Új lelátót és öltözőt kap a magyar foci ötödosztályában játszó esztári Blondy FC. A 76 ülőhelyes létesítmény 172,5 millió forintba kerül, ezt leosztva, székeknként bruttó 2 millió forintba kerül az épület.

Az esztári Blondy FC új lelátót, valamint azzal egybeépítve játékos- és bírói öltözőt is kap – írja az rtl.hu. A könnyűszerkezetes épület alapterülete 357,9 négyzetméter, magassága meghaladja a 6 métert. Azonban a projektre fordítandó összeg egyenesen sokkoló.

Ömlik a pénz a fociba – 172 millióért építenek új lelátót egy ötödosztályú csapatnak

Új lelátót kap az ötödosztályú esztári Blondy FC 172,5 millió forintból/Fotó: MTI/Mónus Márton

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a debreceni Régió Terv Kft. nyerte el nettó 135,9 millió (bruttó 172,5 millió) forintos ajánlatával – írja az rtl.hu. A lelátón 76 ülőhely lesz, ami azt jelenti, hogy székenként több mint bruttó 2 millió forintba kerül a beruházás.

A dokumentum szerint:

„a helyi labdarúgás sikeressége az óvodástól a nyugdíjasig lelkesíti az itt élőket. Az egyesület kivívott helyi és regionális rangja, elismertsége, és a mérkőzések népszerűsége, látogatottsága folytán egyre elviselhetetlenebb a szükséges létesítmények hiánya.”

Az épület alapja már áll, a további munkálatokat gazdasági és pénzügyi okok miatt nem tudták elvégezni. A dokumentációban még az is szerepel, hogy a megye III-ban indult a csapat, azóta viszont már előrébb léptek. Az MLSZ adatbázisa szerint a Blondy FC Esztár csapata idén a 3. helyen zárta a Hajdú-Bihar megyei II. osztály Dél csoport bajnokságát.

Ezek szerint a 2024/25-ös szezonban is a megyei másodosztályban játszanak, ami a magyar foci ötödik osztályát jelenti.

Az rtl.hu szerint a Transparency International nemzetközi civil szervezet korábban arra a megállapításra jutott, hogy a tao – társasági adó – a korrupció melegágya. A tao-támogatás nem csak a bíróság szerint közpénz, hanem a Magyar Olimpiai Bizottság egykori elnöke, az olimpiai bajnok Kulcsár Krisztián szerint is.

Az rtl.hu szerint 2011 és 2022 között 4545 milliárd forint ment sportra a költségvetésből és taotámogatásból. Ez jóval több, mint amennyi közpénz jutott az alapfokú vagy a középfokú oktatásra, ugyanakkor a rendelői egészségügyi ellátásra sem költött ennyit az állam ugyanebben az időszakban.

Csavar a történetben, hogy alig laknak a HajdúBihar vármegyei Esztáron, a KSH tavaly januári adatai szerint 1292-an

Forrás: rtl.hu, index.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Tanulság? Focistákra van szükség, nem orvosokra, ápolókra és tanítókra, tanárokra!
Magyarul: kétballábas agyatlanokra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SMASSZER
Öcsöd - Csépa (sarkadi játékvezető, jászkiséri partjelzők) !
Eladott Ország
Ebből lehet jó sokat lopni a NER haveroknak. A kórházakba meg vinni kell a WC papírt a gyógyszert és lassan már az orvost is.
Namely
172 millió 2 kisebb budai ház.

"Ömlik" ugye? Mint a propelleres, túlfizetett firkászok fizetése...
lusta
Sokféleképpen lehet megszagérteni a jelenlegi helyzetet. Kis falunk, 35 fős bejelentett lakossal pár éve kénytelen volt megszüntetni a csapatot. A járásiból a megyeibe jutottunk. Átlagban 250 hazai nézőnk volt. Ellnben a megyei bajnokságban már ifi csapatot is kell indítani, nagyobbak a költségek, amit már nem tudtunk fizetni. Kértünk egy kis támogatást is, de csorsan megmutatták hol a hleyünk. Tehát megszüntettük, muszáj volt.
A NER tarol és látható, a Nerencváros, a világhírű, nagy múltú Felcsút meg a futottak még.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.