Vig Mór állítólag milliárdos összeget kapott a Lánchíd felújításával foglalkozó cégtől, amit személyes és ügyvédi letéti számlájára utalt, majd ebből 900 millió forintot felvett készpénzben. Budai Gyula országgyűlési képviselő szerint a Lánchíd felújítása öt milliárd forinttal drágább lett és kevesebb műszaki tartalommal valósult meg.

Dagad a botrány a Lánchíd felújítása körül: 5 milliárddal került többe mint tervezték, feljelentés zajlik az ügyben

Fotó: Lánchíd / Internet

Budai Gyula országgyűlési képviselő Facebook-oldalán jelentette be:

A tegnapi napon feljelentést tettem, mivel felmerült a hivatali vesztegetés gyanúja a Lánchíd felújításával kapcsolatban.

A Fidesz képviselője szerint a NAV 2023 novemberétől nyomoz Vig Mór ügyvéd és társai ellen költségvetési csalás miatt.

Budai Gyula kiemelte, hogy a napokban kapott egy levelet, amelyben azt írták, hogy Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontban található egyik biztonsági cég irodájába járt elszámolni.

A biztonsági cég és az A-Híd Zrt., a Lánchíd felújítását végző vállalat között kapcsolat áll fenn. A levél szerint a híd felújítására szánt pénzekből nagy összegek a fővárosi önkormányzathoz kerültek. Budai ezt követően hivatali vesztegetés gyanújával feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

Körülbelül 1,4 milliárd forint kerülhetett az A-HÍD Zrt.-től egy gyanúsított céghez, ebből 900 millió forintot gyorsan továbbutaltak Vig Mór ügyvéd számláira, majd készpénzben felvették azt. Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek utalások, mint amely napokon az A-HÍD Zrt.-től a pénzek érkeztek.

A nyomozó hatóság házkutatást tartott az A-Híd Zrt.-nél, a Lánchíd felújításának kivitelezőjénél. Ezzel egyidejűleg Brenner Koloman, a a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje  vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a felújítás ügyében.

A Lánchíd felújítása öt milliárd forinttal került többe a tervezettnél, és a munkák kevesebb műszaki tartalommal zárultak.

Forrás: index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Mi az hogy dagad a botrány a Lánchíd ügyében.A Lánchíd kivitelezésére kötöttek megy szerződést, hogy a vállalkozási díjért mit épít meg a vállalkozó.Ha volt olyan munka amit a beruházó, megrendelő még pluszban elvégeztetett a kivitelezővel akkor azt természetes meg kell téríteni.A munkát már régen átadták , kifizették, és most dagad a botrány?Nem akkor amikor a kifogásoló azt állítja, hogy túlárazták és túlfizették a kivitelezőt?Ja , most van a Főpolgármester választás, és most a nyakába akarják varrni az esetleg elkövetett hibákat, mert azt gondolják, hogy ami a fővárosban történik azért mindenért a Főpolgármester a felelős?Érdek egy álláspont, mert az ország esetében nem ez az álláspontja Orbán Viktornak.Szerinte Ő itt az rossz eredményekért , hogy utolsó előttiek vagyunk az EU-ban a gazdaság teljesítését illetően, hogy nálunk haltak meg covid járványban létszán arányosan a legtöbben, hogy nálunk volt tavaly a legnagyobb az infláció,stb, stb, ő azért nem felel.Értem én ezt a dolgot, de ilyen elhúzódó és állandóan dráguló beruházás sok van az országban.Az Alföld közepén már évek óta "fejleszti" az önkormányzat a Tiszaligeti Strandfürdőt , és évek óta egyre többe kerül ez a soha fel nem épülő , el nem készülő létesítmény Ennek ellenére senki nem vitatja azt amit Budai úr a Lánchíd esetében megtett, senki nem vizsgálta, hogy indokolt-e az ilyen fajta beruházás, hogy mindig bővítjük egy kicsit az építési munkát, mindig növeljük ezzel a beruházás költségeit, és lehet hogy egy ember élet kell ahhoz , hogy az emberek újra használatba vegyék a már-már feledésbe merülő uszodát.Budai úr itt miért nem tesz feljelentést?Csak nem azért mert nem Karácsony a polgármester?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Aki Én: @Mr. Gyökér:!
A Lánchíd felújítására szánt lóvéból másfélmilliárd forint a számlagyáras Vig Mór cégénél landolt, ugyanakkor nem lehet közlekedni a Lánchídon! A Puskás Arénában viszont lehet EB selejtező mérkőzéseket rendezni. Úgy hogy ne parázz!
Cherry
Tereli a figyelmet a mocskairól ez a fidesz kormány szemét banda, remélem megkapják amit érdemelnek, a népnek már csak egy csepp kell rohadékok
Cherry
@Pegero: Szemét arab neked ki adott szólásszabadságot,? takarodj haza te szemét ott levágnád a büdös nyelved te alja
Pegero
@Cherry: @Büdösbogár:!
Ha most felfelé nézel, akkor láthatod a béka seggét alulról...
lingvo.info/images/lingvopedia/hungarian/sentence4.png
Pusztai
@Aki Én: Duna Aréna többszörös lett!!!
nagysagrendi növekedés!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.