Félelmet kelthetnek a gyerekekben a kormány plakátjai – figyelmeztet a pszichológus. A szinte minden sarkon felbukkanó háborús plakátok komoly károkat is okozhatnak a gyermekekben.

Megfélemlítik a gyerekeket a propaganda plakátok – Ez lenne a kormány szerint a gyerekvédelem?

Illusztráció: 123rf.com

Félelmet kelthetnek a gyerekekben a HÁBORÚ feliratú plakátok, főleg, ha nincs kinek feltenniük a kérdéseiket – mondja Stáhly Katalin, a Hintalovon Alapítvány gyermekpszichológusa – közölte a 24.hu.

Az RTL Híradó riportjában elhangzott: országszerte szinte ellepték a közterületeket a Fidesz háborús plakátjai, sokszor oktatási intézmények bejáratához is kerültek.

Nehéz mit kezdeni azokkal az információkkal vagy azokkal a vizuális információkkal gyerekként, amivel ők találkoznak. Ez lehet félelemkeltő, egy csomó kérdést szülhet bennük

– mondta a Híradónak Stáhly Katalin.

A szakember szerint azok a gyerekek vannak jobb helyzetben, akik feltehetik az ezzel kapcsolatos kérdéseiket valakinek, ám akik nem kapnak megnyugtató válaszokat, azokban bizonytalanság- és félelemérzés, frusztráció is kialakulhat.

„Fontos lenne foglalkozni nemcsak azzal, hogy hova helyezhető ki egy plakát, ha gyerekeket nézzük, hanem azzal is, milyen tartalmakat hordoz, az rendben van-e, bárhol látja a gyerek akár az iskola környékén, akár máshol” – magyarázta a szakember.

A kormány gyermekvédelmi programja igen visszás, hiszen míg a könyvesboltok gyakorlatilag a kivéreztetés szélén állnak, a kormányplakátok által okozott trauma ezek szerint rendben van.

Forrás: 24.hu, rtl.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cherry
Orbánt meg bandáját csak a hatalom megtartésa érdekli és azt minden áron, retkes banda de a végét járják
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Mit is varhatnank egy pedofil simogato, haboru parti kormanytol?
A gyerekek helyzete erdekli oket legkevesbe.
Dr. Proktor
@TabánViktor: Láss, ne csak nézz...
Dr. Proktor
Igaza van a félelemnek és aggodalomnak! Nagyapám mindig kivitte apámat a kötelező május elsejei felvonulásokra, ahol többek között Tito szalmamását vitték büszkén az emberek akasztófán!
Évekig akasztott emberekkel álmodott...
Horizont
A lényeg, hogy a könyvek be vannak fóliázva és megmentik a pedofilt mentegetőt.
Nem csak a gyerekek én is rosszul vagyok ettől az örökös háborúzástól, harcolunktól.
Horizont
@TabánViktor: 22:14
Linkeljél már be valamit ami arról szól? hogy "a baloldali háborúskodó idióták habzó szájjal ugatják, hogy kiterjesztenék a öldöklést az egész Európára."
Mesélj a lányodnak (már ha van) esténként Putyinról. Idióta.
KisTehen
@csak úgy...: onnan veszem baszod, hogy ezt írtad

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.