Elemzők nyilatkoztak róla, szerintük ki lesz Karácsony első számú kihívója, Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid. Arra a kérdésre is válaszoltak, átírhatja-e az erőviszonyokat a Magyar Péter-jelenség.

Karácsonynak fel kell kötnie a gatyáját – Akár Szentkirályi, akár Vitézy lesz a fő kihívója Budapestért

Fotó: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala

A közelgő polgármester választások közül minden bizonnyal az egyik legnagyobb érdeklődésre a budapesti választás ad okot, a kérdés pedig, hogy Karácsony Gergely kihívói közül ki lesz a leghangsúlyosabb.

Szentkirályi Alexandra a Bálnában szerda délután megtartotta a kampánynyitóját, míg Vitézy kampányának a nyitánya pénteken lesz.

A Századvég politikai elemzési igazgatója, Kiszelly Zoltán szerint azért esélyes a fő kihívó “szerepére”, mert a Fidesz Budapesten is a legnépszerűbb párt és erős a támogatottsága, míg Karácsony Gergely mögött “több irányzat” egyesül.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra, aki nem csak kormányszóvivő, de Tarlós István helyettese is volt. A korábbi főpolgármester ki is fejezte Szentkirályi iránti támogatását, és úgy jellemezte, hogy:

Emberséges, tisztakezű, és lát a pályán!

Szentkirályi Alexandra a beszédében úgy fogalmazott, hogy

Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-show-t Budapesten

Ismertette 7 pontos tervét is:

  1. Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából
  2. Véget vetünk a városházi korrupciónak
  3. Felszámoljuk a pazarló budapesti bürokráciát
  4. Megszüntetjük a közlekedési káoszt
  5. Tisztaságot és rendet teremtünk a városban
  6. Otthonossá és élhetővé tesszük Budapestet
  7. Újra naggyá tesszük a nemzet fővárosát

Kiszelly Zoltán szerint a 7 pont, amit meghirdetett Szentkirályi Alexandra, lefedi a város problémáit, “ez egy protest, mozgósító program”, egy problématérkép Budapestről – mondja – , ami emlékezteti a fideszeseket a “tarlósi aranykorra”, azon túl pedig “a normális város” üzenetét hordozza, azaz, a bizonytalanok felé nyitott programról van szó.

Van esélye Szentkirályi Alexandrának, hogy Karácsony fő kihívója legyen

Vitézynek pedig az LMP listát kell behúznia június 9-én, ha ez megtörténik, az azt bizonyítja, hogy az ellenzéki oldalon az LMP a kis pártok közül az életképes, Vitézy a politikai túlélést tudja a számukra garantálni, mivel – egyértelműen a Magyar Péter-jelenség hatására – az MSZP és a Párbeszéd már feltette a kezét, Gyurcsányékkal szövetkeztek egységbe – írja az atv.hu.

Závecz Tibor, a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet vezetője szerint azonban Karácsony kihívója nem Szentkirályi, hanem Vitézy lesz.

A méresek alapján Karácsony Gergely kihívója inkább Vitézy Dávid mint Szentkirályi Alexandra. A főpolgármester támogatottsága 39-40 százalék körüli, Vitézy Dávidé 22-23, míg Szentkirályi Alexandráé 15-16 százalékos volt a legutóbbi mérések szerint – nyilatkozta Závecz Tibor a húsvét előtti közvéleménykutatás, a Pulzus Kutató reprezentatív felmérésének az adatait idézve.

Szerinte Karácsony Gergely stabilan áll, a támogatottsága nem ingott meg, bármilyen támadást folytatnak ellene a kormánymédiában, ez nem változik.

Vitézy esetében azt hangsúlyozta, hogy amikor még csak a hírek szóltak arról, hogy elindulhat a főpolgármester-jelöltségért, 10 százalék volt a szimpátiatábora, míg mostanra ez több, mint a duplája.

Forrás: atv.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Kezdődik a hangulatkeltés a Propeller új főszerkesztőjének igénye szerint...
Qqberci
"Emberséges, tisztakezű, és lát a pályán!"

Különösen, ha feszültség alatt sikerül áramütés nélkül becsavarnia egy villanykörtét...

Életében nem dolgozott még, nem is tudja, mi az...
csak úgy....
@Qqberci: nem azért tartja öket a fidesz,hogy csibéket keltessenek...,mi ettöl még átlátunk a szitán! - én sokszor azon csodálkozok,hogy még nem lettem innen kibaszarintva az 0rbán iránt táplált hogyismondjákom miatt...
csak úgy....
karácsony válaszdala lehetne alexához :
ólomarcú lány!
Mindig gondolj rám!
Lépj közel hozzám!
Mindig gondolj rám!
Vidd el éjszakám!
Mindig gondolj rám!
ólomarcú lány!
jáger laszló
A főpolgármesteri futam máris lefutott!!
Esélye csak Karácsonynak van!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szitafotó
Ennyi év után még mindig csak Gyurcsányozni tudnak ez már bohózatnak is unalmas!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.