Végre megszólalt a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője, elmondta, hogy hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, lassítson, nem tette meg, ami végül hét ember életébe került.

Verőcei hajóbaleset: Megszólalt az egyetlen túlélő – Elmondta, mi történt valójában

Fotó: Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

A verőcei hajótragédia megrázta az egész országot, hiszen ártatlanok és túl fiatalok haltak meg egy olyan balesetben, ami a jelek szerint elkerülhető lett volna.

A halálos baleset egyetlen túlélője egy Magyarországon élő olasz férfi, aki ki tudott úszni a partra, míg a többiek nem. Kiderült, nem sokkal a baleset előtt ismerte meg a magyarokat, és kis híján az életével fizetett, hogy felszállt a motorcsónakra, aminek a vezetője a hírek szerint ittas lehetett – közölte a liner.hu.

Az RTL úgy tudja, hogy a férfi az ütközéskor a motorcsónak hátsó részében állt, és valószínűleg ez mentette meg az életét, de így sem úszta meg súlyos sérülések nélkül. Eltört az arccsontja és a kulcscsontja, amiből minden bizonnyal fel fog épülni.

Az RTL szerint a férfi a kihallgatása során azt mondta, az elején még élvezték, hogy cikáznak a vízen, de később többen félni kezdtek. Hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson.

A szállodahajó kapitányát pedig segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, ami miatt 4 hónapig nem hagyhatja el Budapestet. A nyomozás ugyan még tart, szakértői vélemények szerint nemcsak a szállodahajó kapitánya hibázhatott, míg a motorcsónak vezetője több szabályt is megsérthetett.

Forrás: liner.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
A hajó kapitánya nem tehet arról, ha valaki hülye.
jáger laszló
1 értelmű,hogy a balesetet a motorcsónak vezetője okozta!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Itt a hajó kapitánya egyedül a segítségnyújtás elmulasztásában hibás,bár szerintem a sodrás és egyebek miatt úgysem tudtak volna senkit kimenteni élve,de hamarabb megtalálták volna a testeket ha értesíti a hatóságokat. Nyugodjanak békében! :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.