Március elsejével lemondott a Richter Gedeon igazgatóságában betöltött pozíciójáról Bogsch Erik.

Alapember távozik a Richter igazgatóságából

Bogsch Erik ötven évig kitartott első munkahelye mellett. Forrás: Youtube

A Budapesti Értéktőzsde a Richter igazgatóságának közleményét idézve tájékoztatja a részvényeseket, hogy Bogsch Erik 2024. március 1-i hatállyal lemondott a Richter Gedeon igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett. A Richter igazgatósága Vizi E. Szilveszter igazgatósági tagot választotta meg az igazgatóság elnökévé.

Az igazgatóság a lemondást 2024. február 26-i ülésén elfogadta, és a társaság iránti elkötelezettsége és annak eredményeihez való kimagasló hozzájárulása elismeréseként az igazgatóság a „Richter Gedeon Nyrt. Örökös Tiszteletbeli Elnöke” címet adományozta Bogsch Eriknek.

A társaság elhatározta, hogy 2024. év során „Bogsch Erik Gyógyszerkutatási Alapítvány” néven új alapítványt hoz létre és azonos névvel díjat alapít. Bogsch Erik helyett Vízi E. Szilveszter lesz az igazgatóság elnöke, dr. Pintérné dr. Hardy Ilona igazgatósági tagot pedig az igazgatóság helyettes elnökévé választották a társaság 2027. évi éves rendes közgyűlésig.

A Széchenyi-díjas Bogsch Erik a Budapesti Műszaki Egyetemen 1970-ben szerzett vegyészmérnöki diplomát, majd gazdasági mérnöki képesítést. 1970 és 1977 között a kutatás-fejlesztés területén töltött be különböző pozíciókat a cégnél, 1977 és 1983 között Mexikóban volt a Medimpex irodavezetője. 1983 és 1988 között a Richter Gedeon Rt. fejlesztési főmérnök-helyettese volt. 1988 és 1992 között Londonban a Medimpex UK ügyvezető igazgatója. 1992 novemberétől 2017-ig a Richter Gedeon Rt. Vezérigazgatója, majd operatív elnöke volt.

Bogsch Erik nemrégiben felhívta a figyelmet, hogy az egyetemek egyre nehezebben nevelik ki azokat a tehetségeket, akikre pedig a gyárnak is szüksége lenne.

Forrás: BÉT
Fotó: Youtube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
"Bogsch Erik nemrégiben felhívta a figyelmet, hogy az egyetemek egyre nehezebben nevelik ki azokat a tehetségeket, akikre pedig a gyárnak is szüksége lenne."
Tehát itt is baj van. Bravó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.