A villamossínekre lógó autó 3 szerelvényt tartott fel, a tulajdonos pedig csak 20 perc múlva került elő. Addigra egy idős hölgy annyira feldühödött, hogy megütötte az autóst.

Forrás: boon.hu
Feltöltő: vikingman
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cserka
@kiwi: Ez az eset az iskolai agresszió - erőszak témáját juttatta az eszembe. A "nevelést", illetve hogy mire tanítjuk meg, vagy nem tanítjuk meg a gyerekeket. Nem tanítjuk meg a korlátokra, a szabályokra. Erről már írtam az adott témában. Persze, szegény gyerek azt látja, hogy a felnőttek is - akikre felnéz - szintén megszegik a szabályokat: oda parkolnak ahova nem lehet, átmennek a tiloson, és durvábbakat ne is említsek. Már ebbe az "erkölcsbe" nő bele, s szinte természetesnek is veszi. Nagyon idealista vagyok: Ha már kis korban megtanítanánk arra, hogy mi a "szabály", és ezt következetesen alakítanánk számára, - s persze mi is ezt a példát mutatnánk neki - szerintem sokkal jobb lenne a helyzet, mint most. Káosz van, egyre több területen. Sajnos, ezt ltapasztalom.
Ez a pofon - láttam a tv-ben, nem is volt igazi pofon:) - inkább hasonlított egy nagyszülő és unoka közti "koki a fejre"- gesztusra, amit egy csínytevésért szoktak adni. Igen, de sok-sok apró csínytevés miatt valakik később értek haza, vagy a munkába, elkéstek, mérgelődtek a nagy melegben, stb.
Szóval: megérdemelte? szerintem "koki" nélkül is érezte volna a hibáját -látva a felmérgesedett embereket. Szerintem ő tanult belőle.
kiwi
@cserka: szerintem megérdemelte :)
de ez (sajnos) tényleg csak koki volt

igazad van, amit a szabályokról írtál, illetve még egy dolog, ami eszembe jut erről a jelenetről: a másik ember tisztelete. hogy basszus nem parkolunk sem a villamossínekre sem máshova, ahol a másikat akadályozzuk, feltartjuk, hanem szépen vesszük a fáradtságot és keresünk egy parkolóhelyet. és ha távol van, akkor visszasétálunk a pici kis lábainkon pár métert az autótól a célállomásig, mert az nem úgy van, hogy a mi kényelmünk a legfontosabb a világon és mindenki alkalmazkodjon hozzánk, hanem úgy van, hogy úgy viselkedj másokkal, ahogy elvárnád, hogy mások viselkedjenek veled. röviden: tiszteld a másikat. ezt is meg kellene tanítani otthon.
gondolkodo
@kiwi: Az, hogy nem parkolunk a villamossínekre, nem "a másik ember tisztelete", hanem a törvényé! A közlekedésnek írott szabályai vannak, amiből vizsgát is kell tenni, hogy egyáltalán bárhová is parkolhasson!
Tanítani könyvből is, nevelni csak példamutatással lehet. Hiába magyarázza kölkének, hogy udvariasnak kell lenni a már csak totyogni tudó öreggel szemben, ha ugyanakkor "Mozogj má'!" felkiáltással félrelöki!
Önmagukat kultúrált, intelligens emberek közlekedési morálja azért ilyen, mert hitük szerint valami miatt elsőbbségük van mindenki mással szemben. Az a "valami" -szerintem- nem más, mint az általuk és szűk környezetük által ismert vagyoni helyzet. Aztán pedig beindul a "lavina effektus": ha neked lehet, nekem miért ne!
A közlekedésben is, mint a mai élet más területein a közösséget felváltotta az individualizmus. Nem "mi" közlekedünk, hanem közlekedem "én és mások". Nem "mi" szemetelünk az utcán, hanem mások pofátlanul odahajítják üditőitalos palackjukat, ahova először én dobtam. Igaz, dohányzom, de nem lenne ennyi csikk az utcán, ha más nem dobná el.
Hát ennyi.
orogordog
@gondolkodo:
Teljesen igazad van.
Sokan aszt hiszik, hogy nekik mindent lehet.Kíváncsi lenék készült e feljelentés. Eről is írhatna valaki.
orogordog
@cserka: Tanult: majd legközelebb a sínre áll, 30 percre.STOP táblánál sem szokása megállni, ezután sem fog.Majd mi vigyázunk rá.
cserka
@orogordog: lehet, hogy túl optimistán látom? .... lehet, hogy nem tanult belőle... s igazatok van. :( sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.