Az EP arra kérik a bizottságot, találjanak megoldást, hogy a végfelhasználókhoz eljussanak az uniós források, akár a magyar kormányt megkerülve.

399 igen, 117 nem szavazattal ment át az Európai Parlamenten a Magyarországi jogállam helyzetéről szóló állásfoglalás, amelyet a hetes cikk szerinti eljárás folytatásaként fogadtak el. Az állásfoglalás egyébként kötelező erővel nem bír, csak politikai jelentősége van. Egyébként arról ír, hogy riasztó a magyarországi helyzet, bár bizonyos területeken van javulás, máshol pedig rosszabb a helyzet. Ezeket fel is sorolja – számolt be a 24.hu.

Megszívtuk – Az Európai Parlament megszavazta, így ismét blokkolják a magyar pénzeket

Az EP nem kegyelmezett az Orbán-kormánynak    Fotó: AFP

Az igazságügyi reform ellenére ezen a területen súlyosak a hiányosságok. Politikailag beavatkoznak az ügyészek munkájába és nyomást gyakorolnak a bírói tanács tagjaira. Ez azért fontos, mert a reform teljesítése után szabadította fel a bizottság Magyarország számára a fejlesztési pénzek nagy részét, az Európai Parlament pedig pert indított, mert szerintük ez a felszabadítás nem volt megfelelő.

A szuverenitási törvényt elítéli az állásfoglalás, és üdvözli az emiatt indított kötelezettségszegési eljárást. Kétségeket fogalmaz meg, hogy képes lesz-e Magyarország a soros elnökség teljesítésére, és beleköt a tanácsban sűrűn látott magyar vétókba. Arra kérik a bizottságot, találjanak megoldást, hogy a végfelhasználókhoz eljussanak az uniós források, akár a magyar kormányt megkerülve.

Három módosítót nyújtottak be a szöveghez, amelyeket mind elfogadtak. Egyet a baloldali képviselőcsoport egyik tagja, a másik kettőt Donáth Anna, a Momentum képviselője. Ezek arra kérik a bizottságot, hogy újra blokkolják a kohéziós pénzek kifizetését Varga Judit hangfelvétele miatt, valamint hogy az Európai Bíróság azonnali hatállyal függessze fel a szuverenitási törvényt. Emellett arra kérik a bizottságot, tegyen többet, hogy a magyar kormány csatlakozzon az Európai ügyészséghez.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nanya
Köszönjük Emese !
Gondolom,a puhosnak eszébe se jut ,hogy ezt megint neki köszönhetjük ! Pedig de !
Van megoldááááás ! Rákenjük a baloldalra,hogy miattuk nem kapjuk meg a lóvét !
Így megy ez obánisztánban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
...

"Megszívtuk" - mai magyar újságírás.

Miért nem rögtön RÁBASZTUNK?!
Nanya
@Őrnagy: Hatalmas egy idióta vagyol te !
Nanya
@Őrnagy: te beszélsz migránsokról ? Tízezrével jönnek be barom úr. Te beszélsz aki egy pedofidesz nyalója vagy? te beszélsz, tele vagytok buzikkal,drogosokkal,kedvenced erősen vonzódik más diktátorokhoz. számotokra az a jó ha ...Hülye vagy na, basszad meg.
Ne felejtsem ! TOLVAJOK IS VAGYTOK !
Tunes1106
Rühellem a fityuszt , de azért azunijó is egy mocskos gittegylet! Kiváncsi leszek az unijós elnök asszony ellenni vizsgálat mit hoz! Maj akkor mondhatunk véleményt az európai ügyészségről. Bár a nagy korrupciós ügyekben se lett semmi! Minek nekünk európai ügyészség van nekünk saját korrupt bíróságunk. Még egy népnyúzó sóhivatal a nyakunkra. Kolostor malacot buktatni és ki az unijóból, van élet nélkülük is. Teljesen agyament ötletei vannak a német parlamentnek is , mindenki számít csak a saját lakosság, ipar , kereskedelem tönkretétele megy itt.
Nanya
@Tunes1106: Te ,a jövőre nézve csak csak a gazdád elleni vizsgálatra legyél kíváncsi !
Mert LESZ !
Tunes1106
@Nanya: mellik gazdára gondolsz? Kinek a szekerét tolod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.