Az Állami Számvevőszék felhasználásával taníthatja móresre a kormány a Magyar Nemzeti Bankot.

Készülőben van egy ÁSZ-jelentés, amely muníciót szolgáltat a kormánynak a jegybank feletti ellenőrzés visszaszerzéséhez – írja a hvg360. A Magyar Nemzeti Bank működéséről szokatlanul éles véleményt fogalmaz meg az Állami Számvevőszék, amivel új frontot nyit a kormány és a nemzeti bank vitájában.

Jön a háború! Rátámadhat a Magyar Nemzeti Bankra az Állami Számvevőszék

Fotó: Kormany.hu

Az Állami Számvevőszék 2023 novemberében levélben fordult a Magyar Nemzeti Bankhoz, a Matolcsy György jegybankelnöknek címzett megkeresésben egy folyamatban lévő vizsgálat kapcsán kértek intézkedéseket a jegybank vezetőjétől. Az ellenőrzés a nemzeti bank működése szabályszerűségét hivatott vizsgálni. A levélből kiderült, a számvevőknek már akkor komoly kifogásaik voltak a jegybank égisze alatt folyó, az alaptevékenységhez szorosan nem kapcsolódó ügyletekkel szemben. A kérdések, illetve kérések az MNB Szabadság téri székházának felújítására vonatkoztak, amit a nemzeti bank a saját vállalkozására, az MNB-Ingatlan Kft.-re bízott – az mfor.hu híradása szerint.

