Nem sikerült megegyezni a közös ellenzéki jelölt személyéről Győrben, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin sem az önkormányzati választások kapcsán, ráadásul Gyurcsány Ferenc pártja már szinte a zsarolástól sem riad vissza.

A Demokratikus Koalíció (DK) ezért előválasztást kezdeményezett ezeken a településeken, azonban a Momentum ettől elzárkózik, és ezzel az ellenzék győzelmét veszélyezteti – álltja Varju László, a DK országgyűlési képviselője.

Jól ismerjük a Fidesz választási törvényét: ha az ellenzék nem egy közös jelöltet, hanem több külön jelöltet indít bárhol az önkormányzati választáson, akkor vereségre van ítélve, mert nem a többség győz, hanem a legtöbb szavazatot kapó jelölt

– mondta Varju, aki a DK nevében arra kéri a Momentumot, hogy ne csak szavakban támogassák az előválasztást, hanem a gyakorlatban is - írja a 24.hu

Egymásnak ugrott a DK és a Momentum! Vége az ellenzéki összefogásnak

Varju Lászó, Demokratikus Koalíció. Fotó: Wikipedia.org

Ne féljenek a választók akaratától, adják az emberek kezébe a döntést

– tette hozzá.

Szigetszentmiklóson 2019-ben győzött az ellenzéki összefogás. Idén a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd Kocsis Évát, a DK választókerületi elnökét támogatja, a Momentum ugyanakkor Gyurcsik József szigetszentmiklósi önkormányzati képviselőt indítja.

Dunakeszin öt éve a Fidesz nyert. A polgármesteri széket a Momentum Cseresznyés Csillával, a párt helyi politikusával, a DK viszont Tonzor Péterrel, a párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltjével hódítaná el.

Győrben még zavarosabb a kép. Ott a helyi szinten 2019-ben és 2022-ben is veszítő, DK-s Glázer Tímea indul, továbbá Pintér Bence, az ugytudjuk.hu című helyi portál főmunkatársa, akit a Momentum és az LMP támogat, valamint a szexbotránya után visszatérni szándékozó, korábbi polgármester Borkai Zsolt is a Fidesz legyőzésére vállalkozik.

Egymásnak ugrott a DK és a Momentum! Vége az ellenzéki összefogásnak

Nem sok helyen fognak közösen indulni a DK és a Momentum jelöltjei    Fotó: XXI. Század Intézet

Mindeközben egy megyeszékhelyen is elkezdett szétszakadni az ellenzéki összefogás. Az Éljen Szekszárd közösségi médiafelületén jelent meg néhány napja az a poszt, amiben azt állítják, a Demokratikus Koalíció megpróbálta zsarolni az ÉSZ tagjait.

"Az ÉSZ egy ajánlatot kapott a DK helyi képviselőitől, de ezt nevezhetjük nyugodtan akár zsarolásnak is. Ha nem adunk át nekik egy olyan körzetet, amit az ÉSZ már kétszer megnyert és a lista második helyét, akkor ránk indulnak minden körzetben“ – ezzel a szöveggel jelent meg a Facebookon az Éljen Szekszárd bejegyzése. A DK választókerületi elnöke viszont azt mondta portálnak, szó sincs zsarolásról. Takács László szerint ez „gyomorforgató hazugság“.

Úgy tűnik, a vita hátterében a DK és az MSZP állna szemben egymással. Ugyanis a civilnek mondott Éljen Szekszárd egy MSZP-irodába hívta tárgyalni a DK-t. A megbeszélések után Takács László, a DK szekszárdi választókerületének elnöke arról számolt be, hogy nem lát reális esélyt arra, hogy pártja bármilyen formában együttműködjön az Éljen Szekszárddal.

A DK szekszárdi választókerületének elnöke hozzátette, ezek után nincs más lehetőségük, mint önállóan indulni a tolnai vármegyeszékhely valamennyi körzetében.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Éljen, éljen...jók vagytok, ügyesek vagytok, tehetségesek vagytok.
Egyik jobb mint a másik. Dagad a melletek a büszkeségtől mi?
Megélhetési politikusok, önzőek. Megérdemlitek, hogy kikapjatok.
Szarok vagytok mind. Nektek is köszönhető orbán uralma.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:55
Mi van?A seggedbe szorult a wc kefe nyele?
jáger laszló
Csak a helyzet kedvéért
Ez taktikai és nem stratégiai harc!!
Lesz itt még összeborulás az tuti!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Nem tudom, mi folyik itt. De aki az LMP-vel házal, az gyanus ! Aki nem akar előválasztást, az is ! Aki komcsizik bele a levegőbe, azzal akár szóba sem állnék.
NKF
A végén összeborulnak! Másképpen a tőrpe pártok mennek a levesbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.