A panelprogram komoly terhet ró az érintett lakók egy részére - állítja egy szolnoki lakos. Vannak, akik hitelt kénytelenek felvenni a beruházásra. Szerinte amúgy megeshet, hogy több kárt okoz, mint hasznot a házak leszigetelése. Mások azonban ezt vitatják.

Forrás: szoljon.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Garnela
Nem nyugaszanak míg nem lesz 2-3 millió hajléktalan...csak az buta zokni agyam azt nem fogja..hogy ez miért jó nekik?
qxy
Idővel meg majd rájönnek hogy nem is olyan jó ez a panel program.Ki tudja mennyi is a panelházak szavideje?hoppppppá.ugye ezek össze vannak hegesztve?Mindent el kell venni a néptől! ezért agyalták ezt is ki.Szemetek ezek. Ha majd tényleg nem lesz semmije a népnek min fognak össze veszni? honnan lesz plusz gázsi
ypokna
Miskolcon, igen is működik a panelprogram KORRUPCIÓJA .

Társasházunk közös képviselője hamis közgyűlési határozat számot tüntetett fel a pályázatban .A miskolci rendőrkapitányság a nyomozást megtagadta.

Fordultunk az Észak –Magyarországi Reg. Nyomozó Hivatalhoz ahol 288 § (1) bekezdés a. pontjába ütközõ és aszerint minõsülõ költségvetésbõl jogosulatlan gazdasági el?ny megszerzésének bûntettének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás a panel program csalása miatt Ügyszám:64010-438/2008 bü.

2007. októberében szerveztek egy fórumot a panel programok népszerűsítésére . A fórum végén szerettük volna átadni Tompa Sándornak a csalással kapcsolatos dokumentumokat , de Ő a szemünkbe röhögve az alábbi kijelentést tette:nem veszem át és nem érdekel az ügy . Mi , a bíróságot megemlítettük , hogy panaszunkkal odafordulunk .Mire Tompa Sándor az alábbi kijelentést tette :nem fogják megnyerni a pereket . Igaza is lett, sorra nem nyerjük meg a pereket .

Miskolcon a Gyõri kapu 87-97 sz házban következõ képen vitték véghez a panel programot .

A k.k. bead egy pályázatot 2006 szeptemberében melyben hamis közgyûlési határozat számot tüntet fel .
Majd elkezd házalni ,és nyilatkozatokat gyûjt a tulajdonosoktól , hogy kérik a panelprogramot .
Ezeket az úgymond írásos szavazást 3 tulajdonos össze is számol .
Következõ lépés 2007 nyara , miszerint rendkívüli közös költségként megszavaztatja az összeget , lakásonként változó összeggel / 350.000-570.000 Ft-ig / .
A munkálatokat elkezdik kivéve akik ellenállnak , és nem engedik be a munkásokat .
A 174 családból 7 család nem engedi be a kivitelezõt .
Az ellenállókat Miskolci bíróságra adják és a bíróság hoz I, és II fokon egy olyan döntést hoz miszerint az ablak és a radiátor közös tulajdon .Mivel a fõfal közös tulajdonnak minõsíti így az ablak pedig része a tartószerkezetnek .A radiátor pedig az épület berendezése .

Ezeket a lakásokat 1990-ben a magyar állam eladta és itt magántulajdonú lakások vannak .Nincs közös tulajdon .Pl:egy 51 m 2 –es alapterület? 1,5 szobás társasházi öröklakás tulajdonosa a hozzátartozó közösségben maradó 56/10000 részilletõséggel bír az alapító okirat szerint .
Csakhogy , ezeket a lakásokat a MIK /Miskolci Ingatlankezelõ Vállalat / ellenjegyezte és nem a társasház .

Kijelenthetem , hogy Miskolcon rákényszerítik az emberekre a panel programot , közgyûlési határozat nélkül adnak be és nyernek el pályázatokat . A tulajdonosok sorra keresik fel a különbözõ jogsegély szervezeteket , de mivel határozatok és a papírok birtokában nincsenek így nem is tudnak hová fordulni problémáikkal .

Miskolcon a Gyõri kapu 87-97 sz ház úgy kezdte a panel programot , hogy 1.700.000 ft kintlévõsége volt 2006 évben .

Szerintem, ha akkor nem tudták fizetni a tulajdonosok a közös költséget akkor most hogyan tudnák fizetni a havi 10.000 Ft többlet költséget .

Akik akkor nem fizettek azok most sem fizetnek , tehát a 174 családból már 47 családnak van jelzálog a tulajdonán .

Megkezdõdhetnek az árverezések és a kilakoltatások .

KÉRDEZEM , EZ VOLT A CÉLJA AZ MSZP –NEK A VÁROSBAN ??

ADJANAK RÁ VÁLASZT !!

Az egész összeg 220 .000.000 ft melynek 1/3 részét az önkormányzat 1/3 az állam 1/3 részét a tulajdonosok kötelezõen vállalják .

Még egyszer , : ha már akkor nem fizettek a tulajdonosok tehát nem voltak fizetõ képesek , akkor mégis felvetetik velük a hitelt !

A pályázatban nem az szerepel , hogy ez rendkívüli közös költség hanem hitel .
Tehát a magántulajdonú lakásainkra melyre rendkívüli közös költséget megszavaztatták és erre hitelt vesznek fel, majd és tovább menjünk, vissza nem térítendõ pénzt kapunk az államtól és az önkormányzattól .

Jól van ez így ?
ypokna
Tompa Sándor valótlan adatokat állít . Miskolcon rákényszerítik az emberekre a panelprogramot és ehhez asszisztál a bíróság és a rendőrség . Akkor amikor feljelentést tesznek tulajdonosok és a rendőrség a feljelentést elutasítja vagy a másik eset amikor a bíróság olyan döntést hoz miszerint a magántulajdonú lakásoknak az ablaka és a radiátora közös tulajdon csak azért , hogy az állampolgárokra rákényszerítsék a panelprogramot .

Miskolcon nincs hová fordulni a tulajdonosoknak , nincs független hatóság .

Talán jobb lenne ha a nyilvánosság bevonásával lehetne ezeket az ügyeket vizsgálni .Jelenleg is van egy ügy a miskolci VPOP-nál ahol a k.k. beismerő vallomást tett és ha visszanézzük a HÍR TV adását ahol is a k.k. megnevezi „Tompa Sanyit „ mint segítőjét akkor sok minden kezd összeállni .Vagy , ha csak arra a kijelentésére gondolok „ Tompa Sanyi „-nak hogy a bírósági pereket nem fogják megnyerni és ezt a kijelentését 2007év 10 hóban teszi és a perek 2009 évben lezárulnak , akkor megint csak kezd összeállni a kép .És ha abba belegondolunk , hogy egy – egy bírósági per mennyibe kerül és azért a panelokat nem a milliárdosok lakják akkor úgy gondolom elgondolkodtató az eset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.