Cegléden nem használták fel a 650 millió forintos uniós pályázati pénzt, és most kamatostul 1 milliárd forintot kell visszafizetniük, ami jelentős veszteséget jelent a város számára.

Cegléd városa nagyon megszívta – 1 milliárd forintot kell visszafizetniük fel nem használt pályázati pénz miatt

Illusztráció: pixabay

2016-ban az önkormányzat EU-s támogatást nyert egy új ipari park létrehozására, az M4-es autóút mellett, hogy további gyárakat csábítsanak a területre. A nyertes pályázat értéke 650 millió forint volt, ami vissza nem térítendő támogatásként jött.

A 2019-es választások után Csáky András, egykori MDF-es parlamenti képviselő lett Cegléd polgármestere, de a képviselő-testület többsége Fidesz-tagokból állt, ami befolyásolta a döntéshozatali folyamatokat.

Az új képviselő-testület mandátuma alatt vált nyilvánvalóvá, hogy az ipari park kialakítása a rendelkezésre álló forrásokból nem biztosított, bár az oda vezető út megépült. A közművesítésre vonatkozó közbeszerzési pályázat kiírása elmaradt ismeretlen okokból, bár sokan erről úgy nyilatkoznak, hogy elfelejtették...

Ceglédnek valószínűleg kamatokkal együtt vissza kell fizetnie az államnak a 650 millió forintos támogatást, mert lekéstek a határidőkről, és most saját költségen kell befejezniük a projektet. Mivel a város éves bevétele 2023-ban 10 milliárd forint volt, ez jelentős terhet róhat a költségvetésre.

Forrás: hvg

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
Mindegy milyen pártállásúak, ezeket el kell zavarni, mert kártékonyak. Hogyan lehettek ennyire ostobák?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.