjegyzése szükséges – írta a Facebook oldalán.

Én folytattam azt a több, mint 25 éves gyakorlatot, miszerint az igazságügyi miniszter tudomásul veszi az elnök kegyelmi döntését.

- tette hozzá, majd kitért arra, hogy az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalja.

Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is.

- írta 

Mindenkinek hálásan köszöni a munkáját, akivel az elmúlt években egy csapatban dolgozhatott.

Novák Katalin pár perccel korábban jelentette be, hogy hozott egy olyan kegyelmi döntést, amit sokakban nemtetszést váltott ki.

Hibáztam. Nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki pszichikailak és fizikailag gyermekeket bántalmaz.

- mondta Novák.

Bocsánatot kérek, akiket megbántottam. A gyerekek és a családok védelme mellett állok továbbra is, de már nem köztársasági elnökként. Lemondok!

- jelentette be, 10 perccel az egykori Igazságügyi Miniszter, aki 2023 júniusában jelentette be, hogy július 31-i hatállyal lemond a miniszteri megbízatásáról és közölte, hogy a 2024-es Európai Parlamenti választásokra készül a Fidesz listájának az élén.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
És orbán mikor mond le?
Kizártak tartom, hogy ez nélküle történt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rücsü41
@Pegero: Szeintem morális különbségre az hivatkozhat aki magától , összeroskadva a döntése következményétől nem akkor mond le amikor kiderül, hogy magasról tett az alapvető erkölcsi elvárásokra és emiatt már majdnem mindenki megveti.Náluk is hiányzott az önként és azonnal egysége a lemondásuknál, mert megvárták nem csak a közvélemény de a pártjuk vezetőjének a döntését is.Tudom hogy Novákot függetlennek kellene tekintenem, de miután a tévék mutogatták hogy korábban nagy narancsos és fideszes fülbevalóval, így sajnos őt is pártkatonának tekintettem.
rücsü41
@Pegero: Te beteg vagy ,értelmi beteg, mert nem értetted meg, hogy mi a hozzászólásom lényege.Azt kifogásoltam, hogy Te óriási erkölcsi fölényről beszélsz Novák és Varga döntése esetében mert, hogy milyen hamar levonták a helyes konzekvenciát.Erre mondtam én azt, hogy akkor lennének erkölcsi fölényben ha nem az eset kibukása , a tüntetők követelései után tették volna meg , hanem sokkal korábban, de amíg titokban volt a döntésük, lapultak ők is mint szar a fűben, és például úgy gondolta Novák hogy még az orbáni Alaptörvény módosítást is "jó szívvel" majd aláírhatja.Ha nem került volna nyilvánosság elé a pedofilt segítő bűnöző ügye és a pártja nem mért volna nagyon nagy felháborodást, akkor nem szólt volna nekik OV hogy "Lányok !Mondjatok le!" és akkor nem lenne most miről vitatkozni.Kár úgy csinálni , hogy itt most az erkölcs győzelmet aratott, mert a felháborodás kezdetén eszük ágába sem volt lemondani az érintetteknek.Ha Te ezt nem látod , akkor egy kicsit vaksi vagy, csak a narancsos színtartományban levő dolgokat látod, de azt rosszul!Nem kellene neked konzekvenciákat levonnod, és másoknak , akik nem értenek egyet Veled rossz tanácsokat osztogatni, inkább tartd meg a véleményedet magadnak, és azon csámcsogj!
rücsü41
@Pegero: Tudod Te, hogy mérik a fideszes hátrányt minden ilyen esetnél, és most a felháborodásnál olyant mértek amit mostanában még nem és ez is hozzájárult, hogy a két nő megkapta a selyem zsinórt!
rücsü41
@Pegero: " olyan amit figyelembe vett Orbán Viktor!"További magyarázat már nincs ingyen.
Clavigo
@Pegero: Te Mahmoud.. Hová tünt a Főnököd ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.