Kikéri a budapestiek véleményét a Rákosrendezőre tervezett beruházásról a fővárosi önkormányzat – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön.

A Parkváros vagy Rákosdubaj címmel meghirdetett rendkívüli sajtótájékoztatón Karácsony Gergely elmondta, áprilisban elindítják a "második lakógyűlést": az egy hónapig tartó online szavazáson minden 14 évnél idősebb, lakcímkártyával rendelkező budapesti elmondhatja véleményét a projektről.

 Karácsony: jöhet a "második lakógyűlés" a maxi Dubajról

Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: MTI

A Rákosrendezőre az egyesült arab emírségekbeli Eagle Hills ingatlanfejlesztő által tervezett beruházásról úgy vélekedett, hogy rendkívül rossz jogi konstrukcióról van szó, amely a közérdek helyett a befektetői érdekeket helyezi előtérbe. Ugyanez a beruházó hasonló konstrukcióban Belgrádban valósított meg egy projektet, ami

"az elfuserált urbanisztikai megoldások egyik iskolapéldájaként vonul be a történelembe"

– fogalmazott a főpolgármester az MTI híradása szerint.

Kiemelte: Budapestnek szüksége van azokra a rozsdaövezetekre, ahol vonzó, minőségi lakóhelyek épülhetnek, hogy megállítsák a lakosságszám csökkenését és az agglomerációs népesség növekedését.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Már az elsőre is azt mondták az emberek, hogy nem! Akkor ez most megint mire kell? Azt hiszi a Karácsony, hogy most változott a vélemény?!?!
jáger laszló
Akkor most kell max-Dubaj,vagy nem kell!!
csak kérdezem
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
ez egy barom-...majd erre is válaszol az a pár tízezer karácsony fan-.azt verheti a mellét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.