Forrás: Mfor.hu, hvg360.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
@szaboria1: ezaz, ezért lesz baj!
ezt tudják a hitelminősítők is!
ahol belenyúlnak politikai okból - és tudjàk ezek lopnak- akkor még van tér lefelé a mostani kisbóvliból a nagyba !
lefele!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
Szólt Orbán, "Visszafoglaljuk Tolnát ,Baranyát, ja és a Nemzeti Bankot!"
Pusztai
ebbű komoly ft romlás lehet!!
egy kis leminősítés sóslas es szakadás, infláció megugrás.
fasza!!
szaboria1
Pedig a törvénye szerint sem a kormánytól sem az országgyűléstől és más szervtől utasítást nem fogadhat el.
Qqberci
@Pusztai: Lesz majd 500 Ft-os Euro...
Pusztai
@szaboria1: ezaz, ezért lesz baj!
ezt tudják a hitelminősítők is!
ahol belenyúlnak politikai okból - és tudjàk ezek lopnak- akkor még van tér lefelé a mostani kisbóvliból a nagyba !
lefele!
Eladott Ország
Szeretnék megnyugtatni minden aggódót, hogy ezzel a virtussal pár hónap múlva minden sokkal rosszabb lesz!Vigyázz Gyuri!
uploads.disquscdn.com/images/2bc90efa9b9d031ee0ade0d54cf6622831f996c0e93d91b2ed0b0cc83d72937a.jpg?w=800&h=348
Nézz körül!
uploads.disquscdn.com/images/389a5b74502f732dc29b7c3c51152acfc1a3b18ca90ad88df4545de95c4f69e0.gif?w=800&h=277
Édes Istenem! Akármilyen szar is nekem, imádom nézni, ahogy a nagy arcuk egyre kisebb. Most bezzeg nem pofáznak a Holdról is látszó gazdasági csodákról meg egyéb faszságokról. Vissza lehet tenni az "elvesztette közpénz jellegét" dumával ellopott pénzeket! Tündérmese. Gyorsnaszád. Gépház zaja. Kokik és sallerek. Zsenik mindenhol! Amikor két tévedhetetlen pénzügyi zseni megszerzi a kassza kulcsát. A lóf@szt kell itt bármit is kiizzadniuk az alacsony inflációért. Kékplakátokkal teleszarni az országot a sikerekről szigorúan az én pénzemen, oszt' ágyesz-bugyesz.
uploads.disquscdn.com/images/58d0edcc2fe1d2abcb6439a5c2ebab22fc44639bbef98f56478aecb5bdba8117.jpg?w=800&h=402
A nyereség elveszítette közpénz jellegét de mit lehet kezdeni a veszteséggel? elő lehet kaparni a csodazongorákba és műtárgyakba fektetett pénzt, van még az a közalapítvány is amibe áthelyeztek némi lopott jellegű pénzt, azt is fel lehet most törni mint a csüngiperselyt. Na igen, a veszteségnek is el kéne vesztenie közpénz jellegét, vagyis a nyereségből lett magánvagyonból befizetni a hiányt. Csak egy salátatörvényben elrejtett pár mondaton múlik az egész: ezt és ezt az MNB alapítványt, ill. a Matolcsy klán és hiénacsapatának magánvagyonát államosítjuk.
Eladott Ország
Közgazdasági diploma nélkül is látszott, az Orbán kormány legfőbb gazdasági sikere nem másból állt, mint a jövőnk feléléséből. Úgy költekeztek mintha nem lenne holnap, gyengítették a forintot ezerrel, a támogatásokat ellopták vagy haszontalan beruházásokra költötték, most aztán lehet fenntartani őket. A magánnyugdíjpénzeket elköltötték, az ellátó rendszereket (oktatás, egészségügy) leépítették. A bankokat, a energiaszektort, a médiaszektort átjátszották az oligarcháknak és versenyképtelenné tették. Most, hogy a helyzet tarthatatlan az országot az ázsiai tőkének kiszolgáltatják. Itt a termőföldünk, itt az ivóvizünk, itt a környezetünk, a városunk, azt csinálnak vele amit csak akarnak. Orbán odaadja azt, ami még megmaradt ennek az országnak. Egyszerű a képlet, csak visszateszik 3%-ra a kamatot, a forint fellendül az EUR-ral szemben 500ra és a veszteség papíron eltűnik. Ősi banki gazdálkodási technika. A nyereség az övék, ahhoz semmi közünk, a veszteséget fizesse a társadalom, ha jót akar magának! Érdekes, amikor ment a szekér, akkor nem kellett volna félretenni, horribile dictu nem elb.szni mindféle f.szságra.
Eladott Ország
"Kanyarban előzünk." - mondták. Orbán gazdasági megmondóembere kijelentette, hogy a Matolcsizmust tanítani kellene a gazdasági egyetemeken. De a magyar fel sem fogja ez a dilettantizmus mibe kerül évente nekünk. 2026 újabb 2/3, mert nem mi megyünk szembe az autópályán hanem mindenki más a hülye. El fogják hinni, 2022-ben is elhittek mindent. Melyik megtakarításra fog lecsapni a kormány, hogy majd visszaadja de most az ármányos EU miatt éhes az ország, a holdudvart is etetni kell, meg talán egy két templomot is építeni kellene már valahol a föld másik felén. A koldulás már elkezdődött! 13% szociális adó egyes megtakarításokra! Bár megszorításnak is nevezhetnénk,ezt a szót Döbrögi nem szereti ,ezért ismétlem: MEGSZORÍTÁS! HÁTHA INFARKTUST KAP. Az azonban eszükbe sem jut, hogy az EU -s pénz érdekében be kéne tartani a törvényeket.
viccesvigságok
Nem az MNB vel van baj Matolcsit akarják leléptetni etikusan csak Ő nem hagyja magát.kérdem én milyen országvezetés az amikor minden kanyi fillért egy ember költ el kabaré. marcikájuk dettó olyan mint annó a tokás volt. a Pösze palkovics is olyan kifelyezéseket használ amik a pénzügyi világtól elvontak meg a statisztikát is maszatolási szint emelnék. A statisztika irottt szabályok alapján kezelendők nála ez olyan ecet ere ecet arra. Zavaros érthetetlen elvoatkoztató. ( Mellébeszélés ) 18 feladatot hogy a fenébe tud átlátni egy ember ? ja zseni? majd 2 év mulva ráébredünk hogy átvágták az országot .AMI marad az a koldusbot. Nem nekik nekünk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.