Június 3. helyett néhány héttel később indul az otthonfelújítási hitelprogram – értesült róla a Portfolio. Az ok az, hogy nem készült el időben a kamatmentes hiteltermék. Később az Energiaügyi Minisztérium kiadott egy közleményt.

Csúszik az otthonfelújítási program – A tervezettnél később indul

Fotó: 123rf.com

Információk szerint a programot koordináló Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nem készült el az új otthonfelújítási hitelprogram elindításához szükséges technikai részletekkel, így az induláshoz szükséges nyomtatványok, informatikai rendszerelemek, részletesebb termékspecifikációk sem állnak még rendelkezésre a programot koordináló MFB ügynökeként eljáró, az MFB Pontokat üzemeltető három banknál (OTP, MBH, Gránit) – közölte a Portfolio nyomán az Infostart.

A lap úgy tudja, nem "pénzkérdés" áll a háttérben, vagyis nem a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv REPowerEU fejezetében elkülönített 108,24 milliárd forintos keretösszeg finanszírozása körül akadtak gondok.

Később az Energiaügyi Minisztérium közleményt adott ki, melyben közölte: a felhívástervezetének társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű (több mint 500) javaslatra tekintettel

következő ülésén véglegesíti a kormány az otthonfelújítási program kiírását.

Azt írták, hogy a várható érdemi változások még szélesebb kör számára teremthetnek lehetőséget a támogatás igénybevételére, illetve hogy a későbbi indulás több időt biztosít a 108 milliárd forintos keretösszegű program iránt érdeklődők számára a kölcsönigényléshez szükséges dokumentumok előkészítéséhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.