Így lehet majd ötszázezer forintot spórolni a tinédzser gyereknek, de mások pórul járhatnak

Megjelent a közlönyben a középiskolások jogosítványszerzéséhez szükséges elméleti tananyag, valamint a járműkezelési és -üzemeltetési ismeretek ingyenes megszervezéséhez kapcsolódó jogszabály-módosítás

Mint a Propeller megírta: szeptembertől várhatóan a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ- és az egészségügyi oktatás is, a kormány pedig pilot-jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését. A Magyar Közlönyben most kihirdették a közúti közlekedésről szóló törvény módosítását, amelyből kiderül, hogy középiskolákban minden szükséges elméleti oktatást végrehajthatnak.

Így lehet majd ötszázezer forintot spórolni a tinédzser gyereknek, de sokan akár pórul is járhatnak

Illusztráció: freepik.com

Így a középiskola állíthatja ki a vizsga sikeres teljesítését igazoló tanúsítványt. A sikeres forgalmi vizsga eléréséhez szükséges gyakorlati órákat a Magyar Honvédség is nyújthatja, a honvédség és a középiskola együttműködési megállapodása alapján.

A Totalcar azonban meglehetősen kritikusan írt az ötletről. Szerintük a középiskolásoknak jó, mindenki másnak rossz lehet az ingyenes jogosítvány.

Mint írták:

Mindez leginkább azoknak lehet rossz hír, akik már nem jogosultak az ingyenes jogosítványra. A kieső bevételeket ugyanis a tandíjak jelentős emelésén keresztül szedhetik be az autósiskolák. Mivel egy B kategóriás jogosítvány megszerzése már jelenleg is körülbelül 500 ezer forint, a további drágulás sokak számára szinte elérhetetlenné tenné az autózást. Az áremelkedés mértékét azonban még korai lenne megbecsülni.

Forrás: Propeller , Totalcar

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.