Jogerősen feloszlatta a Magyar Gárdát a Fővárosi Ítélőtábla. Ezzel jóváhagyta a Fővárosi Bíróság tavaly decemberi első fokú döntését, amely úgy ítélte meg, hogy az egyesület sérti egyes kisebbségek tagjainak méltóságát. A felperesként eljáró Fővárosi Főügyészség a szervezet 2007. december 9-i, Tatárszentgyörgyön tartott felvonulása után döntött arról, hogy bíróság előtt kezdeményezi a feloszlatását. A vádhatóság szerint az egyesület és az általa életre hívott Magyar Gárda mozgalom szorosan együttműködik, de mivel a mozgalom nem jogi személyiség, csak az egyesület ellen indulhatott per.

Forrás: mr1-kossuth.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Garnela
De hülyék ezek..féálnek állítólag a Jobbik erősödésétől...és nem igaz hogy nem látják, hogy megint ingyen reklám nekik..Nem tudom hogy ennyire hülye az Mszp...vagy ennyire okos? Attól függ mi a célja..
gyulabors
lakatosbs.
Én akkor az árvízvédelmi tapasztalaimat kamtoztatva homokzsákkal védekezem. Lehet játszani a homokozójukban.... Kislapát, dömper... Talán nagy a pofám?...
menasagh
A gárdások sem tettek több rosszat, mint a Balatonnál felvonuló cigányok.....csak őket nem perelte be senki .
Égkékfűzöld2x2négy
@Garnela: Igazad van, a Jobbik erősödése ingyenreklám az MSZP-nek, szerintem szándékosan hízlalják minél nagyobbra. Ők a Fidesz elleni legjobb fegyver.
A gárda sok létező problémát kimond, és ez jó. Semmi működőképeset nem javasol rájuk, és ez rossz. Mo. két világháborúba is belement úgy, hogy pár hónap, és nyerünk. Most is nagy az optimizmus, hogy majd a gárda megmutatja... Nem gondolom, hogy sok örömünk lesz abból, ha megmutatja.
A történelem az élet tanítómestere - azoknak, akik hajlandók tanulni. A hazát úgy kéne végre szeretni, hogy ne sírás és fogak csikorgatása legyen belőle. A konkrét ügyre visszatérve: a gárda tartsa be a törvényeket, és ennyi.
MaxGraf
@Égkékfűzöld2x2négy: Nem jött volna létre a Magyar Gárda ha nem lenne oríású mértékü cigánybünözés Magyarországon.Konkréten mind irod: az okot ,az elszabadult,néhol már anarchizmusba torkolló cigánybünözést kellene elöször be-megszüntetni.(elveszik az intézkedö rendör fegyverét!).Elöször is a cigányok tartsák be a törvényeket és akkor okafogyottá váli a Magyar Gárda. Ilyen egyszerü ez !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.