"Rommá” válnak a korábban takaros városrészek. Karikás szemmel járnak dolgozni a tisztességes emberek, akiknek éjszakáiba belehasít a szomszédban zajló daj-daj. Kirabolják a gyerekeket, megverik a tanárt, kötekednek úton-útfélen. Sokaknak ez ugrik be a cigánykérdés hallatán. Az integráció nehézségeit sokáig szőnyeg alá söpörte a politika. Ma már minden egyszerű embernek van legalább egy rossz története, és lassan mindenkire jut egy „jó” szomszéd. A leszakadó réteg a bűnözés területén bontakozik ki, fogy a többségi társadalom türelme, mindenki szeretné felgyorsítani az integrációt, ami romák nélkül nem megy.

Forrás: mikom.hu
Feltöltő: jandera9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Diamont Frost
Ha akad olyan cigányember a putriban,aki ki a k a r törni, dolgozni akar ,normális családot nevelni,beilleszkedni a többség közé.....---higgyétek el, a többi utánnanyúl, visszahúzza, nem engedi.árulónak tartja és min den módon visszakényszeriti a putriba. Náluk ez is törvény. Csak együtt a nyomorban....nincs felemelkedés.
Ez az ősi törvény erősebb minden beillesztő igyekezetnél.
Hiába tanulja meg 4 évesen,hogyan kell fogat mosni, tisztálkodni, ha otthon senki se teszi,ha azt látja:apu,anyu mocskosan ,ittasan hentereg. A család erősebb kötelék..
Egy mód lenne: a gyermekeket kiemelni, elszeparálni a " mintától, és SZERETETTELJESlégkörben nevelni őket. Ez se lesz 100%-ban biztos siker, lesznek kudarcok,de ha a kicsiket tanitják a nagyok, --- hát sose lesz kutyából szalonna!!"----Akkor pedig jaj lesz nekünk hamarosan!!
--- a másik dolog,amiben lépni kellene: a rohamos szaporulat,. Gyarapodnak az intézetek,telik fiatalkorúak börtöne, onnan meg egyenes az ut a csillagba.
Korlátozni kéne a szaporulatot mindazoknál,akik képtelenek a minimumot biztositani. Legyen EGY gyereke, és ha azt megfelelően gondozza, neveli,tanittatja, akkor esetleg jöhet még egy.... DE TÖBB NEM. Aki pedig képtelen beilleszkedni,azt kénystersterilizálni kell, mert csak métely a társadalom testén a sok segélyből élő ..., erőszakos horda.
---És egyre agresszivabbak.
___Elérkezett az utolso óra,ideje cselekedni!! mig nem lesz nagyon nagy a baj!!
johnny12
Vegyék már tudomásul, hogy képzettségnek megfelelő munkahelyek nélkül nem megy!
Minden jó szándék, minden kifejtett erő elszáll, kárba vész, ha nincs motiváció. Ha egy 6-7 osztályt végzett ember nem érzi hasznosnak magát - (ne vizsgáljuk most miért végzett csak 7 osztályt!)nem tudja becsületes munkával eltartani a családját - akkor az egész integrációs sz@rség nem ér semmit.
jandera9
@nanena: Hát az integrációra szánt összegek nem értek célba. Ez a segélyező politika pedig ide vezetett. Miért menne el minibálbérért dolgozni, ha főállású szülőként több folyik a kasszába? (Most még minibálbérért is nehéz munkát kapni).
adsl70
@sara: nem ertek egyet veled sot Repason szlovakok elnek es oket is akartak integracioban koltoztetni monjuk inkabb ezt Bukkszentkereszten latod jobban onnan sok csaladot huzzogattak a Kilianba. Mihint lehetoseguk volt sokan koltoztek vissza, monjuk akik kulfoldre tavoztak azok termeszetesen nem. Ha te akarod eldonteni a romak helyett azt hogy nekik hogy es hol kell elni akkor nagy tevedesben vagy. Sot mokusparasztvakitas amikor a putrik felszamolasarol papolnak. Ha van egy erdeti telepules es ott latol fejlodest akar uj hazak , lakoparkok, orvosi rendelo, kozossegi termek, temlom....stb na ezen tudod tenlegesen merni az integraciot es baromira nem azopn amikor a "szelben szorod szet oket.." azzal csak az elet kovetesuket teszed ideiglenesen kovethetetlenne.
Igen hatalmas penzeket lehet sibolni :D mert akiket a szelben szorsz azok ugy is elobb utobb osszeallnak es elkezdenek sajat koloniaban elni. Es akkor ujra lehet oket koltoztetni es ujra lehet eu-s tamogatason oiket felzarkoztatni.
Egy demegog szarkupac az egesz amirol neked nincs fogalmad es talan nekem is csak annyi amit e regi Szondis baratok beszelnek. Igen van olyan baratom aki a Szondi telepen nott fol. Eleg sok csaladot ismerek ott es nekik nem igazan jott be a szetkoltoztetes igy csak a csaladjukat teptek szet. Vannak Lyukoban, Perecesen, Vasgyarban, Zsolcan..
Semmi nem tortetent nincs fejlodes azok az emberek nenm kaptak segitseget, csak a kupacot dobbtak szet igy nem latszik a putri, de nincs merheto fejlodes.
Volt ott a Szondin egy kezdemenyezes akik ott laktak a MIK lakasban es volt ervenyes berletuk azok kaptak ott a "Sorhazakban lakast" Igen arra mondhatjuk a putrit kezdtek folszamolni es elhetobb korulmenyt kaptak. Aki jar arra az sajat szemevel nezzegetheti a sorhazak es a putri maradvanyat. De akiket szetfujnak azoknal nem tudsz ilyet mutatni.
sara
Úgy látom itt mindenkinek ( nekem is ) nagyon sok rossz tapasztalata van ! de akkor mi lehet a megoldás ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.