Nem sokkal az után, hogy Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és listavezetője szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, Sulyok Tamás ügyvédként a kétezres évek elején termőföldet játszott külföldi kézre, és ezért lemondásra szólította fel, reagált a vádakra a Sándor-palota.

Így reagált a Sándor-palota Dobrev Klára vádjaira – Visszavágnak a DK-nak?

Fotó: Facebook/Sulyok Tamás

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre

– írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Sándor-palota.

Hozzátették: „az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében”, utalva arra, hogy Dobrev Klára csütörtökön átadja a DK által megszerzett iratokat az ügyészségnek, majd a sajtónak is – idézi a 24.hu.

A köztársasági elnök hivatala szerint „az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja.” A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket, írták.

Forrás: 24.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Gyorsan reagáltak de a lényegre nem figyeltek. 2014 előtti eseményről van szó akkor még javában ügyvéd volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Jogilag ellévült. DE! az erkölcsnek van-e elévülési ideje? Annak van-e "elévülési ideje", hogy orbán és játszóháza ismét egy olyan embert választott, és ültetett a legmagasabb magyar közjogi méltóság székébe, aki -és ez már a megválasztása előtt bizonyitott tény lett- aki hazudott a családja multját illetően, most meg fehéren-feketén bebizonyosdhat, hogy immár az Alkotmánybirói székre is alkalmatlan lett volna- amelyre a fideSS jelölte és választotta meg 2014-ben, majd 2016-ban Ő lett az alkotmánybiróság elnöke...az az ember, aki az akkori törvényeket kijátszva ügyvédkedett.
Igy lesz /lett Magyarország "erkölcse" lenullázva a fideSS által.
rücsü41
@kereső: A baj az , hogy ha elévül valami azt hatóságok nem vizsgálhatják, így hivatalosa semmi nem állapítható meg, és marad a mende-monda, ami csak arra jó, hogy az emberek ne ismerjék meg az igazságot, és továbbra is háborogjanak.
kereső
@rücsü41: A tulajdonhoz való jogoknak nincs elévülési ideje.
rücsü41
@kereső: Nem ez a jogvita tárgya , senki nem vitatta a tulajdon jogot és nem kérte az eredeti állapot helyreállítását.Dobrev csak Sulyok Tamás szerződéskötésben játszott szerepét firtatta, azt, hogy olyan szerződést kötött minek nem a föld szabályos eladása volt a célja, hanem annak a szabálynak a kijátszása amely megtiltotta, hogy magyar föld külföldi kézbe jusson.
kereső
@rücsü41: Itten feszegették jogban járatosok, hogy "elévült"...azért irtam, hogy a tulajdonhoz való jognak nincs elévülési ideje. Fentebb meg már irtam az ügy erkölcsi vetületeiről. Viszont, ha valósak az okiratokban foglaltak, és történt törvénysértés...akkor a magyar állam nem mondhat le a tulajdonhoz fúződő jogáról...egy kicsit továbbgondolva a dolgot. De !! Én az egészben azt az erkölcsök nélküli normát, a moralitás teljes hiányát tettem elsődlegesen szóvá, amely Sulyok Lászlót először az alkotmánybiróság elnöki székébe röpitette, majd az első közjogi méltóságéba. Ha Magyarországon ez a moralitási mérce az uralkodó, akkor az ország húzza le a rolót...
rücsü41
A magyar államnak az így eladott földeken soha nem volt tulajdon joga, s ezért a magyar állam a tulajdonjog változásába nem szólhat bele, csak mint hatóság léphetet volna fel, hogy a szerződő felek a törvényt kijátszották.Ezek az átjátszott földek magán tulajdonban voltak.Itt "csak" a törvény kijátszásáról , hamis szerződések elkészítéséről van szó, és nem többről.Ahogy az ügyvéd urak mondták a 2000-es években egy nagy csomó ilyen szerződés készült, mert " iparággá " változott a törvény kijátszása amely megtiltott a magyar föld külföldiek részére történő eladását,s ebben az ügyvédek is részt vettek .Az EU szabályok szerint ekkor már az EU-ban az áruk és a szolgáltatások szabad áramlásának kellett volna megvalósulni , de mi ekkor még felmentést kaptunk ez alól a szabály alól és nem engedtük a magyar föld vásárlását külföldieknek, de voltak" ügyes emberek" akik magyaros észjárással túljártunk a törvény szabályin, és így kerülhetett az állam elnöke is ebbe a helyzetben aki akkor még csak ügyvéd volt.De ezt már hivatolos úton soha nem tudhatjuk meg, s ezt követően majd mindenki mondja a magáét, az elnök úr azt mondja hogy az általa készített szerződések megfeleltek az akkori törvényeknek , ami formailag igaz is, Dobrevék meg majd azt hangoztatják, hogy elnök úr törvénytelenül járt el, mert segített a külföldieknek számukra tiltott földet szerezni, és erkölcsileg ez ugye egy ügyvédtől nem elfogadható!Nekünk kell majd eldönteni hogy elhisszük- e azt amit Dobrev állít és hogy ilyen állam elnökre van e szükségünk, ki amikor alkalma adódott nem tartotta be a törvényeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.