Donald Tusk lengyel miniszterelnök hevesen kritizálta a magyar és a szlovák külügyminisztert, amiért egy törökországi konferencián orosz kollégájukkal találkoztak, ráadásul Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus temetésének napján.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök hevesen kritizálta a magyar és a szlovák külügyminisztert, amiért egy törökországi konferencián orosz kollégájukkal találkoztak ráadásul Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus temetésének napján.

Juraj Blanár szlovák és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter pénteken találkozott Szergej Lavrovval az antalyai nemzetközi diplomáciai konferencián.

Donald Tusk páros lábbal szállt bele Szijjártó Péterbe!

Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldal

Politikai körökben nem maradt vélemény nélkül az újabb orosz-magyar találkozó. A Telex beszámolója szerint azonban Donald Tusk lengyel miniszterelnök egy sajtótájékoztatón bírálta a két külügyminisztert.

„Ünnepi lakomát rendezni Alekszej Navalnij temetésének napján… csak egy újabb olyan jelzés a magyar kormánytól, amelyet erkölcsi és politikai okokból nehezen tudunk elfogadni”

Ahogy arról a lap is beszámolt, Szijjártó a közösségi média profilján tette közzé a vacsorájuk részleteit: a külügyminiszter a szokásos bejelentkezése után egy olyan videót is kitett, ahol orosz kollégájával, Szergej Lavrovval cseverészik kedélyesen.

Az nem diplomáciai teljesítmény, ha az ember csak azokkal beszél, akikkel mindenben egyetért, az igazi teljesítmény a kapcsolattartás azokkal, akikkel bizonyos kérdésekben eltérő állásponton van – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Donald Tusk lengyel kormányfő bírálataira.

Szijjártó Péter kifejtette, hogy a magyar és a lengyel nemzet között nem pusztán barátság, hanem testvériség is van, amely véleménye szerint „kibírja az ilyen politikai epizódokat is, mint amiket Lengyelország miniszterelnöke az elmúlt néhány hétben produkált”.

Egyszerűen tiszteletben kell tartani, hogy mást gondolunk a béke lehetőségéről Ukrajnában. Mi egy békepárti kormány vagyunk, Lengyelország kormánya pedig inkább háborúpárti álláspontot képvisel – mondta a külügyminiszter.

Forrás: Telex

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cherry
Szijjártó a legrosszabb hazaáruló himringyó,,, becsületet nem ismer, sosem volt ezeknek a patkányoknak,,Kirúgni az EU ból és NATO ból
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Lavrov qrvája... ( meg dzsuvabalué is... )
Aki Én
,,Az nem diplomáciai teljesítmény, ha az ember csak azokkal beszél, akikkel mindenben egyetért, az igazi teljesítmény a kapcsolattartás azokkal, akikkel bizonyos kérdésekben eltérő állásponton van"

És ez mennyire nem igaz pont rátok, te buzeráns.
Géza
Szíjjártó annyira elegánsan nyomta a betonba ezt a Tuskót, hogy ezt tanítani kéne.
simmering73
@KisTehen: Sajnos tuskó. Nekünk ilyen külügyminiszter jutott.
KisTehen
@simmering73: nem baj ... majd leváltjátok ... VALAMIKOR

HAHAHAHA
csak úgy....
péterke a hazudós :Szijjártó azt állítja, európai politikusok hosszú sora kérte fel, hogy juttasson el egy üzenetet az oroszoknak
444.hu/2024/03/05/szijjarto-hosszu-azoknak-az-europai-politikusoknak-a-listaja-akik-felkertek-engem-hogy-juttassak-el-az-oroszoknak-egy-uzenetet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok