Karsai Dániel korábban Novák Katalinhoz is folyamodott elnöki kegyelemért a gyógyíthatatlan betegek méltóságteljes halálában segédkezők számára.

Karsai Dániel alkotmányjogásznál forgatott az RTL a közelmúltban. Az ALS betegségben – gyógyíthatatlan, halálos, idegrendszert érintő kór – szenvedő alkotmányjogásznak a riporter a következő kérdést tette fel: “Jelen pillanatban mondhatjuk azt, hogy Önt nem hagyja meghalni a Fidesz?”. Karsai válaszul bólintott, mivel beszélni már szinte egyáltalán nem tud.

Sulyok Tamás az utolsó mentsvára Karsai Dánielnek – Azoknak kér kegyelmet a már beszélni sem tudó alkotmányjogász, akik halálba segítenék őt

Karsai Dániel alkotmányjogász – amikor még képes volt dolgozni Fotó: drkarsai.hu

Karsai Dániel még decemberben – amikor még jobb állapotban volt -  a parlament folyosóján arra várt, hogy beszélgethessen az életvégi döntés jogáról kormánypárti képviselőkkel. Akik viszont, szinte tudomást sem véve a tolószékben ülő alkotmányjogászról, egyszerűen elsétáltak mellette. Elsőként Németh Zsolt a Fidesz alapító tagja, majd Szatmári Kristóf miniszteri biztos, Gyopáros Alpár, Mátrai Márta, az országgyűlés háznagya, Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, és Menczer Tamás, a Fidesz nemrég kinevezett kommunikációs főnöke.

Az RTL megkérdezte Karsai Dánielt, hogyan érintette az eset. Az alkotmányjogász már csak igennel és nemmel tudott válaszolni.

„Beck Nóra: Amikor ott ült a parlament folyosóján, az egy borzasztó, szívszorító látvány volt, hogy a kormánypárti képviselők közül senki nem ment önhöz oda beszélgetni. Akkor csalódott volt?

Karsai Dániel: Igen.

B. N: Arra számított, hogy oda fognak menni, és hogy elindul valamiféle vita, beszélgetés?

K. D: Igen.”

Az alkotmányjogász azt tervezi, az új államfőnek, Sulyok Tamásnak is beadja azt a kegyelmi kérvényt, amit Novák Katalinnak is elküldött korábban. A folyamodványban Karsai Dániel azoknak kért kegyelmet, akik gyógyíthatatlan betegek méltóságteljes halálában segédkeznek.

Mint ismert, Karsai Dániel alkotmányjogász-ügyvéd tavaly számolt be arról, hogy gyógyíthatatlan betegségben, ALS-ben szenved. Az atv.hu folyamatosan beszámol Karsai harcáról, többek között arról is, hogy augusztus elején keresetet nyújtott be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, mivel álláspontja szerint az életvégi döntések meghozatalának magyarországi tilalma az alapvető emberi jogokat sérti. Az alkotmányjogász korábban közölte azt is, várhatóan májusban lesz döntés a strasbourgi per tárgyában – írja az atv.hu

Forrás: atv.hu, RTL

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Micsoda remények!?
Nem igaz!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szitafotó
@KisTehen: Nem is velük akart beszélgetni gyagyás!
balos
@szitafotó: Hát a szutyok toma ezzel a kiállásával 1 ügy mellet bebizonyította,hogy ki volt az apja valójában!Azért csodálkozom,hogy ilyen sokáig tudta hazugsággal leplezni a családi szennyét!
Cherry
Szegény ember egy ilyen senkiházitól vár megváltást? hiszen az OV rongya
Menőmanó
Óóóó kedves Dániel, édesapád tárta fel a náci ivadék apjának a fasiszta múltját.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy segíteni fog?
Mondjuk amúgy sem segített volna, mert ugyanolyan lelketlen, empátiára képtelen fidkány mint a többi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.