Az indok: szélsőséges szervezeteknek és politikusoknak nem biztosítanak helyet.

Kétszer is lemondták a szervezők a Nemzeti Konzervatív Konferencia rendezvényét Brüsszelben, mondván, szélsőséges szervezeteknek és politikusoknak nem biztosítanak helyet – írta a hvg.hu. A Nemzeti Konzervatív Konferencia nevű eseményt a fideszes agytröszt Mathias Corvinus Collégium brüsszeli irodája szervezte. 

Vélhetően nem így gondolta Brüsszel elfoglalását Orbán Viktor – A konzervatívok rendezvényét két hotelbe be sem engedték, végül egy harmadik helyszínen a rendőrség vetett véget az

Orbán Viktorékat elhajtották két brüsszeli rendezvényhelyszínről/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Először a Concert Noble-ben szerették volna megrendezni, de ők visszamondták, majd áttették a Sofitel Hotelbe, ahol ugyanazért ajtót mutattak nekik. A hotel attól is megijedt, hogy antifasiszta szervezetek demonstrációt hirdettek az épület elé.

Ezután gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatban egy harmadik helyszínt is találtak. Twitter-oldalukon azt írták: a Claridge rendezvényhelyszínre tették át a programot, mely nagyon közel van a brüsszeli európai negyedhez. Az eseményre 600 embert várnak.

Nos, a rendezvény ugyan elkezdődött, ám botrányosan gyors véget is ért. Menczer Tamás néhány órával később Facebookon azt írta: 

„Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort. A konferencia a harmadik helyszínen elkezdődött, de most megérkezett a rendőrség, és közölte, hogy a konferenciát azonnal be kell fejezni!”

Menczer a „háborúpártiakat”, a brüsszeli polgármestert és az antifasiszta tüntetőket hibáztatja a kínos kudarcért. Részleteket nem árult el arról, hogyan állt elő ez a helyzet, erről mindössze annyit írt, hogy „nem biztosítják a rendezvényt, hanem bezárják”.

A konferencián a tervek szerint felszólalt volna mások mellett Orbán Viktor, a brexitet elindító Nigel Farage, a francia szélsőjobboldali Eric Zemmour és a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is.

Forrás: hvg.hu

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
dudát vóna otthon az öreg guriga kappan, - nem csoda ha a belgák berágtak rá a brüsszelt elfoglalós süket duma miatt!
nem tudom,hogy állna a nyalakodós szája,ha a francia elnök,vagy a német kancellár azt harsogná,hogy foglaljuk el budapestet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
@Őrnagy: Már a bíróság hatályon kívül helyezte a betiltást . Megtartják a rendezvényt...
Toller Béla
Úgy néz ki, vazze, ez az elfoglalás nem lesz olyan egyszerű ! Én a helyedben nem innék a teából ...
Dr. Proktor
@Őrnagy: Pontosítalak: a szóláshazugság szabadságának a védelmében...
jáger laszló
Mára kimondható
A migránsok kvázi kommunisták,liberálls köntösben
Céljuk a keresztény demokratikus jobboldal +buktatása minden áron!
A baloldal hatalomra segítése!
Világos nem!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ergo harcolni kell LNÜk
csak ennyi
barátilag
J,L.
Toller Béla
Úgy jajgat ez a gerinctelen ember, mint akinek a kezét törték el a röndérek, Pedig ők csak a békéről beszélgettek, egymás között, igaz, a mi drága pénzünkön, de hát mit lehet itt tenni ...Magyarországon meg egy standup előadót nem engednek be több városba, mivel orbánt figurázza ki ! Fogja valaki nyakon ezt a dagadt bajkeverőt és küldje haza ! Elnézést kérünk , valahogyan kiszabadult!
Nanya
@RonaGyuri: Mert szerinted ez az ostoba tudja,hogy ki volt Petőfi. Hacsak nem a görény rákaikálmán Oszkár díjas filmjében nem látta,hogy a Petőfi egy bottal verekedő ,garázda ember volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.