S. Zoltán a vallomása szerint tudta, hogy korrupciós hálózat működött a Magyar Bírósági Végrehajtói Karon belül.

Egy tanú állítja: Völnerre hivatkozott Schadl, úgy kérte az osztalék felét egy végrehajtótól

Illusztráció: Propeller.hu

Tanúvallomásokkal folytatódott a bíróságon a Schadl-ügy tárgyalása, a koronatanú F. Vivien előtt pedig élettársát, S. Zoltánt hallgatták meg – írja összefoglalójában a hvg.hu. S. Zoltán tanúvallomásából a lap szerint kiderült, hogy ő a későbbi monori végrehajtó, majd vádlott Sz. Balázzsal és F. Viviennel együtt dolgozott egy bankban. Azt írják, Sz. 2017 őszén – a már Schadl György bizalmi emberének számító F. közbenjárásával – kapta meg a végrehajtói praxist, maga mellé pedig felvette mindenesnek régi bizalmasát, S.-t.

S. a vallomása szerint – ha csak közvetetten is, élettársán keresztül – de állítása szerint tudott arról, hogy milyen korrupciós hálózat működött a Magyar Bírósági Végrehajtói Karon belül. Arról is beszélt kedden, hogy tudomása szerint 2019-ben Sz. és F. egy találkozóján arról volt szó, hogy Schadl György a korábban megszokottnál több pénzt kért:

Míg korábban az iroda osztalékából csak 30 százalékot kellett leadniuk a végrehajtók vezérének, Schadl egyik pillanatról a másikra az osztalék felét kérte, Völner Pálra, az Igazságügyi Minisztérium volt fideszes államtitkárára hivatkozva.

S. Zoltán tanúvallomását nagyban erősíti, hogy Sz. Balázs már a Schadl-ügy előkészítő ülésén beismerte a bűnösségét, ráadásul a váddal egyezően.

Bár úgy volt, hogy a bíróság kedden meghallgatja a vádalkut kötő F. Vivient is, a bíró végül – mivel S. Zoltán rengeteg kérdést kapott Schadl ügyvédjétől – F. meghallgatásának elhalasztása mellett döntött, amire a jövő héten kerül így sor.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Philip Marlowe: Az nem is zavar,,hogy az egyik fő Görény előzetesben,,,a Völner nevű hugyos cigány államtitkár még szabad lábon védekezik ...
jesz
a szabadlábon lévő tolvaj nem nyolcvan milliót kapott, hanem nyolcszáz milliót...akkor az előzetesben lévő sadl milliárdokat lopott...

...a hatóság nagyon hallgat arról, hogy ezt mind a szerencsétlen állampolgároktól lopták...azok nincstelenek, ezek milliárdosok.
Clavigo
@Philip Marlowe: Fülöpke,,,nagyon vérszegény vagy.. Trollnak meg aztán pláne...( hogy kerül ide Ceglédy )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.