Megint jöhet a brutális kenyérdrágulás, a szakember szerint a betakarított búzának mindösszesen alig a harmada lett étkezésre alkalmas minőségű, a többit takarmánynak lehet eladni.

Brutál ára lesz a kenyérnek – Az idei búzatermés csak harmada alkalmas emberi fogyasztásra

Fotó: 123rf.com

Ismét megdrágulhat a kenyér, mert gyenge volt minőségben az idei búzatermés – közölte a Pénzcentrum az RTL műsora alapján. A csatornának nyilatkozó szakember szerint a betakarított búzának mindösszesen alig a harmada lett étkezésre alkalmas minőségű, a többit takarmánynak lehet eladni – ezért viszont a felvásárlók jóval kevesebbet fizetnek, tehát a gazdálkodók is bajban lehetnek.

Egy családi gazdálkodó az RTL Híradójának azt mondta: rettenetesen gyenge volt az idei termés, náluk a betakarított búza kilenctizede nem adható el kenyérbúzának.

Ha arra számítottunk, hogy a betakarított búza minősége és mennyisége egyaránt megfelelő lesz, akkor csalódnunk kellett. A helyzet az, hogy a betakarított őszi búzának a kilencven százaléka takarmány-minőségű, tehát ebből kenyér nem készülhet

- mondta el Bozsár Tamás családi gazdálkodó.

A pékek azonban azt mondják: egyszerűen nem mernek tovább árat elemlni, ugyanis azt már egész biztos, hogy nem fizetnék ki az emberek. A KSH adatai szerint az elmúlt öt évben a háromszorosára drágult a kenyér ára – közölte a Pénzcentrum.

Forrás: penzcentrum.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Semmi pánik!
+van az ország kenyere!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Hogy mondta Mária Terézia? Nincs kenyere, egyen kalácsot! Ja, hogy az még drágább? Egyiket se egye! A sok szénhidrát ártalmas!
simmering73
@KisTehen: Te már most sugárzol a hülyeségtől.
izéke
Akkor várható,hogy olcsóbb lesz a hús? Hisz lesz takarmány bőven...bár a kukorica,a napraforgó az aszály miatt kevesebb lesz talán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.