Monok után Ivád is bekeményít, vagy ahogy az ottaniak fogalmaznak: "a társadalmi türelem elfogyott". A két településen már nem rászorultsági elv alapján jár a szociális segély, mostantól teljesítményt kell felmutatni: iskola és munka nélkül nincs juttatás.

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: Lollipop
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Koronix
Nem is értem, hogy miért büdös egyeseknek a munka és miért kell a szájukba adni a semmire a sültgalambot. Azoknak, aki meg éveket tanulnak (befektetnek) és dolgoznak, miért kellene egyre növekvő összeggel eltartani azt, akinek eszébe sincs semmit tenni a közösségért. És ez nem lehet nemzetiségi kérdés, több magyart is ismerek, aki ugyanilyen ingyenélő.
kiwi
az a baj, hogy a magyarokban még mindig él a "gondoskodó állam" ideája. ez elvárás az emberek részéről, és kényszeres megfelelés az állam részéről. arra nem lehet ma Magyarországon kampányt építeni, hogy "ne segíts neki, hanem tanítsd meg, hogy segítsen magán"
zsolti
igen, az a fura, hogy ez eddig nem így volt.

a legtöbb afrikai országban rangot jelent, ha a gyerek iskolába járhat, és hogy egyáltalán van hely a számára. fel akarnak zárkózni. itt könyörögni kell érte, és szankcionálni...
Koronix
Kínában (és általában Ázsiában) nincs szociális háló, se nyugdíj (egy pár hely kivételével), se társadalombiztosítás. Ha vki nem dolgozik tényleg szó szerint éhenhal. Ezért az állam (hasonlóan a nálunk régen alkalmazott gyakorlathoz) "látszólagos" munkahelyeket teremt: pl. zászlóval terelik az embereket a buszhoz, jelzőlámpa helyett felügyelik az utcán való átkelést, takarítják az utcákat stb. ne értsük félre, ez a rendszer sem tökéletes (sok szempontból "sőt!"), viszont a modelnek vannak előnyei: a munka és munkahely rendkívül fontos az embereknek és ezért már teljesítménykényszer szintjén érzik magukénak a legfurcsább tevékenységet is.
kiwi
na igen, a kínaiak ebben is előrébb vannak... lehet, hogy nem a tökéletes megoldás az övék, de a mi "homokba dugjuk a fejünket, és inkább fizetünk, mint hogy elvegyék a hatalmunkat"-politika odáig vezetett, hogy a környező országok között mi vagyunk a legszegényebbek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.