Az abádszalóki borotvás támadó súlyos, életveszélyes állapotba kerül elfogása közben. A megtámadott családot megvádolják.

Forrás: borsonline.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zsbela
1978. évi IV. törvény
A jogos védelem
29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét azért lépi túl, mert azt ijedtségből vagy menthető felindulásból képtelen felismerni.
(3) A büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az ijedtség vagy a menthető felindulás az elkövetőt korlátozza az elhárítás szükséges mértékének felismerésében.
reallatas
@zsbela: Nézze itt az nincs taglalva, hogy az arányosság feltételei hogyan is érvényesíthetőek. Egyébként kissé nonszensz, ez az arányossági kérdés, sok tekintetben nehezen értelmezhető. Olvassa el a bejegyzést itt: 216762wififalu.blogspot.com avagy analóg: www.cov.reallato.hu címe: "Vegytista valóság, lehet, hogy onnan nem látszik". Nos ez a rőhejes ebben a kérdésben.
zsbela
@reallatas: Azt nagyon sokan tudják, tudjuk, hogy a Btk. 29.§.-a , - a közelmúltban napvilágot látott események ( uborkalopás, áram a vezetékben) miatt is - módosításra szorul. Csak az un. liberális eszméket hangoztatók miatt, nem tudnak zöld ágra jutni a jó megoldásban.
xu
feri57 ma, 08:38 – válasz erre: Én minden esetben a sajnálatomat fejeztem ki! Engem sért, hogy ezt a kérdést népcsoportokra próbálod "ráhúzni"!
Különben sok esetben előfordul bűnesetekben, hogy valaki nem beszámítható.
Természetesen ezek mögött az esetek mögött a Rendőrség tehetetlensége és a BTK felpuhítása is jelentősen meghúzódik.
reallatas
@zsbela: Vagyis naívan kérdezve: mintegy evidiállják a bűnt, netán méd pártolják is.
furfang
" Meddig jogos az önvédelem? " Az utolsó leheletig ! Tii. vagy ő hal meg, vagy én! Akkor már inkább ő, hiszen a támadó a kezdeményező, ráadásul ő fel is készül, a megtámadott kiszolgáltatott, úgyhogy csapja agyon, ha más nincs!
blaci
A homokszem a törvénykezés,illetve a büntetés kiszabásakor is a gépezetbe kerülhet....
Gondolj bele: 1.a bíró is ember....lehetnek előitéletei,épp megcsalja a felesége,együtt teniszezik pártfunkcionáriusokkal,megbukott a gyereke az iskolában,ellopták a terményét vagy elverte a fiát a középiskolában egy skinhead....
Máris elfogult!!!!!
Mert,bár a pártatlanság meg az ártatlanság vélelme mindvégig .....
bla-bla-bla....de ha adhat max. 10 évet,és ő mégis csak 2-t ad,vagy fordítva....
Amerikai jogrendszer ebben legalább jobb....

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.