A kerület állítja, szerződéskötési gyakorlatuk transzparens, valamennyi dokumentum nyilvánosan elérhető, a szocialista polgármester momentumos kihívója viszont egyáltalán nem így látja.

A közvélemény-kutatással is foglalkozó Republikon Intézet Zugló önkormányzatának csak tanácsadói munkát végez, a kerületről azonban nem végeztek kutatást és nem tettek közzé elemzést sem – derül ki abból a válaszból, amit a Telex kapott a cégtől.

A portál azt követően tette fel kérdéseit, hogy egy közérdekű képviselői adatkérés nyomán kiderült, hogy a MSZP vezette kerület rendszeresen köt szerződéseket a Republikon Intézettel. Erre a 2020 és 2023 közti időszakban összesen 54 millió forintot költöttek el.

Szoci-mutyi Zuglóban – Színlelt szerződést köthetett a Horváth Csaba vezette zuglói önkormányzat a Republikon Intézettel

Amikor még együtt dolgozott Rózsa és Horváth Zuglóért    Fotó: Facebook

Az egyik adatkérő, a momentomos Rózsa András azt mondja, talált olyan szerződést, ami színleltnek tűnik. Mindezt az alapján gyanítja, hogy a Republikon Intézet heti rendszerességgel személyes, valamint online meetingeken ad tanácsot a zuglói önkormányzatnak, ám ennek nincs írásbeli nyoma, mivel ilyet nem igényelt az önkormányzat.

A politikus szerint az is összeférhetetlen, hogy 2021-be a két fél között az a Király Dávid volt a kapcsolattartó, aki jelenleg Horváth Csaba kabinetjében tanácsadóként dolgozik. A Telex szerette volna megtudni, nem összeférhetetlen-e, hogy rendszeresen megbízási díjat fogadnak el egy önkormányzattól, miközben pártatlan elemzőként politikai publikációkat készítenek a fővárosról.

A válasz szerint a közvélemény-kutatással is foglalkozó Republikon Intézet Zugló önkormányzatának csak tanácsadói munkát végez, a kerületről nem végeztek kutatást és nem tettek közzé elemzést sem. Egy elemzéssel, kutatásokkal, kommunikációval foglalkozó intézet nem engedheti meg magának, hogy ne dolgozzon több partnerrel, ez azonban természetesen nem érintheti az elemzői munkát – írták.

Király Dáviddal kapcsolatban megjegyzik, hogy az érintett maga jelezte 2021-ben az összeférhetetlenséget, éppen ezért nem is végzett ezt követően kapcsolattartói tevékenységet. A Republikon egyébként nem áll kapcsolatban más önkormányzattal.

A Telex kereste a zuglói önkormányzatot is, miért költenek ilyen sokat kommunikációra. A Republikon mellett egyébként hatvanmillió forintot fizettek a Publicus Intézetnek is. Az önkormányzat szerződött kommunikációs partnerei olyan szolgáltatásokat nyújtanak (stratégiai tanácsadás, közvélemény-kutatás, közösségi média), amelyek az itt élők véleményének folyamatos monitorozásával és becsatornázásával a zuglóiaknak nyújtott szolgáltatásainkat javítják, a zuglóiak érdekében végzett munkánkat segítik – olvasható a válaszban. Hozzátették, hogy szerződéskötési gyakorlatuk transzparens, valamennyi szerződés elérhető a zuglo.hu oldalon.

A momentumos Rózsa András egyébként korábban alpolgármestere volt a kerületet irányító MSZP-s Horváth Csabának, ám most már egymás kihívói lesznek az önkormányzati választáson. Mint az ellenzéki összefogás újabb bizonyítéka…

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Csodálkoznak, hogy egyre több híve van Magyarnak? Én nem.
Azt se értem, hogy mindenfelé jobbra, balra, lent és fent millió egy tanácsadó??? Mi a lófasznak? Dolgozzanak akik ott vannak. Ennyi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
" Színlelt szerződést köthetett a Horváth Csaba vezette zuglói önkormányzat a Republikon Intézettel"

köt HET-et.

