Szijjártó Péter örül, ha minden jól megy, egy óriási berendezést is Paksra hoznak még a tavasszal, ami a nukleáris erőmű egyik lelke lesz.

Szijjártó Péter a Külügyminisztérium közleménye szerint a szerb, a török, az iraki és a fehérorosz kormány képviselőivel, illetve a Roszatom orosz atomenergetikai vállalatot vezető Alekszej Lihacsovval a Szocsiban folytatott tárgyalása után számolt be a paksi bővítésről – írta az MTI.

Szijjártó Péter a szokásos orosz "turnén" sem feledkezett meg Paks2-ről

Szijjártó Péter örül, mert bővülhet Paks/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

"A paksi beruházás sikere a magyar gazdaság versenyképességének hosszú távú garanciája. Ezáltal garantálni tudjuk Magyarország számára azt, hogy az ország villamosenergia-ellátása biztonságban lesz hosszú évtizedekre, hiszen nagyjából az ország lakossága és ipara által szükségesnek tartott villamos energia mintegy 70 százalékát mi magunk elő fogjuk tudni állítani"

- jelentette ki.

A tárcavezető úgy véli, ez nagyon komoly függetlenséget ad majd nekünk a nemzetközi energiapiac néha teljesen esztelen változásaitól, az egekbe ugró áraktól például. Szerinte a beruházás nemcsak a versenyképességünket, hanem a rezsicsökkentés vívmányát is meg fogja tudni védeni.

A blokkhoz szükséges két legfőbb nukleáris eszköz gyártása közül az egyik, az úgynevezett zóna-olvadékcsapda gyártása már lezárult, így megkezdhették a műszaki átadás-átvétel folyamatát. Kijelentette:

ha mindent rendben találnak, akkor a második negyedév során Paksra el is tudnak hozni egy hatalmas eszközt, amely a nukleáris erőmű egyik lelke lesz.

Tájékoztatása szerint a másik nagy tömegű eszköz, a reaktortartály gyártása április elején indul a magyar szakértők jelenlétében. A miniszter üdvözölte, hogy gőzerővel zajlik az építkezés előkészítése, jelenleg a talajszilárdítást végzik német, amerikai és más alvállalkozók.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Szóval elhozzák. Ide. Paksra. És? Jól el lesz az ott letakarva. Az őrzése, állag megóvása mennyibe fog kerülni?
jáger laszló
Csak a szokásos moszkvai menü!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@lusta: A druzsba pjotr fürkészésének,portyázásainak eredményét- a "lélegeztető gépeket" potom 90 millió/hó -ért raktároztuk, akkor ez a szuper, baromi drága gépek- minimum a duplájáért. És meddig? Amig paks2 olyan készültségi fokon nem lesz, hogy be lehessen épiteni a "lelket". Az mikor lesz? Talán soha...ahogy a "magyar vakcinagyár" is épül-szépül , közpénzt vive,(saját zsebre??) a szputnyik vakcina gyártására. Meg a fiumei kikötő...Mind mind ennek a szélhámos kalandornak köszönhető- aki egyébként Magyarország kül-és külgazdasági minisztere.Aki anno a saját kicsi szájacskájával igért az országnak a "limuzinszocialisták" helyett "plebejus" kormányt.
kereső
@lusta: És aki most sem mást, mi lényege- a haza-és szövetségi rendszereink árulását- folytatólagosan.
csak úgy....
aki a síma lélegeztetögépek beszerzéséhez is hülye,arra nem szabadna rábízni ,hogy egy atomerömü ügyében intézkedjen!
lusta
@kereső: Pedofilsimogató Szíjj Ártó Panama Pubi a közelmúltben Afrikában említette meg, milyen remek üzlet a Roszatommal üzletelni és erőművet építeni. Hazánkon kívül Bangladessel példálózott. Hát rossz példát választott. Ott 2015-ben írták alá a 2 blokkra a szerződést. Idén az egyiket már át is adják. Mi ugyanilyen blokkokra írtunk alá szerződést 2014-ben. Az erőmű lelke talán az év végére Paksra érkezik. Mekkora siker!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.