Megjelent a Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítő, amiből immár hivatalos a kormány átalakításának néhány tétele.

Orbán Viktor valóban lecserélte Kovács Zoltán András dandártábornokot, a Nemzeti Információs Központ (NIK) főigazgatóját. Helyét Hatala Andrea veszi át hétfőn a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó szuper-titkosszolgálatnál. Az a közlönyből derült ki, hogy az eddigi főigazgatót – más fontos megbízatására tekintettel – mentette fel a kormányfő.

Rogán Antalnak már új kémfőnöke van, Menczer Tamás pedig hivatalosan sem államtitkár

Hatala Andrea lett a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó szuper-titkosszolgálat vezetője     Fotó: MTI

Hivatalossá vált több ismert döntés. Menczer Tamás péntektől nem államtitkár. Megbízatása a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, lemondására tekintettel, április 12-ei hatállyal szűnik meg. Szombattól lép helyére Illés Boglárka, akit Sulyok Tamás államfő – Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára – nevezett ki. Menczer Tamás a Fidesz kommunikációs igazgatója lesz. Hollik Istvánt váltja a poszton. Szijjártó Péter korábban közölte, hogy számára külön öröm, hogy volt Fidelitas-elnökként egy másik volt Fidelitas-elnökkel, Illés Boglárkával dolgozhat együtt a Külügyminisztériumban – írta meg a 24.hu.

A miniszterelnök Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Deme László Józsefet április 15-ei hatállyal a tárca helyettes államtitkárává nevezte ki. A közlönyből az nem derült ki, ő miért lesz felelős.

A Hivatalos Értesítőben ugyanakkor megjelent a miniszter utasítása, amely szerint Töll László a katonai identitásért felelős miniszteri biztossá nevezte ki, akinek munkáját kétfős titkárság segíti. Egyebek mellett ő dolgozza ki a Magyar Honvédség hagyományainak megerősítéséhez szükséges koncepciót:

· a katonai identitással összefüggő feladatokat, n;

· koordinálja honvédségi hagyományok erősítését szolgáló történeti kutatásokat, véleményezi a történeti tárgyú kiadványokat;

· figyelemmel kíséri más államok katonai hagyományőrzését, amelyek a belső kohézió megerősítését szolgálják;

· kapcsolatot tart magyar hagyományőrző szervezetekkel, és javaslatot tesz velük az együttműködésre;

· közreműködik az egyenruházat, a kitüntetési rendszer, az alakiság, az alakulatok és laktanyák névadása, a katonai ünnepségek, a honvédtiszt- és altisztképzés reformját, a tiszti kaszinók megteremtését érintő feladatokban.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szegény Dzsoni és Árnika
Rogán Antal, egy buta paraszt, biztos, hogy nem, talált fel semmit !!!
Ez ezer százalékiig biztos !!! !!! !!!
szaboria1
@Szegény Dzsoni és Árnika: Nem talált ő fel semmit ő csak harmadfeltaláló. Amiért a kormány 250 milliós támogatással honorált. Mint kiderült az elektronikus aláírás nem is új szerű már felvolt találva.
Szegény Dzsoni és Árnika
@szaboria1: Nem bírom, ha válaszolnak nekem - idegileg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.