A VÉSZ-ből kinőtt társadalmi mozgalom, amelynek neve "VÉSZ után GYŐZ", kinyilvánítja, hogy a magyar társadalom nevében elfogadja a bankok hadüzenetét, s háborúban lévőnek tekinti magát a bankokkal, a magyar társadalom védelmében.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
barben
Van egy ismerősöm, aki sokat tudna mesélni a banki hitelekről. Az autórészlete miatt már a röhej határát súroló levelezése van, felbontják, módosítják a hitelét, holott mindent fizet rendesen.Egymással ellentmondó leveleket kap pár naponta.
Nem értem én ezt, de azok után, amiket hallani lehet, nagyon örülök, hogy nincs benne részem.
kekesfekete
és előbb utóbb vinni akarják majd az autóját.
Nem csak a lakásokról van itt szó! Az autó ugyanolyan vagyon. Sokaknak a megélhetést jelenti. És ha nincs kenyérkereset, előbb utóbb földönfutóvá válik családostól. Akik pedig erre utaznak szépen tollasodnak.
Bízom benne, hogy győzni fog a GYŐZ Mozgalom!
démon
Miért nem lehet a bankokat úgy működtetni ahogy ezt az Eu-ban teszik,mert nálunk csak a rablással foglalkoznak.
kekesfekete
@démon: Egyetértek. És nincs emberség. Nem érdekli őket milyen áron, csak nekik meglegyen.
ugyeugye
@kekesfekete: a tőke pillanatnyi kielégülése mindennél fontosabb. szoktam mondani, h olyan, mint a rákos sejt. nem érdelekli, hogy megöli a gazdatestet :(
grti7336
A mozgalom céljait támogatni kell. Sajnos a lehetőségek egyediek és korlátozottak.
kekesfekete
Azzal is támogatod, ha terjeszted a köztudatban! Én is azt teszem! küldd tovább akinek csak teheted!
lkatalinka
VAN ESÉLY!!!!!
Én majdnem elvesztettem a lakásomat, de mindenki aki ilyen helyzetben van tudnia kell HOGY VAN ESÉLY! Talán van aki olvasta interneten, vagy hallotta a Lánchíd és a Reformátusok rádiójában történetemet (a címe: Így (vesztem) vesztettem el a lakásomat), illetve láthattáták a Hír és a Duna televízíóban.
A történetem röviden: 2008-ban (még a válság előtt) elvesztettem a jól fizető munkahelyemet, így nem tudtam a hitelt fizetni.
Később sikerült elhelyezkednem és kértem a bankot vonassák le a fizetésemből (erre joguk van), amit ők visszautasítottak. A bank felmondta a hitelemet.Ezek után június elején a lakásomnál megjelent a bank által megbízott behatócég vezetője, mivel nem voltam otthon egy levelet hagyott a postaládámban, majd az interneten, illetve újságokban megláttam hogy hirdetik a lakásomat. Augusztus 12-re van kiírva az árverés. Kértem a bankot engedje meg hogy két részletben fizethessek, Június végén jött a válasz, visszaállítja a hitelt, ha augusztus 6-ig befizetek 500.000ft-ot a fennmaradó 830.000ft-ot szeptember 20-ig kell befizetni. Az 500.000ft-ot még nagy nehézségek árán a családommal összekapartuk volna (úgy hogy vajon és kenyéren élünk és mindenről lemondunk), de a fennmaradó részt 830.000ft-ot becsületes úton egy hónap alatt nem lehet összeszedni (lehet, hogy pont azért szabtak meg ilyen rövid határidővel ilyen magas összeget?) A behajtó végig kettősen viselkedett (állította ajánlott valamit, pedig nem, aztán telefonon mondott egy dátumot, de később tagadta).
Már az elején az Otthonvédőkhöz fordultam, akik végig mellettem álltak. A VÉSZ vezetője Éliás Ádám, többször is megpróbált beszélni a behajtóval és a Bankkal is. A behajtó nem elutasító volt, a bank vezetője pedig kifogásokkal bújt ki a kommunikáció elől. Simó Endre a szociális fórum vezetője pedig eljuttatta a kiáltásomat a sajtóhoz (erről írtam korábban)
Elérkezett az első árverés mely augusztus 12-én 10 órakor volt. Éliás Úr már 8 órától akcióba lépett, az árverés helyszínére írányította a csapatát, hogy megakadályozza az árverést.
