Európai Néppárt kommunikációs igazgatója, Pedro López de Pablo pénteki felszólalásában közölte, hogy tárgyalások folynak arról, hogy „karanténba” zárják a „szélsőjobboldalt és Putyin barátait”. A néppárti szóvivő az ülés előtt tartott tájékoztatón azzal indokolta a tárgyalásokat a karanténról, hogy választott posztokról van szó és nem akarják, hogy ilyen EP-tagok képviseljék az intézményt.

Háborog az Európai Parlament – Karanténba zárnák Orbán frakcióját

Megalakult az Orbán Viktor-féle Patrióták Európáért EP-frakciójaDeutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője (j2), Győrffy Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője (j), László András, a Fidesz európai parlamenti képviselője (b2) és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti listavezetője a Patrióták Európáért frakció alakulóülésére érkezik az Európai Parlament brüsszeli épületében 2024. július 8-án – Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Telex információi szerint az Európai Néppárt tárgyal a szocialistákkal és a liberálisokkal arról, hogy „karanténba” zárják a „szélsőjobboldalt és Putyin barátait”. Ezt ismerte el pénteken Pedro López de Pablo. A jobbközép európai parlamenti (EP-)frakció kommunikációs igazgatóját arról kérdezték, hogy a Patrióták Európáért (PfE) új csoportjánál is olyan karantént alkalmaznak-e, mint az Identitás és Demokráciánál (ID), ami egy képviselőt leszámítva teljesen átment a PfE-be.

Az Európai Parlament vezető tisztségeinek nagy részéről – az elnökről, a 14 alelnökről és az öt, adminisztratív feladatokért felelős questorról – a jövő heti nyitóülésen döntenek, a testület eljárási szabályzata szerint megválasztásuknál „tekintettel kell lenni a politikai nézetek méltányos képviseletére”. A többi vezető pozíció, a jogalkotást előkészítő szakbizottságok elnöki és alelnöki posztjai a következő utáni hétre maradnak – írja az Index.

Az előzetes hírek szerint a Patrióták Európáért frakciót itt is kizárnák a vezető helyekről, csökkentve befolyásukat a jogalkotásra.

Forrás: telex.hu, index.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Helyes!!! Hajrá!!! Ne bízzanak meg se orbánban se az orbán félékben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ftomi
Ne háborogjanak!
Tegyenek is valamit!
simmering73
Ez már valami iszonyat kínos, hogy még itthon is magyarázni kell, miért rohangál mindenféle felhatalmazás nélkül Orbán Viktor szerte a világban, kinek a nevében tárgyal, mit kar elérni. Kissé sajátságos látásmódra vall, hogy a fideszesek miniszterelnöke, valamint az ő udvartartása azt harsogja mindenhol, hogy egyedül ő látja helyesen a dolgokat, ráadásul mindenki, az egész Európai Unió háborúpárti, egyedül csak a csúti akar békét. Nem hiszem, hogy túlságosan sokáig lehet még ezt csinálni. Ha pedig karanténba zárják a megvadult békegalambot, akkor azt fogja üvölteni, hogy megtámadták mimagyarokat. Márpedig ha nem vesz vissza az arcából villámgyorsan, akkor nagyon gyorsan be fog ez következni.
www.kolozsvaros.com/rovidek/erik-a-kalitka/
Clavigo
Nettó szégyen ez putyinszopó Idióta..
Clavigo
@Csizmás Kond: ...orbán fejében biztosan.
bence
Bolondokházába kellene zárni nem karanténba , de oda aztán örökre !
Peller Anikó
Találós kérdés,

- Mi a különbség a Patrióták és az Idióták között?
- ??
- 4 betü.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.