Érdekes, hogy mindenki tehetetlen, a gyerekek félnek. Megoldás nincs. Vajon miért?

Forrás: origo.hu
Feltöltő: eutanazia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sara
Alig akad iskola ahol ne lenne olyan testvérpár,vagy olyan kisebb,nagyobb csoport amelyik rettegésben tartja az iskola többi tanulóját és a tanárikart..
Érdekes a kisebbségi önk.vezetőjének hozzáállása .Vajon mit fog mondani ,tenni ha egy vagy több szülőnél elszakad a cérna.
Persze amig a politikusok és a parlamenti pártok egymás köpködésével vannak elfoglalva addig a gyerekeink is kiszolgáltatottak maradnak .
Ami igazán szomorú az az hogy a gyermekeiket szerető,értük felelősséget érző szülők és nagyszülők akiknek gyermekeiket,unokájukat (még) nem terrorizálják, nem verik az iskolában vagy az utcán elfordítják a fejüket.
Jópofiznak azokon akik változtatni akarnak,rendet és biztonságot szeretnének. Csak azt felejtik el hogy holnap vagy holnap után az ő gyermekeik,unokáik is ilyen kiszolgáltatottak lesznek.
xu
Sajnos: országosan egyre burjánzó jelenségről van szó. A "nem büntethető" címke nagyon jól generálja ezt a "gyerekcsínyt" (K. Orbánt idéztem).
Garnela
@sara: Így igaz...tapasztalat..testnevelő vagyok..hát ott nagyon észen kell lenni..én folyamatosan ügyeletes vagyok..mert az öltözők környékéről elmozdulni nem szabad..a "leszámolások" kedvenc helyszine szokott lenni..hányszor kaptam véletlenül én si mikor szét akartam őket szedni...(
g1983
Miért kelljen a magyaroknak rettegni a c.bűnözőktől? Hagyjuk amig minden városban kibontakoznak? Amíg ezere a jelenlegi Parlameti politikusokra szavaznak az emberek, jobb nem lesz. A romák megkapják a segélynek nevezett támogatást az csinálnak amit akarnak. Büntetve nem lesznek. Csak a magyar ha védekezik ellenük. Ezt máshol tudatos népirtásnak nevezik. Új politikai erő és új bűntető törvénykönyv kell.
sara
@Garnela: Nagyon sok esetet láttam amikor gyerekek állati kegyetlenséggel ütöttek vertek náluk fiatalabbakat,gyengébbeket. Borzalmas hogy még csak védekezni sem lehet ellenük. Szó szerint kiszolgáltatott az aki az utjukba kerül.
g1983
Sajnálom, hogy idáig fajult a dolog. De csak ismételni lehet a dolgokat. Se nem Orbánéknak se nem Bajnaiéknak nem érdeke, hogy a magyarok biztonságban éljenek. És ha ezt egy Jobbikos kijelenti akkor már rasszista vagy náci eszmét vall szerintük. Persze a politikusok könnyen beszélnek. Fegyveres biztonsági őrök őrzik a házukat, és ha egy roma bünöző is arra tévedne azt jogos önvédelem címszó alapján lelőnék. De ugyanakkor ha egy magyar kisgyereket megvernek az csak diákcsíny. Kédrem én ezz milyen jog? Eljutunk odáig, hogy fegyvervizsgát tesz minden magyar? Pisztollyal járnakiskolába, hogy megvédjék magukat? A politikusok már elbuktak. Csak a rajongótáboruk juttatja be őket.
sara
@g1983: azért kell rettegnünk mert egyetlen parlamentben ülő politikusunk sem mondta még ki még hogy eddig és ne tovább. A törvényekkel a jog(talanság)védőkkel a folyamatos hazugságokkal ,az igazságszolgáltatás gyengeségével (részrehajlásával) kiszolgáltatottá tettek bennünket.
