Százmilliós összeget költ az idén a honvédelmi tárca külföldi légi parádékon történő szereplésre, miközben felére csökkentették a Fegyveres Légtérvédelmi Készültségi Szolgálat (FLKSZ) erőit, s a korábbi két vadászgép helyett már csak egyetlenegy védi Magyarország légterét – értesült a Magyar Nemzet.

Forrás: HírTV
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kovacslajos15
Az elmult évek honvédelmi vezetésének a legnagyobb bűne amit a légierővel és a honi légvédelemmel tettek. Különössen a jelenlegi, de az ezt megelőző miniszter sem volt képes arra, hogy magasfoku szakértelemmel rendelkező szakemberek véleményére alapozva hozza meg a kormánynak tett javaslatát.Ezeket a lehető leggyorsabban eltávolitották a rendszerből. Hozzánem értésük legismertebb bizonyitéka a MIG-29-esek rendszerből való kivonása. Egy repülőgéppel nem lehet lehet az ország légterét biztositani,aki ezt nem tudja a haza érdekében célszerü lenne ha a közéletből eltünne. Szerencse, hogy a környező országok még nem fenyegetnek bennünket. Egy repülőgéppel elkövethető terror cselekmény veszélye azonban mindig fennáll, de ennek elháritására eza rendszer ma képtelen. Lényeg a PR mert azzal lehet sokakat etetni.
lakatosbs
Hát idáig jutottunk.
Pesze ez nem zavarja az örökösen vigyorgó soha katona sem volt nyugdíjas egykori KISZ titkárt, Szekerest.
Az, hogy díszegő köteléket küldünk a külföldi repülőnapokra, nem baj, sőt kifejezetten kívánatos. Legalább a legjobbaknak megadatik a rendszeres gyakorlás lehetősége.

Itt inkább azt kell firtatni, hogy a HM miért ment bele olyan telekspekulációba pl. mint a Bólyai egyetem eladása és a masszív épületeinek a porig rombolása, amely romok most is a helyszínen éktelenkednek.
Azután mi keresni valónk van Irakban és Afganisztánban? Nem kis összegért kockáztatjuk a magyar katonák életét - a semmiért.
A jenkik is pontosan úgy fognak onnan kitakarodni idővel, mint Brezsnyev vörös hordája.

A Honvédség - a nevéből adódóan - a Hazát kell hogy védelmezze és nem szükséges nekünk a jenkik csizmapucoló csicskáinak lennünk!
lakatosbs
Különben Kosetzky tábornok (akit érthetetlen volt hogy miért kényszernyugdíjaztak olyan szélsebesen) amikor még aktív volt, felvetette olyan kifejezetten igen jó lassúrepülési tulajdonságú könnyűvadász gépek beszerzését, amelyek alkalmasak a Hazánk felett széltében, hosszában komolyabb ellenőrzés nélkül repkedő könnyűrepülőgépek ellenőrzésére és ha szükséges igazoltatására és leszállítására.
Ilyen gép a svájci Pilátus licencia brazil "Tucano", vagy maga az eredeti svájci ilyen célú Pilátus. Ezek turbópropelleres könnyűrepülőgépek könnyű, két géppuskából álló fegyverzettel. Alkalmasak arra, hogy járőrözve a gyanús légi célt nagyobb sebességgel megközelítsék és utána azzal együtt akár igen lassan repülve is a szükséges intézkedéseket ellássák.
Összehasonlíthatatlanul olcsóbb az üzemeltetésük, mint akár - a különben takarékos működésű - Grippeneknek.
Különben egy repülőgép igazságszerűen el sem láthat légtérvédelmi feladatokat, mert ahhoz legalább kettő gép kell, ugyanis a második világháború óta a vadászgépek alapformációja feladat végrehajtás közben a két gépes vadászpáros, amely a legendás Luftwaffe pilóta, a Condor légió hőse, a tragikus körülmények között elhunyt Wehrner Mölders újítása volt, az addigi már elavult első világháborús formációk felváltására.
A világ összes légi hadereje ezt alkalmazza azóta is.

Csak bízni lehet benne, hogy egyszer Szekeres is a vádlottak padján ül, az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmények miatt és megfelelő szigorú felelősségre vonásban fog részesülni!
atababa04
Testnevelésből is felmentett Szekeres majd megmagyarázza!
Diamont Frost
Ha a mezőgazdaságot, ipart szétzúzhatták hozzánemértő dilettánsok, --- akkor a honvédelem miért lenne megkimélve??
Az a csoda, hogy még nem lettűnk ázsiai gyarmat,---- vagy lehet ,hogy csak nem vettűk észre??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.