A Telex Közbeszéd hetedik eseményének témája az uniós csatlakozásunk 20. évfordulója és a közelgő választás mentén az Európai Unió és benne Magyarország helyzete volt. De vajon mikor fogjuk utolérni Ausztriát? És hogyan változhat meg az Európai Parlament összetétele a választások után? Ezeket a kérdéseket is feszegették meghívott vendégeink.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A címadó megállapítás nagyon mellé-ment, kivéve, ha klasszikus vicc re gondutak

Pedig maga a beszélgetés úgy egyébként – ha számos megállapítása erősen véleményes is – de tanulságos

A derék telex.hu „A legnagyobb marhaság, hogy valaki ki akarja léptetni Magyarországot az EU-ból” címmel számol be a beszélgetésről, amit a Telex újságírója, Fábián Tamás vezetett, s amin Prőhle Gergely, egykori berlini és berni nagykövet, a második Orbán-kormányban a külügyminisztérium EU kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mellett a másik vendég Balázs Péter, Magyarország egykori külügyminisztere, regionális politikáért felelős korábbi uniós biztos volt.
Prőhle Gergely szerint: „a legnagyobb marhaság, hogy valaki ki akarja léptetni Magyarországot az EU-ból”!
Nos ami azt illeti olvasván a 20. szülinap kormánypárti ünneplését nem nagyin akadt valaki olyan, aki legalább Ácsi-t kajintott volna.
Persze most is, itt is fel kell említsem a klasszikus vicc poénját: levágni? Minek, lerohad az magától is! =))
Őrnagy
@RonaGyuri: Most még senki nem akar Magyarországon kilépni az EU-ból, csak azt szeretnék a magyar emberek, ha Európa visszatérne a normális útra. Erre ahogy fokozódik a migráció és az európai lakosság "felhígítása", egyre kevesebb az esély!
Amikor megjelennek az első kikiáltott Kalifátusok: Svédisztán, Germanisztán, Flamand/Vallonisztán, Taljánisztán, Belgisztán, változni fog a helyzet, mert Európa saját magát veri szét, és lehetetleníti el az Egyesült Európai Eszmeiséget. Ehhez ma már legfeljebb 15-20 év kell.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy interjú némi pikantériával

A derék nepszava.hu „Eltűnt az az Orbán Viktor, akit sokáig ismertünk, most csavarnak egyet a rendszeren” címmel számol be Stefano Bottoni történésszel folytatott beszélgetésről, aki szerint Magyar Péter pont azért veszélyes a hatalomra nézve, mert Orbán Viktor politikai közegéből jött

Az egyébként érdekes beszélgetés egy része sokat elvett az értelméből.
Arról beszélt, hogy: „az Európai Parlamentben simán beülhet a Fidesz helyére. Mert a Tisza Európából jobbközép pártnak látszik. Volt egy lyuk, amit, egyelőre úgy tűnik, Magyar Péter sikeresen be tud tömni.”
Amire jött a kérdés: „Ahogyan ’93-94-ben a Fidesz is átvette az MDF kiüresedett pozícióit?”
A válasz: „Anno Orbánéknak könnyebb dolga volt, hiszen egy szétzilált, szétesett jobboldal helyére vonult be.”
Amivel nem csak a pongyola megfogalmazása a gond (valószínű nem az EP-re, hanem az EPP-re gondolt). Ami pedig a könnyűséget illeti; nos az nem a könnyűségnek, hanem egyértelműen a szadesz aknamunkájának és a szocik butaságának volt az eredménye

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.