De segítenek nekik mindazok akik nem óhajtanak tudomást venni a kialakult állapotokról,akik azt hiszik hogy őket és a gyermekeiket,unokáikat nem érinti (nem érintheti !)mindaz ami itt történik.
g1983
@sara: Igen ez sajnos így van. De nem is fogják kimondani. A FIDESZ-KDNP,MSZP-SZDSZ és MDF, mindegyik pártnak az az érdeke, hogy a hatalmát megtartsa. Az már nekik nem lényeg, hogy aközbiztonság a béka feneke alatt van. És sokan beveszik sajnos amit ezek hazudnak. Tényleg sajna ha ezt így folytatják akkor a gyerek nem mer menni iskolába mert fél, hogy összeverik a roma osztálytársai. A szülők, meg félnek elengedni még boltba is a gyereküket, nehogy összeverjék őket a romabünözők. A felnőttek is önvédelmi fegyverrel kell járjanak, mert annélkül nem mernek majd menni a munkahelyre. Ilyen Magyarországot szeretnének a mostani pártok rajongói?
eutanazia
"Ha fegyelmezni próbáljuk őket, azt kiabálják, hogy rasszisták vagyunk" -
Egy saját tapasztalat: 2 éve decemberben elmentem a tescóba pénztárosnak,( mert olyan jól megvagyunk fizetve) hogy megtudjuk venni a gyerekeknek az ajándékot. Hatalamas sor, szinte rá sem néztem a vevőkre, de megkértem legyen szíves vegye ki a kabátját a kocsiból.... erre rámförmedt, persze mert cigány vagyok!!!
Kénytelen voltam a biztonságiakat hívni és csodák csodája a kabát alatt ott lapultak a drága italok..... Szóval a tököm tele van, hogy mindig erre hivatkoznak.........
Mi lenne ha mi is a bőrünk szinére hivatkoznánk?
Garnela
@eutanazia: olvastam valahol egy találó kommentet..de hát az érintettek nem olvassák..meg ha olvasnák sem értenék: 2 akrumplibogarat sem azért utálják mert csíkos, hanem azért mert kártékony)
Garnela
Egyébként volt sok c. tanítványom akiket nagyon szerettem, okosak voltak, a szülők törődtek velük..a középiskolát az utolsó félévben hagyta ott(szakma kiváló tanulója címmel, kitűnő bizivel, mert bekerült egy futtató bandába..mint előtte a nővére is, akit nagyon lenézett, bírált ezért..és ugyanattól a stricitől szült gyereket mint a nővére...aki ki tudott lépni..Ő még mindíg köztük van..és újra az útszélén((
madlaci
Várjuk a mohácsi v.(szándékosan kis betüvel) kommentárját az ügyben.Érdekes,hogy eddig hallgat! Vajon miért?
sara
@eutanazia: Csak tudod mi nem fér a fejembe ? A nem romák és a tisztességes romák miért nem tesznek semmit ?
Itt a fórumozok között is nagyon sokan vannak akik szinte rábeszélik a többieket,hogy ne menjenek szavazni mert nincs értelme,nincs tétje,ami persze nem igaz ! Mert csak akkor érhetünk el valamit ha mindenki aki felelősséget érez a sajátjaiért felemeli a fenekét és elmegy szavazni,hogy ne a büntetett előéletű politikusnak,jogvédőnek nevezett kolompárok,mohácsiak képviseljenek bennünket.
Azért kell elmenni szavazni hogy ne a D Tomikák (vagy még mindig DF Tamás ?) vagy a szadeszosok kerüljenek be az EP-be hanem olyanok akik értünk is akarnak tenni már végre .

killer7112
Itt kezdődnek a bajok,szóval nem elég hogy agresszív állatok,mellette még hülyék is mint a segg.A 8.osztályt aztán ha kijárják,lesznek majd 18-évesek.Addig meg csinálnak 3 ilyen tetves purdét mint saját maguk,nehogy megszakadjon az utánpótlás.Mi pedig-akiknek a gyerekei terrorban tanulnak,élnek-eltartjuk ezeket a mocskokat.Ha felemeled a szavad,örülhetsz ha nem vernek agyon.Ezt hozta ez a meleg SZDSZ-es demokrácia.Ebből én nem kérek,nekem ebből elegem van,ezt a mentalitást MEG FOGJUK ÁLLÍTANI.
sara
@madlaci: mohácsit ,(kolompárt és a többit)semmi és senki nem érdekli.Védi a sajátjait,nem válogat az eszközökben.Hazudik ,vádaskodik,gyülöletet kelt.nála a cél szentesíti az eszközt (eszközöket)
g1983
Nem tudom én se mi ez a Jobbik ellenesség. A mostani parlamenti elit, már módszerváltás óta bizonyítja, hogy az ország pénzügyi
kizsákmányolásán, és a közbiztonság tönkretevésén kivül mást nem tesz.
zsbela
Ebben és a hasonló ügyekben nem csak a cigány vezetőknek, hanem a Magyar Bálint féle "liberális oktatáspolitikusoknak" is meghatározó szerepük van. Ha nem vezették volna be ezeket az eszetlen oktatási jogszabályokat, akkor lehetne rendet tartani az iskolákban.
qxy
Milyen jó volt régen. A tanár lekevert egy fülest és nem volt baj rend volt .Én azt tenném ( ha tanár lennék) régen működött.A hetesek azért voltak hogy rend legyen vagy te nem voltál hetes?Kell egy rendfenttartó csoport a suliban.Ha kisebbség is van úgy kell csinálni hogy vegyesen.ez a csoport feladata az ilyen dolgok helyre állítása.Nem hátrány ha van a csapatban lány is Min. hat fő egy csoport.Három -négy csoport kell hogy kialakuljon a verseny szellem. Ki a legjobb rend fent tartó .A fizikai bántalmazás kizárva
eutanazia
@sara: Gondolom így a kényelmesebb nekik. Megaztán egy fecske nem csinál nyarat. Elsősorban nekik kellene tenni valamit, kezdhetnék a vezetőik leváltásával. Legalábbis azokéval akik csak jól élnek belőlük.
A nem romák pedig talán már nagyon belefásultak mindenbe..... Nekem egy feneketlen lyuknak tűnik az egész. Csak tömöd bele a pénzt, mégsincs eredménye.
És nekünk is azzal kellene kezdeni, hogy kedves képviselőinket kipenderíteni a székeikből. Mert az aki csak olvas vagy alszik a munkahelyén, esetleg be sem megy azzal nagy bajok vannak.
Szavazni mindenképpen kell, minél több embernek mert akkor lesz valós a választás eredménye. És azt mondom mindenki a szíve, hite szerint szavazzon!
Én most nem tudok menni mert dolgozom, amit nagyon sajnálok.
sara
@qxy: Kedves qxy! régen járhattál iskolába ! Légyszíves látogass el mostanába egy általános vagy egy szakiskolába,
meg fogsz döbbeni !
qxy
igen rég jártam de most is a buta gyerekből kell valamit csinálni vagy mi?nem a tanár a hibás?ÉN CSAK KÉRDEZEM.
qxy
régen büszke volt a tanár hogy taníthat.Most büszke az apa hogy a hülye fiamnak tanári diplomája van valjuk be sok ilyen van
sara
@eutanazia: "A nem romák pedig talán már nagyon belefásultak mindenbe"
Igen,rettenetesen megviselte a embereket az ami itt hosszú ideje megy. DE! akinek gyermeke, unokája van vagy lesz az nem adhatja fel,nem mondhatja hogy elegem van.

A szavazás 6tól-18-ig. Talán mégis sikerül útba ejtened egy szavazófülkét :-))
eutanazia


@sara:
Persze, hogy nem adhatjuk fel! Én arra nevelem a lányaimat, hogy nem számít kinek milyen a bőrszíne, és hogy segítsenek a gyengébbeknek. Nade, ha egyszer úgy adódik, hogy őket is bántani fogják akkor mi lesz? Egy gyerek nem tud nagy különbségeket tenni, ők tényleg általánosítanak......

Sajnos nem megy, 7-19-ig dolgozom, hétvége lévén 5,30 -kor indulok otthonról!

sara
@qxy: a gyerekek akik a gondot okozzák olyan elvadultak,senkit és semmit nem tisztelnek.Egyrészük nem is akar tanulni,a többieket meg nem hagyják tanulni. Pontosan ismerik a jogaikat és hangot is adnak neki. Fegyelmezni nem lehet őket.A pedagógusnak nincs joga a fegyelmezésre,lassan lehetősége sem lesz a tanításra,mert ahol 6-8-10 gyerek ( 14-18 évesek !) úgy dönt hogy megmutatja ki az úr az osztályteremben ott rendszeresen elszabadul a pokol. Sportot űznek abból hogy kit hogy lehet "szivatni","csicskáztatni".
qxy
Nem hiszem hogy ezeket nem lehet meg törni ha máshogy nem meg kell alázni őket Nekem is volt egy tanár kollégám azt mondta:Én leadom az anyagot, mit érdekel ki figyel csengetnek kimegyek megiszom a kávémat kész .Eldöbbentem hogy így mész be órára? Te aki nem igy teszi az nem normális.Ezt mondta.Tényleg elmegyek egy suliba szétnézek
gondolkodo
Ne szidjuk a gyerekeket, milyenek! Olyanok, amilyenekké a szülők korosztálya nevelte. Valamikor -régi szép idők-, ha mi, kölkek panaszkodni mertünk otthon, hogy a tanítónéni/bácsitól kaptunk egy fülest, mindjárt járt a második, mert a tanító jót akart, azt akarta, hogy emberek legyünk, különben is igaza van!
Nemhogy diáknak, de szülőnek sem jutott eszébe kezet emelni a tanítóra/tanárra.
Igaz, elmagyarázták, hogy a mosás, a takarítás, a főzés ránk stb. fejében KÖTELESSÉGünk a tanulás. Aztán, ha kötelességünk teljesítettük, érvényesülnek jogaink is!
killer7112
@gondolkodo: Ez süket duma a kollektív felelősségről,ezért tartunk ott ahol tarunk.Ha valós lenne amiről írsz,akkor csak otthon viselkednének vadállat módjára.Az iskolában vajon miért nem a tanárok mentalitását veszik át?Olyan helyzetbe hozták ezt a 600-éve beilleszkedni képtelen népcsoportot,hogy ne is akarjanak a gyerekgyártáson kívül mással foglalkozni.Köszönjük az MSZP-SZDSZ ténykedését.A tudatlan cigányok meg csak szavazógépeknek kellenek.
zsbela
1993. évi LXXIX. törvény
a közoktatásról
II. FEJEZET
A GYERMEK, A TANULÓ ÉS A SZÜLŐ JOGAI
ÉS KÖTELESSÉGEI
A gyermekek, a tanulók jogai és kötelességei
12. § A tanuló kötelessége különösen, hogy
(1) A tanuló kötelessége, hogy
a) részt vegyen a kötelező és a választott foglalkozásokon és szakmai gyakorlatokon;
b) eleget tegyen - rendszeres munkával és fegyelmezett magatartással, képességeinek megfelelően - tanulmányi kötelezettségének;
c) életkorához és fejlettségéhez, továbbá iskolai és kollégiumi elfoglaltságához igazodva, pedagógus felügyelete, szükség esetén irányítása mellett – a házirendben meghatározottak szerint – közreműködjön saját környezetének és az általa alkalmazott eszközöknek a rendben tartásában, a tanítási órák, kollégiumi foglalkozások, rendezvények előkészítésében, lezárásában;
c) d) megtartsa az iskolai tanórai és tanórán kívüli foglalkozások, a kollégiumi foglalkozások, az iskola és a kollégium helyiségei és az iskolához, kollégiumhoz tartozó területek használati rendjét, a gyakorlati képzés rendjét, az iskola, a kollégium szabályzatainak előírásait;
d) e) óvja saját és társai testi épségét, egészségét, elsajátítsa és alkalmazza az egészségét és biztonságát védő ismereteket, továbbá haladéktalanul jelentse a felügyeletét ellátó pedagógusnak vagy más alkalmazottnak, ha saját magát, társait, az iskola, kollégium alkalmazottait vagy másokat veszélyeztető állapotot, tevékenységet, illetve balesetet észlelt, továbbá - amennyiben állapota lehetővé teszi -, ha megsérült;
e) f) megőrizze, illetőleg az előírásoknak megfelelően kezelje a rábízott vagy az oktatás során használt eszközöket, óvja az iskola létesítményeit, felszereléseit;
f) g) az iskola, kollégium vezetői, tanárai, alkalmazottai, tanulótársai emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsa.
h) megtartsa az iskolai, kollégiumi szervezeti és működési szabályzatban, továbbá a házirendben foglaltakat.

A törvényi háttér van.
sara
@gondolkodo: ma már nem igy mennek a dolgok. Gyakran ha egy gyereknek nem tetszik a pedagógus,vagy a tananyag,vagy hogy dolgozatot kell írni szemrebbenés nélkül fenyegeti meg a tanárát. Rosszabb esetben hazamegy és a családjával tér vissza hogy móresre tanítsa a pedagógust. Ami annyit jelent hogy alaposan elverik,ott a többi gyerek szemeláttára és megfenyegetik hogy ha mégegyszer rá mer szólni a csemetéjükre akkor ...................
( a megdöglesz és a kibelezlek között sok minden elhanzik )
Majd jön a rendőrség,bíróság. A szülőnek (nevezett egyénnek) kiosztanak 3-4 hónap felfüggesztett büntetést,aki felháborodásában mindjárt ott újra beigéri az újabb verést a
tanerőnek,csak úgy miheztartás végett. Másnaptól megy minden ugyanúgy mint addig

eutanazia
@sara: Sajnos igazad van, ha nincs megfelelő családi háttér, a pedagógus szinte semmit nem tehet........
Don Quijote
Falhoz állítani őket , sortűz oszt jónapot!
Don Quijote
.Köszönjük az MSZP-SZDSZ ténykedését.A tudatlan cigányok meg csak szavazógépeknek kellenek.
killer! én még emlékszem amikor orbán v.választási szövetséget kötött a kolompár orbánnal ,ott vigyorogtak a színpadon a sok mocsadék ork!
eutanazia
@Don Quijote: Gondolod most is ott fog mosolyogni? Hogy megússza kolompár a 7 milkás sikkasztást?
killer7112
@Don Quijote: Az összes cigányvezér,tolvaj,adócsaló,strici,stb,3 osztályos kőbunkó.Hát milyen lenne a többi?Ezt a példát látják.Lehet lopni,rabolni következmények nélkül,amikor meg agyonba....csapja az áram a tolvajt akkor meg fajgyűlölők vagyunk.Kolompárt ugyan miért nem sittelték le?Hogy lehet egyáltalán valakit EU-s képviselőnek jelölni,ha már gyanusított?Üljon már az összes tolvaj annyit legalább mint Monte Cristo.
eutanazia
@killer7112: Az ártatlanság vélelme: mindaddig amíg nem bizonyították, hogy bűnös, addig ártatlan!
Ha lenne bőr a pofáján ő maga lépne vissza!!!! De tudom az nincs neki, vagy nagyon vastag!!!
eutanazia
@Don Quijote: szélmalom harcot folytatsz, nem ez a megoldás!
Ahogy sara írta, mindenki menjen el szavazni!!!!!!!!!!!!
g1983
Nembaj majd a kedves FIDESZ-KDNP-s vagy MDF-es vagy MSZP-SZDSZ-es szavazók megszavazzák a maguk pártját azt majd megint leshet a kisember, hogy a közbiztonság romlott. Mert ugyanazt csinálják a Parlamenti politikusok, módszerváltás óta. Azon kivül, hogy nyilvánosan veszekednek mint a kis ovisok az óvodában, és a színfalak mögött meg röhögnek a kisembereken, meg segélyt osztogatnak a cigányoknak, mert az alanyi jogon jár nekik, ezeken kívül szinte semmit se csinálnak. Persze így nincs nehéz dolguk a bűnözőknek. Embert ölnek, rabolnak, lopnak, stb. és még jutalmat is kapnak. Ingyen ellátást valamelyik bötönben ahol minden megtalálható és minden ingyen használható. Pontosabban ezt mind az adófizető fizeti helyettük, de nekik ingyen van. Azt miután kigyúrták magukat és letelik a büntetésük megint folytatják amit abbahagytak, hogy visszakerülhessenek. De örülhetnek a pártszimpatizánsok, hogy nem a Jobbikra szavaztak. Ők tudják mi a fontosabb. Az, hogy a Jobbik ne jusson be vagy az, hogy javuljon a közbiztonság.
reallatas
A legújabb kristálytiszta gyöngyszeme, a liberális nevelésből adódó csodák tárházának. A törvények jeleléte lexikális formában, messzemenően nem fedi le a kificamodott gyakorlatot. Csak egy kérdés, a szülő nem felelős, az iskola tehetetlenné van téve, a hatóság el van lehetetlenítve, a gyerek pedig gyerek, tehát önmagáért nem vállalhat felelőséget. Ezekután végül is ki felel itt mindezen viszonyokat tekintve? A kommenteket olvasva a rávilágítások igenis valódiak, bármely aspektusból közelítve. Ott fenn még mindíg nehéz felfogni, hogy egy egész társadalom jaj kiálltása, zengi amit már ki sem lehet szavakkal fejezni! Tehát ne tessék azon csodálkozni ha látenssé válik a tudatos tendencia, a teljes demoralizálás irányába.
ember
Én úgyis megvédem a gyermekeimet. Nem ajánlom sem kisebbségnek, sem többségnek, hogy kezet emeljenek rájuk. Bepörgök az ilyen cikkektől, a rothatd életbe!
reallatas
@qxy: Már sértődés ne essék, de Önnek a mai viszonyok tekintetében, halvány látóköre sincs meg mindehhez. Tudniillik ma már ez sokkal összetettebb kérdés komplexum. Csak a véleményhez tartozóan, per ma is három álltalános iskolába járó /vidéken/ gyerek gyakorló szülejeként nyilatkozom.
reallatas
@sara: Tetszik tudni ők biztos, hogy az úgynevezett elit iskolákban tanittatják a gyerekeiket. Az, hogy a miénkkel, mi is történik netán, no az század rangú kérdés.
reallatas
@sisak: Megvallom én is így vagyok vele, de jó az Ön szerint amikor összeugró gyomorral indul el a gyerek az iskolába? Mi meg itthon esszük meg önmagunkat. Tehát ez ellen harc a végsőkig.
reallatas
@eutanazia: Igaz! De mennyi áldozat kell még??
gondolkodo
@killer7112: Köszönöm a kioktatást, de ha figyelmesen olvasol, én nem írtam sem kollektíváról sem pedig rasszról! Szeretném, ha azt és csak azt olvasnád ki soraimból, amit én beleírtam. A sorok köze üres, minden, amit onnan olvasol ki, a Te belemagyarázásod.
Üdv: gondolkodo.
killer7112
@gondolkodo: Nem írtál semmiről?Csak érdekesen rendeződtek el a betűk:)
xu
Majd a Drazsé megoldja a problémát!
ember
@xu: Igen, csak benne bízhatunk, mert szakember. Szerintem az FBI-t kellene mozgósítani a itthon senki nem működőképes.
xu
@sisak: Drazséban bízok én! Ha felveszi a sábezdeklit: egészen félelmetes! Most dolgozik, "jól dolgozik"!
reallatas
@gondolkodo: Enyhe optimizmussal telített tárgyilagos hozzáállás, az Öné. Csak ne felejtse el, hogy ez már lassan érvénytelenített, lehetőség. Tudniillik a gondok már ezen régen túl mutatnak. A húrok lassan pattanásig feszítve, közelg az utolsó felvonás. Mert tudja ők azt szokták mondani, hát mán a gyerekemért mindent, csak azt értik félre, hogy a más gyerekével is mindent, hadd tanulja az erőszak szavát. Mondván az erőszak mindíg győz / nem egésszen/ A vica verza variáció viszuont már zsenántos nekik nagyon.
xu
Miért nem áll ki Hiller Pityesz a TV kamerák elé és mondja el, hogy ez a tendencia!
reallatas
@sara: Ön egyébként majdnem teljes hitelességgel, akaratlanul netán, de felvázolta az itt történteket. Ami itt nem szokatlan jelenség, tavalyi évvégi esetre utalok. Sokan nem hiszik ezeket a történéseket, pedig ez a valódi.
sara
Azért azt ne hagyjuk figyelmen kivül hogy az általános iskolákban sok, - nagyon sok- 17,18 éves jól megtermett fiatal ember tartózkodik ( mert nem tanulni jár oda ! ) akiket az 50-60 kg-os tanerőnek kellene fegyelmezni,ha lenne rá jogosítványa,de az nincs neki. Ezek a túlkoros fiatalok csak és kizárólag azért jelennek meg időnként az iskolába hogy megkapják az iskolalátogatási igazolást,ami sok juttatáshoz szükségeltetik.
Tanulni nem akarnak,unalmasnak tartják az órákat,nem érdekli őket a tananyag , hiszen vannak közöttük már "házas" fiatalok is, Zavarják,idegesítik őket a náluk jóval fiatalabb gyerekek- akik viszont tanulni szeretnének-.
hogy levezessék a fölös energiájukat,verekszenek,kötekednek,terrorizálják a többieket .
Nálam mindig "kiveri a biztosítékot" ha gyerekeket szenvedni látok,ezért biztatok,kérek mindenkit, menjen és szavazzon lelkiismerete szerint
xu
@reallatas: @sara: Mindketten nagy tévedésben vagytok! Sajnos!
reallatas
@xu: Mert az olyan túl snassz lenne, na meg esetleg ő nem látja amit mi. Tudniillik ki nem szenvedő alanya valaminek, az hajlamos afelett eltekinteni. Ez az a bizonyos vak szem, süket fül szindróma.
ember
A kisgyerekek szüleivel nem lehetne mit kezdeni? (Én tudnék!)
Pl. a franciák pénzbüntetéssel sújtják az aggresszív gyerekek szüleit. Azt megértik, a szép szót nem.
xu
@sara: Mert az általános iskolákban nincsenek túlkoros tanulók, hacsak nem követik el azt a hibát az iskola igazgatók magán tanulói státuszt adnak nekik!
Ez a Te tévedésed!
sara
@xu: Nem ,ez nem tévedés ! Tanköteles !!!! 18 éves koráig !!!
ember
Szerintem 16 éves korig tanköteles.
ember
Senkinek sincs igaza. Az 1998/99 tanévtől fokozatosan vezették be a tankötelezettségi korhatár emelését, 2010-re lesz 18 év.
sara
@xu: a 12 éves gyerekekkel egy osztályba járó 15-16 évest hogy kellene nevezni ?
xu
@sisak: Sajnos most nincs igazad teljes mértékig! Bár máskor csípem a gondolataidat! A tankötelezettség nem csupán az életkortól és a tanévi határoktól függ, hanem az iskolába beiratkozás dátumától is; hogy egyszerűen követhető legyen! Most került "kirúgásra" nálunk egy tanuló, aki 21 éves korában már nem volt "tanköteles".
sara
"A tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tanuló a tizennyolcadik életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló tankötelezettsége legfeljebb annak a tanének a végéig hosszabbítható meg, amelyben a huszadik életévét betölti. A tankötelezettség korábban rövidebb időtartamú volt, így annak a tanulónak, aki az iskola első évfolyamán az 1997/98-as tanévben, illetve azt megelőzően kezdte meg tanulmányait, tankötelezettsége annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tizenhatodik életévét betölti."

@xu: látod ? látod !!
ember
@xu: Én is Téged. Innen vettem, nem a gondolatom:
"Ismeretes, hogy a közoktatási törvény (a továbbiakban KT) 131. §-a előírja a tankötelezettség kiterjesztését a tanulók 18 éves koráig. Ennek megvalósítása fokozatosan, felmenő rendszerben lép életbe, s alkalmazására első ízben azoknak a tanulóknak az esetében kerül sor, akik az 1998/99-es tanévtől kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat. A folyamat tehát 12 év alatt (2010-ig) válik teljessé."
xu
@sara: @sisak: Meddő a vita! Mert egy általános iskolai igazgató és a tanárok úgy átengedik, hogy a lába sem éri a földet! Én látom ezt, mert középiskolában tanítok! Bocsánat a nagyképüségért! Próbálok tanítani; csak nincs vevő rá!
xu
@sisak: Ma már semmit, mert itt népbutítás folyik! Csak el vagyok mint a befőtt! Tartósan tartósítva fizetésileg!
basatu
@sisak: A pénz büntetés mellé pálca és javító intézet.
xu
@basatu: A pénzbüntetést nem tudják behajtani, mert pontosan azoknak a gyerekei nem járnak iskolába, akiknek a szülei sem dolgoznak és a segélyért állnak sorba. A segélyt meg nem lehet elvenni. Marad a pálca és a sitt!
reallatas
@xu: Ide hallgass, tudod, hogy szeretem a beszólásaidat, meg úgy álltalában a kommentezők hellyell közzel reális megvilágításait, de engedd meg, hogy némi tapasztalattal enyhén jobban vértezetten legyek elengedve. Félreértés és sértődés ne essék, nem túl publikus, de nem titok: én már 63 éves vagyok, hat élő saját gyártású gyerek apja, az életkorukat tekintve, /két házasságból/ 43, 40, 35, 10, 12, 14. Ne tessék felhördülni, hogy az utóbbiakat felelőtlenség volt világra hozatni /pláne a mai helyzetben/ mert mentségül mondva, humorosan lehet bátorságnak is aposztrofálni.
xu
@reallatas: Bocsi! De én voltam pontatlan a hozzászólásban és ezért volt félreérthető a dolog. Meg mire beírtam, addigra sok HSZ volt, amit én nem olvashattam. Én nap, mint nap foglalkozok ezzel a tanköteles bulival; benne vagyok. Tavaly 45 fős osztályom volt és már mindegyik gyerekre a 18 éves tankötelezettség vonatkozott (13 még kötelezett volt). Mára 17-en vannak (4 kötelezett). Jövőre már nem lesz kötelezett. A 2 év alatt 10 cm vastagságú levelezési dossier van már. Nem tudsz olyan esetet mondani, ami ebben az osztályban nem történt meg. Nincs olyan GYV. szervezet, Rendőrség, Önkormányzat, ... akivel nem kellett volna leveleznem; tanulói jellemzéseket gyártanom. Egyetlenegy esetben sem támadták meg a kizárási határozatokat. Rendszeresen fegyelmi tárgyalásokon kellett részt vennem.
Ami a tanulást illeti: sok esetben nem hibáztatom a gyerekeket, mert nincs előttük semmilyen cél, rossz példákat látnak és tudják, hogy szakmával a kezükben sem fognak tudni munkába állni, mert nincs igény rájuk. A gyakorlati képzés alulfinanszírozott, ezért nem szerezhetnek megfelelő gyakorlatot. Nem tudnak számukra épületen munkát biztosítani. Sorolhatnám a gondokat.
Természetes dolognak tartom, hogy legyenek utódok. Csak el vagyok keseredve. Mi vár erre a korosztályra? Mi már nem számítunk, de velük mi lesz? Számtalan fiatalt ismerek, akik nem tudnak elhelyezkedni, pedig nagyon akarnak. Ha ez így folytatódik mi lesz velük? Ezeket a dolgokat politikusaink nem feszegetik.
Még egyszer bocsi! Félreérthető voltam!
basatu
@xu: El lehet venni a segélyt ha nem arra a célra fordítják amire adták.A segély folyósítása után el kell menni a kocsmába és ha ott a segélyezettek italoznak akkor pénz helyett élelmiszer csomagot és ruhát kell adni segély helyett.Ilyen egyszerű.
xu
@basatu: Így igaz! De én arról írtam, hogy a büntetést nem lehet belőle levonni!
reallatas
@xu: Úgyan már, nehogy úgy érezd, hogy megsértődtem, én kérek elnézést ha túl egyértelműen fogalmaztam. Figyelj úgy rébuszokban mondom az én kiskorúim is per pillanat egy nagatív szegregációjú, iskolába járnak. Tehát az álltalad írtak valódisága előttem nem kétséges. Csak a szemléltetés kedvéért itt 75-25%-os az arány per most.Üdv.
szoszi
www.youtube.com/watch?v=zkjIisPWncU Ezt nézzétek emberek!!!!Gondolkodjatok!! Aki még kételkedne a Jobbikban!!!Hajrá Jobbik!!!!!!
basatu
@xu: De a büntit lelehet ülni./kenyéren és vizen/
eutanazia
@szoszi: Megnéztem, sok igazság van benne, mondhatnám azt is hogy színtiszta igazság...........
Bandita
Nem tudom hogy menyien vannak? De az égészészből kutya tápot kellene gyártani és meg óldódna a problema!
xu
@basatu: Segíj nélkül bele is halnának!
ember
@basatu: Így gondolom én is. Ülje le a szülő a büntit, ha nem fizeti ki a kis brigantik után.
xu
@sisak: De a gyerek, ha beiratkozik: kap bérletet és van cucliális segíj, CSP! Ha okos a szülő, akkor van magán tanulói státusz is! A gyerek meg kiskorhadt-korú és büntethetetlenül bűnözhet! Ezt csak a Drazsé nem látja, mert a fizetése betakarja a szemét; illetve a Hiller sem látja, mert a pofikája úgy megduzzadt, hogy már a szeme ki sem tud kandikálni belőle; a Kis Petya meg a pocakjától nem látja a megoldást és nem mer tükörbe nézni!
xu
Akinek meg annál is kevesebb bőr van a képén, mint a fazonirozott helyeken: az reformizálni akarja az oktatást!
ember
Marad a bibliai megoldás-"ne vond meg a vesszőt a gyerektől, mert a gyerek eszéhez van kötve a bolondság és a vessző segít eltávoztatni azt. Csak agyon ne üsd." valahogy így van a példabeszédekben. Szerintem az egész Példabeszédek könyve áll ma is!
xu
Én meg vagyok tébolyulva! Az én osztályomban van 4, nem tudom hogyan kell mondani; de nem a mai nap újság olvasásában lebarnult diákom.
Az egyiknek gyerekei születtek, mert úgy szép a magyar, ha páros.
Mikor meg tudtam ezt az örömteli hírt; megkérdeztem, hogy terveztétek.
Nem, tanár úr csak becsúszott!
Sajnos, ha becsúszik, akkor becsúszik!
ember
A szegénykéknek ez az egy öröme marad.. A becsúszás.
sam
Az egyik alsós tanítónő ruhákat árul az iskolában (is),és a szülőknek ajánlott nála vásárolni..... No comment!
xu
@sam: Sajnos: a megélhetést valahogy biztosítani kell!
sam
XU!
Az igaz,de a gyerekek milyen példát látnak?
Kezd érdekes lenni az az iskola. Amíg bevásárolok hamis márkajelű,csempész árúból,addig a másik tanárnéni szexsow-ját végignézhetem... Kár,hogy nem ott voltam diák!
xu
@sam: Ezek mennek: szabad elvek, szabad ország!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.