Régen volt, de így volt: a NER-nek nevezett korszak azzal kezdődött, hogy Orbán Viktor Brüsszelbe utazott, és megpróbálta kieszközölni (sikertelenül), hogy az EU Magyarország esetében tekintsen el az államadósság-szabály betartásától. Miután ez nem jött össze, levonta a szükséges konzekvenciát: nem azt, hogy akkor majd betartja az előírásokat, hanem azt, hogy a jövőben uniós jóváhagyás nélkül szegi meg azokat.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Quo vadis, Domine? J

de talán még inkább Cicero –val szólván: „cui bono?”, sőz a Seneca-i „Cui prōdest scelus, is fecit”! =))

A nepszava.hu neves publicistája „Tehetnek egy szívességet” címmel elmélkedik Orbán vs. Európa mentén annak apropójából, hogy Őfenesége ismét No1-nak képzelgetheti magát. Igaz most elmarad a „Kis sértett bejárja Európát”, talán nem véletlenül.
A cikk egy gyöngy-szemmel zárul: „a tekintélyelvű magyar kleptokráciának nem csak a keze, de a példája is ragadós. És a szellemet már akkor is nehéz lesz visszatölteni a palackba, ha végül kiderül, hogy a fideszes állításokkal és reményekkel ellentétben nem tisztító vihar, hanem csak egy nagyobbacska ’flatuatio’ (v.ö. ’teletömte a hasát, bántják a szelek’).”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.