A zuglói erőviszonyokról jelent meg írás a Magyar Narancs oldalán, melyben számba vették a kerület közelmúltbeli politikai eseményeit, valamint latolgatták, kik indulnak a polgármesteri címért, illetve, hogy kik bukkanhatnak még fel. Megjegyzik, Zugló országos viszonylatban az ellenzék egyik legbiztosabb terepe, amiből az is következik, hogy mivel kevesebb energia megy el a kormánypárti jelöltekkel folytatott küzdelmekre, az ellenzéki oldal szereplői leginkább egymással viaskodhatnak a kerület irányításáért.

A cikkből kiderül, hogy a regnáló, a posztjáért újrainduló MSZP-s Horváth Csaba mellett polgármester lenne Zuglóban a momentumos Rózsa András és az egyelőre hivatalosan csak a Szikra Mozgalom támogatását bíró Sudár Orsolya is. Ők ketten az április 11. és 14. között megrendezendő előválasztáson is részt vesznek, ellenben Horváth Csabával, aki a lap szerint annak ellenére marad távolt, hogy 2018-ban még épp ő kardoskodott az előválasztás ötletéért azokban a kerületekben, ahol többen is pályáznának a pozíciókra.

Harsányi Levente is indulhat Zugló polgármesteri székéért: „Ha kényelmes a szék, akkor átgondolja”

Fotó: Zugló Polgármesteri Hivatala

Hármuk mellett a kormánypártok is adnak majd polgármester jelöltet, eddigi tudásunk szerint az egykori Fidelitas-elnök Borbély Ádámot. A Magyar Narancs most viszont arról ír, hogy forrásaik szerint „a közismerten zuglói kötődésű műsorvezető, Harsányi Levente (…) valamilyen konstrukcióban el fog indulni a polgármesteri címért”. A lap megkereste a médiaszemélyiséget, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesülést, csupán annyit mondott, ha kényelmes a szék, átgondolja.

Harsányi az elmúlt években rendszeresen feltűnt a közmédia műsoraiban, a 2022-es választások előtt pedig nyíltan kampányolt a 13. számú budapesti választókerületben végül vereséget szenvedett fideszes Szatmáry Kristóf mellett. A Narancs információi szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Fidesz visszalépteti a zuglói fórumokon mostanában szokatlanul csendes Borbély Ádámot a párton kívüliként ismertebb és valószínűleg népszerűbb Harsányi kedvéért -írja 24.hu

Forrás: 24.hu, Magyar Narancs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.