Egy nemrégiben publikált közvélemény-kutatás alapján lassacskán kezd kirajzolódni a Jobbik-szavazók csoportja: a 20-30 éves fiatalok közül szerzi legtöbb támogatóját a nemzeti radikális párt. A szakértőket a fiatalok jobbratolódása nem különösebben lepte meg, s magyarázatot is könnyen adtak. A fiatalok alapvető fogékonysága, az előző rendszer ismeretének hiányai, illetve „gondolati káosz” – egyebek között ezek szerepeltek a magyarázatok közt.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

démon
Nem kellene mellé beszélni, a fiatalok is látják azt ami ma Mo-on.történik.Nem a múltban kell keresni a hibát,csak szét kell nézni a világban és akkor kiderül hogy hová jutott az ország az elmúlt 20 évben.A fiataloktól ellopták a jövőt,mert ez a népírtó kormány csak a saját zsebére dolgozik,az baj hogy mindezt Uniós segédlettel teszi.
zia
Felvilágosítás? Hiszen a rendszerváltás óta csak tapasztalatokat gyűjtöttünk. Arról, hogy egyik nagy pártban sem lehet megbízni. A kisebb pártok pedig csak a túlélésért harcolnak. Majd ha lesz olyan párt amelyik nem csak a kampány alatt ígérget, talán fordul a kocka. Eddig csak az emberek szakadékba sodrásáról szólt a történet, míg politikusaink egyre gazdagabbak lettek. Addig amíg sikkasztó politikusok ügyködnek ne csodálkozzonak.........
szabosa
..... valóban lehetne tenni ellene....komcsi agymosással! de annak már szerencsére vége.
Ezek a fiatalok sem hülyék és pontosan az előző rendszer ismeretének köszönhető a jobbra tolódás! :))) Szerencsére! :)))
gondolkodo
@szabosa: A huszonévesek csak hallomásból ismerik az előzőrendszert.
Hallják: "a kommunista rendszer"-t szidni olyanoktól, akiket az a rendszer taníttatott ki. Hallják szidni éppen azoktól, akiknek személye és családja politikai megbízhatósága tette lehetővé külföldön tanulásukat.
Hallják szidni a "kommunista rendszer"-t, ami a történalam során csak az ősközösségi társadalomban valósult meg, annak feloszlása után soha, sehol! -hiszen a '90 előtti rendszer is csak "ápülő szocializmus" volt!
Tudatos félrevezetése történik a fiataloknak, azért, hogy Ők is jobban kihasználhatók legyenek egyes személyek önös céljai elérésében!

An intelligenciához az is hozzátartozik, hogy legalább annyira kell ismerni ellenfelem nézetének alapjait, mint sajátomét.
Nem vallásosnak kell lenni ahhoz, hogy elolvassa a Bibliát, de enélkül hogy tud ellene érvelni?
Nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy valaki elolvassa Marx "Tőke"-jét, de enélkül milyen rálátása van a gazdaságra?
Nem kell kommunistává válni annak, hogy elolvassa a "Kommunista kiáltvány"-t, de hogyan beszél az ellen, amiről azt sem tudja, mi?
Nem a szajkót kell utánozni még akkor sem, ha az a maga nemében jó és nagy.
ugyeugye
a fiatalok nevében kikérem maguknak a "gondolati káosz" kifejezést!
ugyeugye
ja, most látom, h a népszavában jelent meg :D
szép napot mindenkinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.