Hatot nyolcat.
NKF
Most hol van Hadházy? Elment locsolkodni?
KisTehen
@NKF: magyar kiütötte ... ott fekszik az árokparton
Béla333
Jó kis szövetség ez a DK-MSZP-Párbeszéd...
Biztos az alapja... A kerület szavazóit képviselik.. Ja...
Horizont
Csodálkoznak, hogy egyre több híve van Magyarnak? Én nem.
Azt se értem, hogy mindenfelé jobbra, balra, lent és fent millió egy tanácsadó??? Mi a lófasznak? Dolgozzanak akik ott vannak. Ennyi.
rücsü41
Feltételes módban bármikor , bárkiről lehet mindenféle ocsmányságot közölni.A hírközlőt minősíti , hogy nem kijelentő módot használ hanem feltételes módot,ami számomra azt jelenti, hogy vagy megtörént az amit szóvá tesz a cikk, vagy nem.Megkavarta egy kissé az állóvizet a bejelentés, de általában csak zavarkeltésre használják az "szigorú erkölcsű és biztos tudású " zavarkeltők.A rendőrséghez azért nem fordulnak, mert akkor a rágalmazásuk nem kell akkor feltűnést, és általában nem indul nyomozás az ügyben, mert a feljelentés kiegészítésnek nem tesznek eleget a hatalomra törők.
Pusztai
@rücsü41: erre utáltam.

Azt azé lássuk be, Zuglóban mindig voltak mutyigyanus dolgok, Hadházy nem 1x hőzöngött.
karácsony is nagy fasz volt, amikor kampány volt naponta jelentkezett a tv-ben elszámoltatják Papcsákot a 100 milliós lopások miatt, megnyerte a választást, majd kussolt és semmi elszámoltatás még csak hír sem.
Karácsonyt azóta szarba -se- veszem.
rücsü41
@Pusztai: A lebegtetés , az csak a másik oldal besározására jó!Ha igaza lenne a vádoló félnek feljelentené a korrupcióval vádoltat, csak ahhoz sokkal több és erősebb bizonyítékok kellenek ami valószínű nincs meg.Itt csak a másik befeketítéséről van szó, ami hosszú idő múlva kifehéredik , de akkor már késő lesz!Így megy ez politikuséknél?A másik ember becsülete nem számít, egy a fontos, hogy az emberek a másikat erkölcstelennek, javíthatatlannak lássák!
nejlontacskó
@NKF: anyádnál van ebéden!
Fene azt a szelektív buzi fajtádat!
Feltűnt, hogy a telex írt erről cikket?
Mikor megy ki, egy jobboldali önkormányzathoz a propaganda média kérdezősködni, netán tényfeltáró cikket írni, ha visszaélésről van szó!
Nem, hogy nem megy ki, be sem számolnak róla!
Egy pár szó az "ügyről " is.
Észre vetted e, hogy tényállítás nem történt, csupán valaki feltételez valamit?
Dehogy vetted észre, illetve, nem akartad észrevenni!
Ki kell vizsgálni és, ha visszaélés történt, kőkeményen börtönbe vele!
Ugyanis, rohadt szemét politikusokról van szó, akik azért lettek odaültetve, hogy tőlük telhetően, a legjobb tudásuk szerint járjanak el, a település, az ország érdekében!
A fasz ki van már azzal, hogy évek óta másról sem olvasni, csak arról, hogy ki, hol, mit sikkasztott!
De persze, következmény az sehol semmi!!!
Géza
A kommunista-liberális vérében van a lopás, az erőszak és a gyökértelenség.
Horizont
@Géza: Van liberális kommunista??? És te már csak tudod mi van a vérükben??? hahahahahaha
Géza
@Horizont: Minden liberális kommunista. Mi lep meg ezen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.