"A jó munkaerőt meg kell fizetni, ha ezt nem tesszük, csak hülyéket kapok"... - szó szerint ezt találta mondani egy bizottsági meghallgatáson Kocsis István, a BKV vezérigazgatója. Hát, régen sikerült egyetlen mondattal így vérig sérteni az ország döntő többségét. És ezen már az sem finomít túl sokat, hogy Kocsis is elismerte, cégénél túl magasak a jutalmak és a végkielégítések.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Garnela
Nem tudom a BKV-ra miért vonatkozik más közalkalmazotti bértábla mint a pedagógusokra mondjuk??
Garnela
Jelentem KOCSS szerint az összes pedagógus, egészségügyis, orvos Hülye!! Meg mindenki aki keveset keres!
gondolkodo
@Garnela: Meg az is, aki nem közalkalmazott és többtíz-éves szakmai gyakorlattal csak minimálbéren tud elhelyezkedni és teszi, legyen mit ennie a családnak!
Eddíg úgy tudtam: hülyének lenni alkotmányos jog. Most kiderül, állampolgári alanyi jogon azok vagyunk!
Köszönjük Néked Kocsis úr, hogy felvilágosítottál minket!
menasagh
És ezek a túlfizetett okosok vitték szarba BKV-t....nahát, ha még csődbe menni is túlfizetés kell....:)
Vera1944
Nem csak, hogy vérig sértette, de diszkriminálta isd az embereket.
Úgy látszik, Kocsis úrnak csak az az okos, aki 100 milliót úgy letud nyúlni végkielégitésként, miközben ugyanannál a cégnél dolgozik, hogy még az a nagytudású igazgató sem veszi észre.
SZÉGYELLJE MAGÁT!
zsuzsu
Hát én is hülye vagyok.. de a jó q-va nénikéjét ! Ha nem lenne ennyi hülye ebben az országban, vajon miből fizette volna a sok millát az igen nagyon okos ,tolvaj bandájának.? de ideges vagyok...
szöszmösz
Megélhettem, hogy mindenféle jogon hülye lehetek, de nagyon fáj, hogy több
tízezer ember még minimálbérért sem lehet az.
menasagh
@zsuzsu: Nyugodj meg....még valami bajod lesz.....:)
Vera1944
@Zsuzsu
@Szöszmösz
Várju ki a végét, hogy ez a nagytudású pökhendi alak mit csinál majd, hogy a BKV kilábaljon a saját maguk okozta xarból? Persze a sok"hülye" adója az kellene, mindjárt 30 milliárd, - hogy az "okos" alkalmazottai által okozott hiányt valamelyest bepótolja. Undoritó !!!!
Ez egy nagyképü felfújt hólyag!
zsuzsu
@menasagh: hát közel állok hozzá,de most nem kezdem el mondani hogy hány éve dolgozom és mennyiért és akkor azok szerint, akik milliókat harácsolnak ,én vagyok a hülye mert nekem nem fizetik meg a munkámat ?
bombi02
Kocsis tipikus példája a hülyének, aki okosat akar mondani.

Kérem a buszosok, sinesek, egyéb BKV-s és nem BKV-s szakszervetek vezetői élesen, határozottan emeljenek szót Kocsis lekicsinylő, gúnyos, pofátlan kijelentése ellen!

Várom Demszky és bűnpártoló társai kérjék számon
Kocsison ezt a példátlan megnyilvánulást!

Miért lehet büntetlenül lehülyézni a fél országot? Nem csak az alulfizetett dolgozók értendők a megsértett körbe, hanem például a munkanélküliek is. Mindazokat sértette vérig, akik verejtékén gazdagodott meg, a tőlük elcsalt pénzeken él jól ő és hozzá hasonló galád rokonai, barátai, üzletfelei.
zia
@zsuzsu: Bízom benne, egyszer a kezeim közé kerül a pszichiátrián............
menasagh
@zsuzsu: Hát úgy néz ki, hogy sokan azok vagyunk, nemcsak az ország fele, hanem legalább a 90%-a, mert csak a többi van túlfizetve.
Vera1944
@Zia
Drukkolok neki, hogy odakerüljön.......
gcsabi
Kocsis úr messze nem tartozik a kedvenceim közé, de azért van némi igazság abban amit mondott. Biztosan sokan megbántva érzik magukat, de hát erről szól a piacgazdaság. Minnél többet ér a szaktudásom annál többért adhatom el a munkaerőpiacon. A managemantre méginkább érvényesnek kell lennie ennek a törvényszerűségnek. Ha olyan képzettséggel rendelkezem amivel Dunát lehet rekeszteni, akkor sajnos megint a piac kereslet-kínálat törvénye érvényesül.
Inkább az a baj, hogy nálunk sok helyen nem érvényesül ez a törvényszerűség és hülyéknek osztanak kapcsolati-haveri alapon irreális pénzeket.
A megállapítást érezheti sok ember bántónak de így működika kapitalizmus-márahol működik.
zsuzsu
@zia: ilyent nem szabaaaad,...de azért nekem is lenne egy két ..jó ötletem :-)))
kovacs1961
Azt aki így níilatkozik miért nem moderálják ki az éltből ?
zia
@zsuzsu: Nem akarom bántani........csak szívesen szúrnám meg, hogy nagyon fájjon neki...meg ilyenek....
zsuzsu
@gcsabi: Nem arról van szó hogy aki pl esztergályosnak tanult,ugyan annyit keressen mint egy agysebész. Itt csak az irreális külömbségekről van szó És az esztergályos nem azért kevesli a fizetését mert nem tud egyévben 2-szer a Kanári szigetekre menni ,hanem azért mert nem tudja eltartani a családját abbol a bérből amit szaktudásáért kap.és ezért vérlázító amikor millós fizetésekről hall . Tőlünk nyugatabbra miért tudják megbecsülni a szakmunkást ,egyetemi végzettség nélkül is? mert ott tudják hogy a kevésbbé kvalifikált dolgozókra is szükség van.
marlin
Ilyen és hasonló véleményeket csak akkor hallhatunk, ha tolvajokat, kalandorokat, simliseket helyeznek vezető pozícióba!!
Baj van, és baj lesz a "kiválasztással"!!
gcsabi
@zsuzsu: Szerintem Kocsis sem mondta, hogy ez így milyen jó. Ahogy azt sem mondta amit az ujságíró kihozott abból a mondatból, és amiért itt is sokan anyázzák.
Rendben van utáljuk Kocsist de azért amit tesz vagy valóban mond, ne egy ujságírói kifacsart csúsztatásért!
ugyeugye
@zia: elég sokat mozog az egyik belvárosi szálloda környékén.
Garnela
@gcsabi: Ezt nem újságíró csavarta ki: Ő mondta a Tv nyilvánossága előtt!!az egyetlen amiben igazad van, hogy ebben az országban nem a szaktudást fizetik meg, hanem a hülyéket, ugyanúgy mint 30-40-50 éve..nem baj hogy írni olvasni sem tud esetleg..de jó pártmunkás, ami ma azt jelenti hogy profi módon lop, csal, hazudik!
Garnela
Csodálkozunk hogy az orvosok elfogadják a hálapénzt? Könyörgöm őket is a közalkalmazotti bértábla szerint fizetik! Egy kezdő orvos, egy kórházban brutto 100.000E ft diplomás minimálbért kap!!
zsuzsu
@Garnela: Ez Így van ! és csodálkoznak hogy elmennek külföldre.?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.