A mai meleg felvonulás kapcsán gondolkodtam el azon, hogy mitől lesz valaki egyenlőbb a másiknál, mitől van valamitől több joga, mint bárkinek, mitől lesz hangosabb a hangja, mitől szabad neki többet, és egyáltalán miért tehet meg valamit amivel mások alkotmányos jogát korlátozza.

Forrás: djz.hu
Feltöltő: djzone
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gondolkodo
A melegek a figyelemnek magukra terelésével sokat áranak önmaguknak.
Ne titkolják másságkat, de ne is hivalkodjanak vele. Az emberek nagyon kis százaléka kérdezi meg: magy úgye nem meleg? - mert akkor szóba sem állok magával! Miért kell akkor provokálni, hergelni?
Rockxy
A melegek akkor lehetnének büszkék, ha a heteroknál többet tudnának adni a társadalomnak.
A meddő kapcsolataikkal nem illik büszkélkedni.

Egyébként a büszkeség "rokona" a hülyeségnek.
És akkor még nem mondtam ítéletet. Mert nem az a dolgom.
farbe
@Rockxy: Nem értek veled egyet! Többet adnak! Ha érdekel kifejtem részletesen!
Calvin
Úr Isten! Meleg Büszkeség Napja! Hová jutott ez az ország!?
Ezen már csak a purgatórium segíthet!
pelikan61
@farbe: Engem is érdekel! Hozakodj elő az érveiddel.
ember
Az egyik fotón az állt: "Jézusnak is két apja volt." Mi ez, ha nem a keresztények durva provokálása az állig felfegyverzett rendőrök mögül? Hányinger!
Dr.luigilongo60
És Jézus ráadásul még zsidó is volt.
Szegény embert még az ág is húzza.
zsolti
@djzone: félreértetted szerintem teljesen. nem azért vonulásznak, mert egyenlőbbek lennének bárkinél, pont ellenkezőleg: mert alsóbbrendűnek vannak kezelve (lásd rögtön itt a hozzászólások), és erre próbálnák valahogy felhívni a figyelmet. (más kérdés, hogy ez az utóbbi években rendszerint nem sikerül, illetve a figyelemfelkeltés megvan, csak inkább ellenszenvet vált ki az egész hercehurca, mintsem elfogadást). de - és itt jön az, hogy miért zárják le az Andrássyt - a tojásdobáló homofóbok is tesznek folyamatosan a cirkuszért, ha nem foglalkozna velük senki, nem vernének össze egy lányt tízen, nem lenne hír az egész körül.
Rockxy
@farbe: Többen is várjuk a kifejtést. Részletesen.
bogáncs
@zsolti: neki(k) hiába magyarázod. max. lebuziznak érte. idáig úgy gondoltam, 2010-ben nem fogok élni a választói jogommal, de néhány propelleren töltött nap után revideáltam korábbi döntésem. meg kell állítani azt az őrületet, ami a jobbik képvisel: gyűlölni mindenkit, aki nem olyan ("magyarok"), mint ők, aki nem úgy és azt gondolja, amiket ők megkövetelnek. ugyanúgy a kisebbségeket használják fel saját politikai pecsenyéjük sütögetésére, mint az szdsz, csak ezt náluk sokkal gyomorforgatóbb módon teszik: az emberek alantas ösztöneire építve, egyszerű, rövid jelszavakkal.
azt, hogy kire fogok szavazni, még fogalmam sincs....csak azt tudom, hogy a voksommal, mire, mikre fogok határozott nemet mondani.
Rockxy
Már korábban is megírtam, hogy elfogadom a melegeket, ha békén hagynak.
Ha nem lesz velük tele a sajtó, meg a Net, meg a vízcsap.

Ha szép csendben vállalják elsősorban önmaguk előtt hogy ők melegek.
Én sem kürtölöm világgá az intim dolgaimat.

