Meglehetősen furcsa 75. születésnapot tartott Szamos Gabriella, akinek az a kívánsága, ha meghal, a búcsúztatóján még tombolát is húzzanak a gyászolók.

Nemrég tartott 75. születésnapi buli helyett halotti tort tartott magának Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán tulajdonos-vezérigazgatója – írta a blikk.hu.

A lapnak elárulta, hogy több mint húsz éve fogalmazódott meg benne az, ha egyszer vége lesz az életének nem szeretné, ha sírva vennének tőle búcsút. Ezért 55 évesen azt kérte a férjétől, hogy a halála után egy nagy ünneplés legyen, ahol még tombolát is kisorsolnak. Gabriella, édesapja, az alapító Szamos Mátyás halálakor rosszul viselte a szomorú részvétnyilvánításokat, ezért inkább mindenkinek marcipán rózsát adott a temetésen.

Morbiditásból jeles – Megrendezte saját halotti torát, hogy lássa, kik mennének el a temetésére

Kelényi Szamos Gabriella megrendezte saját halotti torát/Fotó: MTI/Lakatos Péter

Férje öt éve ment el, őt szűk körben egy sóurnában a Dunába engedték. Ekkor határozta el, neki is hasonló temetés kell. Azonban mielőtt ez megtörténik, úgy gondolta, megrendezi saját halotti torát, hogy a gyerekeinek ne legyen erre már gondjuk.

A különleges programra 90 vendéget várt. Az egyik fia volt a ceremóniamester. A meghívóban azt írta: virág helyett házi készítésű finomságokat vigyenek. Meg is telt a kamrája mindenféle földi jóval, volt aki lekvárt, befőttet vitt, de még kolbász is került az ajándékok közé.

Mindenkitől azt kérte, hogy írjon valamit róla. Akik ennek a kérésnek eleget tettek, azok részt vehettek a tombolasorsoláson. Kelényi Szamos Gabriellának esze ágában nincs visszavonulni. Állítása szerint tele van ötletekkel, most éppen az idén harmincéves múzeum felfrissítésén munkálkodik.

Forrás: blikk.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.