Tiszalökön szerda éjjel lelőttek egy házából kilépő középkorú roma férfit, aki a helyszínen életét vesztette. Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása az elmúlt és az idei év során ismertté vált, a magyarországi romákat ért súlyos támadásokról, amelyek több emberéletet is követeltek:

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyirtass
@reallatas: Lélekszám arányában nem tudsz még saccolni sem, mert vannak köztük is becsületesen élők, de vannak olyan példányok is akiknek a bűnlajstroma 100 átlag bűnözőn is túl tesz, és mégis csak 1 "léleknek" számít.
Mindenesetre ismételten kezdik meglovagolni a rasszizmust. Tartok tőle, hogy ezt addig teszik, amig ténylegesen is ki nem huzzák a gyufát.
Szerintem nem csak nekem unalmas és irritáló ez a rasszista duma, főleg akkor amikor a rasszista megnyilvánulások épen a magyar nemzetiségüeket érik.
paparazzi
"a magyarországi romákat ért súlyos támadás"ok nagy részét is cigányok követték, követik el
idetektiv
Nekem az az érdekes, hogy az Index (feltehetően az MTI is) egyből fontosságot tulajdonít annak, hogy az áldozat roma. Az eredeti szon.hu cikk - nagyon helyesen - kerüli ezt. Engem azóta is felháborít, hogy ha áldozat, akkor fontos, egyesek szerint nélkülözhetetlen a származásra való utalás, ha (bűn)elkövető, akkor nem. A francba az egésszel! Utálom...
Evikati
Gondolataim szerint az egészben az a szörnyű, hogy emberek irtják, kivégzik, megalázzák egymást (fajra, korra, vallásra, bőrszínre tekintet nélkül) és nem kerülnek felderítésre ezek a bűnügyek. Vagy csak kevés számban. Olvasom a hírekben, hogy 2008-ban nagyon "kevés" embert öltek meg az elmúlt évekhez képest. Mondják ezt azoknak, akiknek szerettei estek áldozatul a gaz tetteknek. Ilyen esetben az egy is nagyon sok.:-(
kicsi07
HIHETETLEN! MÁR MEGINT EZEK A CIGÓK A TÉMA.JÓ VOLT A FELSOROLÁS RODEOTIGRIS.DE SZÖGI TANÁR ÚR ÉS COZMA IS IDETARTOZIK.SZÓVAL ENGEM MÁR NEM HAT MEG HA 100 MAGYARRA JUT 2 CIGÁNY HALOTT.VÉGÜL IS EZ MAGYARORSZÁG.HÚZZANAK VISSZA INDIÁBA ÉS ÖLJÉK OTT EGYMÁST.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.