A pártok nem kapnak állami támogatást sem a kampányra, ezért nem is kell elszámolniuk, így nem csoda, hogy a több elemző szerint már a legerősebb ellenzéki pártnak, a Tisza Pártnak nem lesznek plakátjai, mert nincs rá pénzük.

Százszor annyit költött a Fidesz a kampány első hetében a Facebookon hirdetésekre, mint a Momentum, és ezerszer annyit, mint a DK – számolta ki az RTL. László Róbert, a Political Capital választási szakértője a csatorna híradójának elmondta, míg a parlamenti választási kampányban van törvényi limit a pártok költéseire, az európai parlamenti és az önkormányzati választás előtt nincsen. Eszerint tehát ebben a kampányban a pártok annyit költhetnek, amennyit tudnak. A Fidesz pedig tud.

Hogy hol az állam pénze? Hát itt: a Fidesz százszor-ezerszer annyit költött a Facebookon eddig a kampányban, mint az ellenzék

A Fideszt az is segíti, ha a kormány közpénzből kampányol    Fotó: AFP

Az RTL szerint a törvényi limit is csak az utcai plakátkihelyezések során korlátozza a pártokat, a közösségi médiában futtatott hirdetéseket ugyanis az Állami Számvevőszék nem szokta a kampányköltések közé számolni. A Híradó gyűjtése szerint a kampány első hetében a Fidesz költötte a legtöbbet a Facebookon a saját oldala népszerűsítésére, majdnem 25 millió forintot.

Ez százszor annyi pénz, mint amennyiből a Momentum népszerűsítette eddig a saját posztjait, és majdnem ezerszer annyi, mint amennyiből a DK. Ugyanakkor Magyar Péter például a Telexnek korábban azt mondta, a Tisza Pártnak nem lesznek plakátjai, mert nincs rá pénzük.

A gyűjtés szerint a jelölteknél is hasonló a különbség, a Fidesz kis híján 12,5 millió forinttal támogatta Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt hirdetéseit, még az ezen a választáson személyesen nem is induló Orbán Viktor bejegyzéseire is elköltöttek 5,5 milliót. A DK közben a két EP-képviselőjük, Dobrev Klára és Molnár Csaba posztjait kicsit több, mint 1,4 millióért hirdette.

A választáson szintén nem induló, de a Fidesz üzeneteit közvetítő, mostanában leginkább Magyar Péter lejáratásával foglalkozó Megafon Központ még a Fidesznél is többet, 46,5 millió forintot költött el a Facebookon csak a kampány első hetében.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán: „Hogyha önök fegyvert adnak a kezembe, én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre ami mozog, meg suhintok amire kell. Csak a béke! Csak a fidesz! Amikor „Az acélt megedzik” (Как закалялась сталь)
twitter.com/Skorpiooh/status/1784564967078830087/photo/1
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
ezt is csak azért merik és tudják megtenni,mert tisztában vannak azzal,hogy a híveik katasztrofálisan hülyék!
Eladott Ország
Orbán: „Hogyha önök fegyvert adnak a kezembe, én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre ami mozog, meg suhintok amire kell. Csak a béke! Csak a fidesz! Amikor „Az acélt megedzik” (Как закалялась сталь)
twitter.com/Skorpiooh/status/1784564967078830087/photo/1
csak úgy....
@Eladott Ország: ez a dagi egy fura békegalamb... ;)
Eladott Ország
@csak úgy...: A dakota jeti a NATO csúcsról jelentkezett be. Ez itt Vilnius, kétnapos NATO csúcstalálkozó. Legfontosabb kérdés, más mi lehetne, hogy hová lett a pénz?
twitter.com/i/status/1678824573926625280
És most jöjjön egy dal, amit KISZ titkár koromban sokat énekeltem: „Lopni , megyünk lopni, az Orbán meg a Mészáros ... lopni megyünk lopni...”
twitter.com/janos_hary/status/1784851682548998615/photo/1
Aki Én
Nem látom az agyhalott szektásokat.
Yoda69
És akkor kerek szemekkel megkerdi ez a rohadt geci: "hol van a magyarok pénze? "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.