Elnézte a számot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az, aki a konvergenciaprogramban azt írta, hogy az ukrajnai béke 0,3 százalékponttal emelné a GDP-növekedést. Szakmailag tarthatatlan, akárki írta le – kommentálta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hvg.hu kérdésére azt, hogy a kormány konvergenciaprogramja szerint – amit a Pénzügyminisztérium készített, és nemrég be is adott az EU-nak – mindössze 0,3 százalékponttal dobná meg a GDP-növekedést, ha elnémulnának a fegyverek Ukrajnában, és eljönne a béke.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A kis sündisznó, ha rezignáltan is, de lemászott a súrolókeféről

„Gulyás a hvg.hu kérdésére: „Szakmailag tarthatatlan” dolgot írt a kormány a Brüsszelbe elküldött konvergenciaprogramjában ” egy igen tanulságos cikk

Seneca állítólagos gondolata „Errare humanum est, perseverare autem diabolicum.”, amit sokan csak az első feleként értelmeznek táadásul azt is nem kis „szakmailag megengedhetetlen” ferdítésben. Lévén egyértelműen nem tévedésről, hanem hibázásról van szó.
Maga a kiváltó esemény – amire a portál rákérdezett a derék főminiszternél: nagyságrendi (a kifejezés valódi értelmében) az eltérés „a kormány beadott konvergenciaprogramja és a propagandája” között – sem piskóta, de valójában mindennapos. Mi sem jellemzőbb, hogy a rámutatókat szokás szerint mocskos hazaárulónak és/vagy Soros ügynöknek minősítették. Azonban az érvelés, amit ez a szerencsétlen majom előadott (még akkor is ha nagyon kell igyekeznie a nem túl szerencsés barátkozása miatt) még tőle is …
Ugye valaki „valószínűleg elnézte a számokat”. Nos kétségtelen tény, hogy a %-számítás komoly nehézségekkel jár sokaknak, de az hogy a tévedés a hivatalos és nem a propaganda az azért sokat elmond!
Pusztai
Tegnap már olvtam ezt a fasságot de nem volt kedvem kommentelni.
Iylen kretének a mi politikusaink, Vargával Gulyással az élen.
Még tegyük hozzá Kósáttokás Marcit és létrejön a magyar csúcs gazdasági politikai elit.
Nem tudni melyik a nagyobb faszvirág.
RonaGyuri
Szakmája válogatja, de az elemi logika sehol sem árt

a derék matyar –média még az ellenzék összefogásánál is eltérőbb narratíva mentén zagyvál, a kormányinfó kapcsán még csúcsra is járatja

Már megint ez a szerencsétlen Gulyás:
www.youtube.com/live/RhqZmF83SVE?si=5_PL4Ut1t1Q9LwX4

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter kiemelte: egyértelműen kettős mércét jelent, hogy

„az helyes, hogy a kínai elnök Franciaországba látogat, míg az helytelen, hogy Magyarországra.”
Majd nem sokkal később: „A kínai elnök látogatása Magyarország súlyát bizonyítja a világpolitikában”.=))
Egyébként az sem semmi, hogy mindeközben azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország mindent megtesz, hogy kimaradjon a NATO Ukrajna-misszióból. és közben lelkesen kvaterkázik az oroszokat fegyverrel és a szankciók megsértésével támogató kínai vezérrel! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok