A történet valahol a Dunántúlon játszódik, egy tízezres lélekszámú településen. A városkában hozzávetőleg 500 roma származású ember is él. Kis részük dolgozik, némelyek közmunkásként vannak foglalkoztatva, míg jelentős részük segélyekből tengődik.

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ugyeugye
már a címből tudtam, miről szól. a válasz 0.
OKOS
Na de ha dolgoznak még több kalória kell, és ez nem oké, mert a végén még folyamatosa nyolc órát kell dolgozni.
Le a rabszolgatartókkal nem dolgozunk egy percet se.
marlin
" A Gárda meghal, de megadni nem adja magát!"
zia
@slanger: Mindenki tudja, munka nélkül várják a segítséget, mert az jár nekik! Ők azok akik csak kapni akarnak, adni sohasem........
zsbela
Beilleszkedési szándékuk és MUNKASZERETETÜK kitűnő példája.!!
zsbela
Majd a Fodor, Gusztos, Mohácsi, Kolompár stb. cigány védők biztos meggyőzik Őket, hogy azért valamit csinálni is kéne, nem csak a családi pótlékot és a segélyt várni! Ha-ha-ha!!! Itt csak egy megoldás lehet VISSZAÁLLÍTANI A KÖZVESZÉLYES MUNKAKERÜLÉST, mint büntetési nemet a Btk-ba!!!
zsbela
@berikora: Munka az lenne! Csak végig kell nézni a parlagon hagyott sok ezer hektárnyi gyomnövényes területen, az illegális szemétlerakókon, a magukra hagyott mára már lefosztott gyárakon, üzemeken, gazdaságokban, termelőszövetkezetekben, stb. Aki akar az talál magának munkát! Már csak a finanszírozási lehetőségeket kell megoldani. Erre voltak kitalálva a cigányok foglalkoztatásra elkülönített, és a Kolompárék által elherdált milliók.
slanger
@berikora: az hogy nincs munka, szerintem is hülyeség. Lásd a történetben leírtakat. Munka az lenne, csak munkakedv is kellene.
almalibre
Ez egyedi eset, mondhatnánk, de íme:
Mali Zoltánnak, Drávapiski polgármesterének cikke

Verébszámláló

Ma polgármesteri karrierem kiteljesedett.

Nyakunkba varták a szociális foglakoztatást. Ha akartuk, ha nem. 3 hete felvettem 5 embert dolgozni, ma egy 1 van belőle. Pedig tisztességes hat órás munka, munkaruha stb jár nekik. Karrierem csúcsát egy 18 éves gyerek teljesítette be. Kb. 2 hete "dolgozott" a drága gyermek, anyukája egyetlen pöcörös kisfia. A második napon már elkérte magát, mert a harmadikon ő már nem tud jönni , mert "kannázik" egy cigány zenekarban.

Mondom jó de le kell dolgozni a hiányzást. A negyedik napján meg sem jelent, mert nagy kórt talált nála az orvostudomány, neki bezártsági érzése lesz a gödörásástól ami 30x 70 vízelvezető ásásánál nagyon kijön ,így az ötödik napja is regenerálódással telt. De orvosi igazolást hozott erről. A hatodik napján bejött , de rosszul lett. A fűnyírástól asztmás rohamot kapott, másnap nem is jött mert ugye ki kellett heverni a nagy légszomj okozta sokkot. A hetedik napján így pihent. Az édesanyja még le is teremtett, hogy milyen szemét vagyok , majdnem meggyilkoltam a gyereket és ha baja lesz akkor én leszek a felelős. A nyolcadik napja az a semmittevéssel telt, be akart panaszolni engem, mert nem a szakképasítésének( 8ált.) és a fizikumának megfelelő (kb 190 centi és 80 kiló) munkát bizosítottam neki...
MaxGraf
Kutyából nem lesz szalonna.Könnyebb a vizilovat megtanitani fára mászni mint ezeket dolgozni.Mit mondott Hofi Géza? Annyi hegedünk nincs,a kapa meg nem kell nekik.
gesa
Ahogy Hofit emlited, bizony nekem hiányzik. Nem tudom mit mondana ha hirtelen itt teremne közöttünk és meglátná ezt a káoszt, hogy hová degradálódott ez az ország. Azt nem mondhatjuk, hogy a szocik nem adtak semmit. Viszont sokkal de sokkal többet vettek el tőlünk. Ám nem tudták elvenni az önérzetünket, az önbecsülésünket. Ez még megmaradt, ebből táplálkozunk mi magyarok, dacosan fogcsikorgatva egy ideig türünk, aztán választáskor ítélkezünk. Az a politikai párt fél az ítéletkor akinek vaj van a fején.
slanger
@gesa: "Az a politikai párt fél az ítéletkor akinek vaj van a fején. "
Vagyis mindegyik?
dr. prédikátor
Egy hasonló történetem van.
Pár évvel ezelőtt Csobánkán Én is segiteni akartam rajtuk!Az egyik cigánynak munkát ajánlottam mert panaszkodott,hogy nincs mit enni.
Megbeszéltük,hogy egy telket tisztába kellene tenni.A bérbe is megállapodtunk,5 ezer ft.ba.Még azt is hozzátettem,hogy ráér szép lassan elvégezni a munkát,nem kötöttem időhöz.Mondanom se kell, hogy mindjárt előleget is kért.Adtam neki 2500 ft.Két napig jött is,naponta kb 2 órát dolgozgatott.Aztán egyszer csak nem jött.Megkérdeztem,hogy mi a baj.
Na mit gondoltok mit válaszolt???Nem találjátok ki!Azt mondta hogy ő egy beteg ember és nem tud dolgozni,neki a fizikai munka n e h é z.
A pénzt persze elköltötte,de a telket nem takaritotta ki.

Hát ennyit a cigányok munkához való viszonyáról.
Nyilván könnyeb a segélyt felvenni.!!!
Csubaka
Hát az én barátom sztoriaja még fényesebb. Magán tehenészetben kellett a munkáskéz hát felfogadott két cigány testvért. Egész napos munka napi, 5000 Ft/fő, plusz két liter tej fejenként (naponta kétszer) hetente túró. tejföl a magán árudából. Havonta több alkalommal -borjúvágáskor 5-kg nyi hús és szükség esetén igénybe vehették a telep teherautóját pl. tüzifa gyüntéskor.
Egy alkalommal úgy gondolta, nagylelkű lesz,hát egy fél borjúval lepte meg a népes cigány családot. Hanem az öreg cigány azt mondta neki, hogy vigye vissza, adja el és a pénzzel jöjjön vissza. Nem ment.Másnap már a cigányok sem mentek dolgozni. Két nap múlva rendőrautó állt meg a háza előtt és kihívták a barátomat. A rendőr autó csomagtartójában 4 db 25 literes tejeskanna és 3,5 KW-os villanymotor lapult. Ez utóbbi a telep nagy teljesítményű fejőgépe kompresszorának a motorja volt. Ja és a Barkast már vissza vitték a kollegák a telepre, mert éppen azzal indultak el mezőgazdasági értékesítési túrára néhai dolgozói. Jut eszembe a Barkasban még találtak 4 zsák tehén tápot. Hát ne mondja nekem senki, hogy a cigányok nem tudnak dolgozni!
slanger
@Csubaka: Ha valami pozitív dologról szólna a poszt és azt überelte volna a Te történeted, azt mondanám gratulálok. Így viszont inkább nem is mondok semmit.
dzsingistán
Dolgozni nem akarnak, beilleszkedni szintén nem, ha eltartani nem akarjuk őket, marad a ki irtás.
slanger
@dzsingistán : légyszi ne fűzz a bejegyzéshez rasszista kommentet. Köszi
asim
A fejőgép 3 napon keresztül nem hiányzott?
5hazi
Nagyon tömören: Igen tudtam és nagyonsokan tudják,hogy a cigány nem a munka hőse!A baj ott kezdődik ,hogy ezt és az eltartásukat kp-nek veszik!!
xu
Már tudom, de látni is szeretném!
Vera1944
A cigány elmegy a videotékába és valami ujat kér a főnöktől. Hát az mutogatja a legujabbakat, mindre azt mondja ezt is láttam , azt is látta. Gondolkodik a videótékás, majd a fejéhez kap, no Gazsi itt van a legújabb. És mi a cime? Hát a cigányok elmentek dolgozni. Jajjajj a horrort aztat nem szeressük.
Vera1944
Volt olyan ,felvették őket lapátolni árokásásnál. Az a hitvány lapátnyél mind eltörött. Nosza a vállalkozó elrohant vett újakat, de másnap ugyanúgy járt. Na mire gondoltok? Selejt volt a lapátnyél. Erre gondoljatok.Vera
Dr.luigilongo60
xu július 1. szerda, 13:17 – válasz erre
Aki nem dolgozik, ne is egyék

Ezzel teljes mértékben egyetértek csak valahogy ki kellene kényszeríteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.