A panelprogram komoly terhet ró az érintett lakók egy részére - állítja egy szolnoki lakos. Vannak, akik hitelt kénytelenek felvenni a beruházásra. Szerinte amúgy megeshet, hogy több kárt okoz, mint hasznot a házak leszigetelése. Mások azonban ezt vitatják.

Forrás: szoljon.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
furfang
A mai banki kölcsönök problémáéi miatt igazságtalan valakit, pláne egy munka nélkülit kölcsön felvételére kötelezni. Így bevásárolja magát a hajléktalanok közé, mert ha nem tud fizetni, kilakoltatják, holott ő nem akart ( mert nem tudott vállalni) semmi adósságot!!!! És ez törvényes? Akkor ez a törvény nagyon rossz!!!!
Diamont Frost
@furfang
Ha pedig felveszi a kölcsönt, és nem tudja visszafizetni,---- azért teszik az utcára.....
--" van kalapja..... nincs kalapja..."
Vera1944
@Renrol
Erre gondoltam én is.
Ostoba törvény.
furfang
Ez a veszély a az egyik családtagomat is fenyegeti, és nem lehet ez ellen tenni? Munkanélküli szegény és nem tud felvállalni pár száz ezer ft kölcsönt, örül, ha családi segítséggel a jelenlegi rezsit kifizeti, és szerényen enni tud! És egy munkanélkülinek kölcsönt sem adnak, akkor mi van ilyenkor? Milyen törvényeket hoznak ezek? Belegondolnak, vagy ismerik az emberek problémáit? És ez szoci kormány? Annak hazudja magát.
farbe
@Vera1944: Mondj egy megmozdulásukat, ami értelmes!
Vera1944
@Farbe
Most éppen nem jut easzembe semmi...... jaj Cavinton...
eberti
Ez a panelprogram vagy nem átgondolt,vagy ami rosszabb-átgondolt. (nem kell lakásokat építeni,csak kiutalni az elkobzottakat). Természetesen a bankok -szokás szerint-nagyon jól járnak ezzel a rendelettel...
farbe
@eberti: Legalább ki tudnak helyezni uzsora-kamatos hitelt! De mi lesz azután, ha a nyakukon marad az ország rengeteg háza, lakása?
Garnela
@farbe: Megyünk campingolni a Kossuth térre..vagy törvényalkotóink kertjeibe))
Garnela
Nem nyugaszanak míg nem lesz 2-3 millió hajléktalan...csak az buta zokni agyam azt nem fogja..hogy ez miért jó nekik?
qxy
Idővel meg majd rájönnek hogy nem is olyan jó ez a panel program.Ki tudja mennyi is a panelházak szavideje?hoppppppá.ugye ezek össze vannak hegesztve?Mindent el kell venni a néptől! ezért agyalták ezt is ki.Szemetek ezek. Ha majd tényleg nem lesz semmije a népnek min fognak össze veszni? honnan lesz plusz gázsi
ypokna
Miskolcon, igen is működik a panelprogram KORRUPCIÓJA .

Társasházunk közös képviselője hamis közgyűlési határozat számot tüntetett fel a pályázatban .A miskolci rendőrkapitányság a nyomozást megtagadta.

Fordultunk az Észak –Magyarországi Reg. Nyomozó Hivatalhoz ahol 288 § (1) bekezdés a. pontjába ütközõ és aszerint minõsülõ költségvetésbõl jogosulatlan gazdasági el?ny megszerzésének bûntettének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás a panel program csalása miatt Ügyszám:64010-438/2008 bü.

2007. októberében szerveztek egy fórumot a panel programok népszerűsítésére . A fórum végén szerettük volna átadni Tompa Sándornak a csalással kapcsolatos dokumentumokat , de Ő a szemünkbe röhögve az alábbi kijelentést tette:nem veszem át és nem érdekel az ügy . Mi , a bíróságot megemlítettük , hogy panaszunkkal odafordulunk .Mire Tompa Sándor az alábbi kijelentést tette :nem fogják megnyerni a pereket . Igaza is lett, sorra nem nyerjük meg a pereket .

Miskolcon a Gyõri kapu 87-97 sz házban következõ képen vitték véghez a panel programot .

A k.k. bead egy pályázatot 2006 szeptemberében melyben hamis közgyûlési határozat számot tüntet fel .
Majd elkezd házalni ,és nyilatkozatokat gyûjt a tulajdonosoktól , hogy kérik a panelprogramot .
Ezeket az úgymond írásos szavazást 3 tulajdonos össze is számol .
Következõ lépés 2007 nyara , miszerint rendkívüli közös költségként megszavaztatja az összeget , lakásonként változó összeggel / 350.000-570.000 Ft-ig / .
A munkálatokat elkezdik kivéve akik ellenállnak , és nem engedik be a munkásokat .
A 174 családból 7 család nem engedi be a kivitelezõt .
Az ellenállókat Miskolci bíróságra adják és a bíróság hoz I, és II fokon egy olyan döntést hoz miszerint az ablak és a radiátor közös tulajdon .Mivel a fõfal közös tulajdonnak minõsíti így az ablak pedig része a tartószerkezetnek .A radiátor pedig az épület berendezése .

Ezeket a lakásokat 1990-ben a magyar állam eladta és itt magántulajdonú lakások vannak .Nincs közös tulajdon .Pl:egy 51 m 2 –es alapterület? 1,5 szobás társasházi öröklakás tulajdonosa a hozzátartozó közösségben maradó 56/10000 részilletõséggel bír az alapító okirat szerint .
Csakhogy , ezeket a lakásokat a MIK /Miskolci Ingatlankezelõ Vállalat / ellenjegyezte és nem a társasház .

Kijelenthetem , hogy Miskolcon rákényszerítik az emberekre a panel programot , közgyûlési határozat nélkül adnak be és nyernek el pályázatokat . A tulajdonosok sorra keresik fel a különbözõ jogsegély szervezeteket , de mivel határozatok és a papírok birtokában nincsenek így nem is tudnak hová fordulni problémáikkal .

Miskolcon a Gyõri kapu 87-97 sz ház úgy kezdte a panel programot , hogy 1.700.000 ft kintlévõsége volt 2006 évben .

Szerintem, ha akkor nem tudták fizetni a tulajdonosok a közös költséget akkor most hogyan tudnák fizetni a havi 10.000 Ft többlet költséget .

Akik akkor nem fizettek azok most sem fizetnek , tehát a 174 családból már 47 családnak van jelzálog a tulajdonán .

Megkezdõdhetnek az árverezések és a kilakoltatások .

KÉRDEZEM , EZ VOLT A CÉLJA AZ MSZP –NEK A VÁROSBAN ??

ADJANAK RÁ VÁLASZT !!

Az egész összeg 220 .000.000 ft melynek 1/3 részét az önkormányzat 1/3 az állam 1/3 részét a tulajdonosok kötelezõen vállalják .

Még egyszer , : ha már akkor nem fizettek a tulajdonosok tehát nem voltak fizetõ képesek , akkor mégis felvetetik velük a hitelt !

A pályázatban nem az szerepel , hogy ez rendkívüli közös költség hanem hitel .
Tehát a magántulajdonú lakásainkra melyre rendkívüli közös költséget megszavaztatták és erre hitelt vesznek fel, majd és tovább menjünk, vissza nem térítendõ pénzt kapunk az államtól és az önkormányzattól .

Jól van ez így ?
ypokna
Tompa Sándor valótlan adatokat állít . Miskolcon rákényszerítik az emberekre a panelprogramot és ehhez asszisztál a bíróság és a rendőrség . Akkor amikor feljelentést tesznek tulajdonosok és a rendőrség a feljelentést elutasítja vagy a másik eset amikor a bíróság olyan döntést hoz miszerint a magántulajdonú lakásoknak az ablaka és a radiátora közös tulajdon csak azért , hogy az állampolgárokra rákényszerítsék a panelprogramot .

Miskolcon nincs hová fordulni a tulajdonosoknak , nincs független hatóság .

Talán jobb lenne ha a nyilvánosság bevonásával lehetne ezeket az ügyeket vizsgálni .Jelenleg is van egy ügy a miskolci VPOP-nál ahol a k.k. beismerő vallomást tett és ha visszanézzük a HÍR TV adását ahol is a k.k. megnevezi „Tompa Sanyit „ mint segítőjét akkor sok minden kezd összeállni .Vagy , ha csak arra a kijelentésére gondolok „ Tompa Sanyi „-nak hogy a bírósági pereket nem fogják megnyerni és ezt a kijelentését 2007év 10 hóban teszi és a perek 2009 évben lezárulnak , akkor megint csak kezd összeállni a kép .És ha abba belegondolunk , hogy egy – egy bírósági per mennyibe kerül és azért a panelokat nem a milliárdosok lakják akkor úgy gondolom elgondolkodtató az eset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok