Magyarországon az egyik legalacsonyabb az üzemanyagok adóterhe az Európai Unióban, a magas üzemanyagárakat nem az adók okozzák – hívta fel a figyelmet Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán hétfőn.

A miniszter Facebook-bejegyzésében közzétett egy táblázatot a 95-ös benzin adóterhének arányáról az EU tagállamaiban, amelynek forrása az Európai Bizottság – írja az MTI.

Varga Mihály állítja, nem nálunk a legmagasabbak az üzemanyagok adói – Mégis a régióban messze a legtöbbet a magyarok fizetnek tankoláskor

Varga Mihály pénzügyminiszter (balra) Fotó: Vac.hu

A táblázat szerint Magyarországon a 95-ös benzin adóterhének aránya 46 százalék, míg Ausztriában 52 százalék, Németországban 55 százalék, Szlovákiában és Csehországban 49 százalék, Lengyelországban pedig Magyarországhoz hasonlóan 46 százalék.

A 95-ös benzin adóterhének aránya Finnországban, Görögországban, Írországban, Máltán és Olaszországban a legmagasabb, mint az öt országban 56 százalék ez a mutató. A sor végén Románia és Bulgária áll 43 százalékkal, illetve Ciprus 44 százalékkal – az az atv.hu beszámolója szerint.

Jön a benzinárstop?

Nagy Márton a múlt héten bejelentette, nem zárja ki a benzinárstop bevezetését. A nemzetgazdasági miniszter tudatta, a kormány a héten tárgyal majd az üzemanyagárak kérdéséről. Nagy Márton azután jelentette be mindezt, hogy KSH közzétette, hogy a magyarországi átlagos benzinár 3,2 százalékkal meghaladja a régiós átlagár mértékét.

Forrás: atv.hu, MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Varga Mihály állítja, nem nálunk a legmagasabbak az üzemanyagok adói – Mégis a régióban messze a legtöbbet a magyarok fizetnek tankoláskor"

Akkor úgy néz ki, hogy a legnagyobb tolvajok itt vannak a régióban...
Béla333
"Varga Mihály állítja, nem nálunk a legmagasabbak az üzemanyagok adói – Mégis a régióban messze a legtöbbet a magyarok fizetnek tankoláskor"

Akkor úgy néz ki, hogy a legnagyobb tolvajok itt vannak a régióban...
rücsü41
De ha csak a fele lenne az adó , akkor sokkal olcsóbb lenne az üzemanyag ára.
SÍva
@rücsü41: Ne reménykedj! A spórolást nem magukon kezdik soha!
jáger laszló
Én hiszek Varga úrnak,mert a költségvetést is valahogy ki-elszámolja...
csak ennyi
barátilag
J.L.
sándorbence
" A politikus azonban csak az áfával és a jövedéki adóval kalkulált, a kiskeradót és az EKR-t nem vette számításba."
csuztatás mintminden másban csakne őklegyenek az adóban hibásak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.