Az árverés végül is sikertelen volt. Ezután Éliás Úr a VÉSZ után GYŐZ mozgalom nevében, egy nagyon kemény és hatásos levelet írt a behajtónak, melyben fehívta a figyelmét a hazugságaira, illetve felszólitotta hogy hagyjon fel az embertelen tevékenységével és ne akarjon a mozgalom ellensége lenni, illetve figyelmeztette hogy a második augusztus 26-i Budapesti árverésen a mozgalom nagy erőkkel felvonul és megakádolyozza azt. ENNEK MEGLETT AZ EREDMÉNYE! Tegnap kaptam a behajtótol egy levelet hogy elmarad és felfüggesztik az árverést, és hagyják hogy az álltalam vállalt feltételek szerint fizessek, (ezt korábban is kértem, de keményen elutasították).
AZÉRT ÍRTAM LE HOGY MINDENKI AKI ILYEN HELYZETBEN VAN TUDJA HOGY NINCS EGYEDÜL, AMIG NEM ADJA FEL, VANNAK CIVIL SZERVEZETEK ÉS OLYAN SAJTÓ IS AKI MELLETTÜNK ÁLL!!!! DE NAGYON FONTOS A CIVILEK SZERVEZŐDÉSE IS. KÖSZÖNÖM AZOLNAK AKIK SEGÍTETTEK? ÖRÖKKÉ HÁLÁS LESZEK ÉRTE ISTENNEK, A VÉSZ-nek, A LÁNCHÍD RÁDIÓNAK, A HÍR TV-nek, A DUNA TV-nek az INTERNETES FÓRUMOKNAK és mindenkinek aki velem volt. SENKI NE ADJA FEL! VAN SEGÍTSÉG!
kekesfekete
@lkatalinka: erről iv van néhány szó írva, a erdekvedelem.abbcenter.com oldalon. Fent van a levél, amit a vésztől kapott a behajtó cég

Gratulálok a sikerhez!
Mindenkinek ezt kivánom!
ugyeugye
@lkatalinka: de jó ilyet olvasni. További erőt kivánok! :)

@kekesfekete: mi lett a hadüzenettel? bankok lapítanak?
kekesfekete
@ugyeugye: hosszabbítás van, rövid volt a harátidő :)
aug 31-ig. Egyébként azért ez érdekvédelem oldalon van róla néhány szó azt hiszem.
éppen most olvastom ott egy hozzászólást, ami kicsit felkavart. De csak azt nem lehet ide belinkelni.
ugyeugye
@kekesfekete: azért remélem, okoznak néhány kellemetlen pillanatot a bankoknak. Mert ezek (bankok) szemrebbenés nélkül szívják ki az emberek vérét.
neune
Köszönöm hogy csatlakozhattam hozzátok.Szeretnék mindjárt segitséget is kérni.Édesanyámékat akarják kilakoltatni és nem tudom hogy kihez fordulhatnák ez ügyben hogy ez ne történjen meg.Már minden lehetőséget megprobáltunk de a bank és a végrehajtó cég hajthatatlan.Én még abba tudnák nekik segiteni ha találnák egy olyan embert aki a 103 és a 121éves könyvemet felbecsülné. Mert az lehet hogy ér annyit hogy kifizessem anyukámék hitelét és akkor megmaradna a házuk.Sajnos a négy gyermekemet fosztom meg ettől a két könyvtől mert ezzel akartam volna biztositani a jővőjüket.De az édesanyám is olyan fontos nekem mint a négy gyermekem,ezért döntöttem igy. Kérem aki tud segitsen.Nagyon szépen köszönöm előre is. Addig is minden elkeseredett embernek azt kívánom teljesüljenek álmaik minnél hamarabb.
csutak
@neune: Szeged, Szukits antikvárium, ha már el kell adni:(
safi
Tudjátok, hogy összeállítottak a bankokról egy listát, amiben "feketelistára" teszik azokat, akik önkényesen s meglehetősen rosszindulatúan járnak el a bajba jutott adósokkal?
kekesfekete
@neune: nézzetek körül a erdekvedelem.abbcenter.com oldalon.
ott megtalálhatjátok a VÉSZ elérhetőségét. vagy a www.veszov.hu oldalon is.

@safi: erdekvedelem.abbcenter.com itt találod a feketelistát is
safi
@kekesfekete: köszi, erre gondoltam.
neune
Nagyon kedvesek vagytok hogy segítetek köszönöm szépen.Nagyon örülők hogy vannak még összetartó emberek.Ha én is esetleg mint szürke kisegér tudok valakinek segíteni csak szóljon nyugodtan.Még egyszer köszönöm ,de most elköszönök mert ami segítséget kaptam tőletek és információt azt gyorsan megkeresem és intézem nehogy késő legyen.Köszönöm szépen.
neune
Köszönöm a segítséget írtam az Éliás Ádám Úrnak remélem válaszolni fog.
neune
Köszönöm megtaláltam az antikváriumot is de már túl késő van felhívni de majd holnap.Még egyszer köszönöm a segítségeteket.
neune
Sziasztok sajnos nem sikerült a könyveladással jutnom semmire mert ami e-mail címet kaptam az nem létezik.A bank is csak megcsörgeti anyukámékat.Jobban fogalmazva megcsörgetik és egy gépi hang ,hogy /kérem tartsa a vonalat az ügyintéző jelentkezéséig/vagy valami ilyen szöveg és utána kétszer kicsörög aztán megszakad a vonal.Találkozott már valaki ehhez hasonlóval?Ha meg mi hívjuk akkor azt mondja az ügyintéző,hogy majd vissza hívnak.
volga3
Sziaszok!
Még van netem leirom röviden nekem nem sikerült. 2008 ban -mivel gyermekeimet egyedül neveltem fel- mivel volt itt ott tartozásom gondoltam rendezem vettem fel jelzáloghitelt a lakásomra bárosként.Már rosszul hangzik ugye de ez volt 3.2 millió svájci frankba. május végén, június 2.-án a felső szomszédom teljesen leáztatott mindenem a konténerbe kötött ki, biztositó részben fizetett de a legszebb mondat az 5 éve leragasztozz padlószőnyeg tisztitható...3 hónap alatt saját kezűleg újabb kölcsönök lakhatóvá tettük a lakást, közben világválság lett majd október 26.-án újbóll leáztattak teljesen...nem még nem őrülhettem meg emelkedett a a törlesztő munkámba helyt kell állni ikreknek szallagavató stb.időközben jelzálogot tettek rá közös ktg és felakarják mondani a hitelt, felvett a fiam hitelt kifizettük,kupogatás időközben kéedelmi dij ami azt jelenti aki nem tudná ha nem ér be a fizetés mondjuk 3.-án csak 8.-án plusz 50 ezer büntetés plusz fizetés amit csak akkor tudtam meg mikor behajtó cég megkeresett mivel fizettem és nem értettem ott mondták ez havi plusz ha napra pontosan nem fizetek. Most 900.000 ezret kérnek és akkor marad a havi kb 90-es törlesztés de nem tudom összeszedni, próbáltam fórumokat de volt ahol válaszra sem méltattak érdemben én nem kaptam segitséget. Most már hirdetem egy ideje áron alul de nincs vevő lekell adnom a kulcsot mert kamatos kamat megy rá.jelenleg 7 millió körül van szerintük a tartozásom de fizettem csak nem időben elveszitettem.....nincs semmim.Csak a gyermekeim albérlet.... lesz valaha hová haza menni.. azért nehéz mert én egy családiházat hagytam ott annak idején mert az apuka alkoholista lett akkor 3 gyerekkel talpra tudtam állni most is megvannak nem tanulnak tovább csak munka mellett szerencsére azt sikerült , hogy legyen munkájuk de most marad az albérlet nincs gazdag ismerősöm senki nem tud kölcsön adni. szerintem ha valaki belegondol kétszer beázni stb de nem adom fel remélem lesz erőm. Csak otthonom nem
inkvi
@volga3: Nehéz helyzet, de ezt talán a MEH-be is szóvá kellene tenni! Biztosan válaszolnak rá, az már nem biztos, hogy segítenek is!
kekesfekete
@volga3: Szia!
Keresd meg a VÉSZ-t, hátha van ötletük. ha még benne laksz, remélem nem késő.

Ami a biztosítást illeti: Ha a biztosítás jól van megkötve, akkor rendre fizet is a biztosító. Hogy a biztosítás jó legyen, az kettőn áll. A szerződő félen, és az üzletkötőn.
Sokszor maguk a szerződők nyomják le a biztosítási dij csökkentése miatt, és az üzletkötő belemegy, csak azért hogy legyen üzlete. Én ismerek olyat, aki sz@r biztosítást nem köt. Inkább elmegy üzlet nélkül az ügyféltől, mert ha baj lesz, csak a kár töredékét téritené a biztosító.
Ráadásul a te esetedben a szomszédod sz@r biztosítása az ok, és hogy ez nem vígasztal. Csupán azért írtam le, hogy érdemes lenne ilyen dolgokra is figyelni. Sok sok ember "mulasztása" miatt sokan kerülnek iszonyat helyzetbe...
Szomorú....
Neked drukkolok nagyon!

volga3
Köszönöm, kedvesek vagytok.Erősnek kell lennem a gyerekeim miatt,és szégyenlem is mert magamban keresem a hibát , tudom nem teljesen az én hibám de ők nem tehetnek róla amiért az apjuk az alkoholt választotta.Kilátástalan helyzetbe kerültek és én mint anya bukásomnak érzem, de azért néha elég pár emberi szó és erőt ad...
inkvi
@volga3: Mondom! Írjál a Bajnainak! Biztosan kapsz választ! Ha lenne benne emberi érzés biztosan segítene!
volga3
Irok, de nem húzhatom az időt mint irtam megy rá a kamatos kamat . A végén már a 12 milliós lakás végleg elúszik. EMBERI érzés hát azt talán nem ott kell keresnem. volt civil szervezet de még válasz sem kaptam. Dolgoztam egy ideig X szervezetnél és főként emiatt jöttem el mert nem birtam nézni hogyan vágták át az embereket pedig komoly múlttal rendelkezik . Köszönöm, hogy válaszra méltattatok. Most ideiglenesen ismerős, és keresek albérletet hosszútávra ott még soha nem laktam, tudom, hogy nem vagyok egyedül de túl kell élnem, néha úgy érzem sajnos a munkahelyemen is , hogy mintha más ember lettem volna hirtelen beszólnak és pont olyanok akiknek még gyerekük sincs, feleletem ugyan az nevelj fel 3 gyereket egyedül igaz én választottam és utána itélkezz.
neune
Sziasztok ez is egy újabb szörnyűség amit a volga3 írt.Nagyon sajnálom.Már a politikusokban semmi emberség nincs. Az anyukámék gondja sem rendeződőt ez idáig sajnos.És az én helyzetem is kezd egyre rosszabb lenni,a nagy segítség nyújtásban mi is eladósodtunk már mi se tudjuk a törlesztőt fizetni.Mi is csak a négy gyermekünket sajnáljuk.Már csak bennük bízhatunk hisz ők adják az erőt.A politikusok meg elmehetnek a pokolba. Bocsánat a szavaimért csak nagyon el vagyok kenődve.
volga3
Sziasztok:( ennyi, megpróbáltam mindent rábeszéltek, meggyőztek, hogy adjam le a kulcsot és jönnek "ilyen tucat vevők " én marha hittem, hogy létezik ilyen a bank eladta az ő 5 millióját, nekem meg elküldött a végrehajtóhoz közel 3 millió ft-ot és pofátlanul szemembe mondta mivel van munkám és ugye a lányomat is belevették neki is van munkája közszféra tőlünk le tudják tiltani mivel szolgálati lakás itt addig maradhatunk amíg itt dolgozunk. Miért nem nevelt anyukám egy szemét, mindenkin átgázoló embert belőlem...még csak fel sem adhatom mert 3 milió ADÓSSÁGOT HAGYNÉK A GYEREKEIMNEKazt mondják keressek vevőt 2 hetet kaptam, de már beköltöztettek 1 "családot" akit 24 óra alatt kidobnak ha én viszek vevőt, de ha benne laknak kitudja hogyan lakják le nem tudom így eladni... fogalmam sincs mit tehetnék attól félek velem történik valami mert már nembírom elfogyott az erőm. HIBÁZTAM HITELT VETTEM FEL ÉS HITTEM EBBEN AZ ALJAS VILÁGBAN
volga3
jA ÉS JOGILAG MINDEN STIMMEL ÁTNÉZTÉK A PAPÍROKAT............
gödörben
Sziasztok hozzászólók érdeklődők!
Sajnálatos, hogy a bankoknak csak az emberek kisemmizése a cél. Hiába keresed meg őket megoldási javaslattal semmi nem működik, mert nekik nem érdekük az, hogy az emberek gondjait figyelembe vegyék.
Lehet nem jól gondolom, de ha már baj van, akkor legalább egy megbízható ügyvédtől kell tanácsot kérni, hogy hol lehet esetleg fogást találni a megkötött szerződésen, mert ha perre viszi az ember a bankot legalább időt nyerhet.
Itt mindenkinek hasonló a problémája. A felvett hitelt nem tudja törleszteni. Én sem. Próbálkozom futamidő módosítással, újabb hitellel, panasz levéllel. Nem sok eredménnyel. A bankok +hozzáállása nulla. Pedig mindenhol azt szajkózzák, hogy ha gond van első lépés a bank megkeresése, hogy közös megoldást találj.
Egyébként felháborító és lakosság ellenes az egész válság és annak kezelése. Mindent ránk hárít mindenki,pedig a háttérben nem mi kavarjuk a katyvaszt és nem mi vagyunk akik busás hasznot halászgatnak maguknak.
Senki nem látja, ha padlóra rakják a fejőstehenet akkor nem lesz kit fejni?
Miért van az, hogy számolatlanul áramlik a pénzünk egyes helyekre, míg máshova semmi nem jut?
Miért hiszi valaki azt (pártállástól függetlenül),ha megválasztják akkor az örökre szól és nem az emberek érdeke az elsődleges?
Miért lehet a mi országunkat évtizedek óta kirabolni a lakókkal együtt?
Elnézét nem minden tartozik ide.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.