Elvárhatom, hogy mások se tegyék?
tmartyn75
@zsolti: hidd el, ha ilyen módon hívják fel a figyelmet az "alsóbbrendűségi érzésükre", többet ártanak vele, mint használnak. ma Magyarországon, amikor a szélsőjobb ilyen mértékben előretört, ilyen nagy a támogatottsága, amikor a statisztikák szerint a magyarok többsége az "elfogadom, csak ne kérkedjen vele" állásponton van, a csakazértismegmutatomhogynemfélekanáciktól inkább visszafelé sül el. át kellene gondolniuk, ebben a helyzetben nem segítenek a kirekesztettségükön egy ilyen parádéval.
pelikan61
[törölve. a következő alkalommal elbúcsúzunk tőled. - moderátor]
bogáncs
@pelikan61: ott még nem tarunk, bármennyire is szeretnéd magadnak vindikálni ezt a jogot, hogy te határozd meg a szexuális irányultságomat, de ha ekkora örömöt okoz ez neked, hát tegyed....csak magadat blamálod vele. (nem először)

az szdsz-re nem fogok szavazni, a jobbikot pedig meghagyom az olyan sötét, frusztrált, autoriter személyiségű macskajancsiknak, mint amilyen te is vagy...
Dr.luigilongo60
pelikan61!
A gárdaavatást egyáltalán nem a forgalom zavarása miatt tiltották be és ezt te is tudod nagyon jól.
Légy szíves ne nézz hülyének senkit!
mizo
Nem kell senkinek össze veszni a másikkal.Mindenki élje ki otthon a vágyait .Ha meg mindenképpen vonulni akar akkor tegye meg MÁJUS 1-én.

Farbe akkor tudna egy meleg pár többet adni,ha cigányok lennének(a kevés néha több)!De a viccet félre téve én is nagyon kíváncsi vagyok mit ad többet az államnak ,vagy a társadalomnak egy meleg pár!
Diamont Frost
@mizo
@Rockxy
Farbe,-t alighanem kirakták.Igy bajos válaszolnia.
rodeokutya
@mizo: Engem is érdekelne mivel ad többet a társadalomnak?Több gyereket szül?Kétlem!Többet adózik?Bizonyítsák be!Jeles társadalmi munkások?Nem hinném!

Ergo üzenet a melegeknek :ne kérkedj ha kevesebb vagy az átlagnál (két pasi nehezen szül gyereket).
Bújj meg csendesen és dolgozz szorgosan ha már hibás géneket hordozol.
djzone
@zsolti, egyébként nem hiszem, hogy kevesebb joguk lenne, mint nekem. Példának okáért a felvonulni vágyók rázhatták a seggüket szabadon az Andrássyn én pedig nem mehettem el szabadon ebédelni, oda ahova szerettem volna.

Ergo, az ő gyülekezési joguk előbbre való, mint annak a sok-sok ezer embernek a joga, akik a környéken élnek, dolgoznak, vagy csak akár át haladni akartak.

Kordonisztán, én így szeretlek.
reallatas
A megbékélés alapjaként, a melegek legyenek melegek, a leszbik legyenek leszbik és így tovább, de azt meg kellene érteni amit megpróbálok egy metafórikus jellegű gondolattal ilusztrálni: miért tudta lelőni a svatagi fácánt oly könnyen a vadász, nagyon kézenfekvő, mert felverte maga körül a port! Egyébként ha úgy jól belegondolunk, egyszerű plebejjus észjárással, akkor a melegség, nem egésszen fedi le az isten adta természet normális trendjét. Egy társadalmat csakis a heteró kapcsolatok demográfiája fog ujrataremteni. Mert ugye milyen érdekes kissé infantilis felvetés, mi lenne egy kizárólag melegekből összetevődő vízionált társadalomban? Ami ilyen alapon persze létre sem jönne. Semmi gondom a melegekkel de mikor a négyéves kisfiú megkérdezi, apa miért csókolgatja a nyílt utcán a bácsi a másik bácsit, no itt jön a neheze.
reallatas
@zsolti: /tegnap, 10.48/ Gondolataiddal egyetértek ebben a formában. Obligomon kívül megkaptam baráti meghívásodat, köszönettel. Tudod az a gondom, hogy most az új rendszerrel, nem tudom hogyan is reflektáljak a gépi vissza jelzéssel. Üdv.
1951
Rá kell jönni végre arra, hogy itt nem is a buzik felvonulásáról, annak negatív hatásairól van szó, hanem egyszerűen a politika félrevezető mahinációjáról, az égető problémák sürgős megoldásának elnyújtásáról, a semmittevésről szól itta történet.A buzikat itt csak eszköznek használja a politika,hiszen a heteroszexuális politikusok sem teregetik ki a teherautó platójára együttlétüket.Ugye igazam van ebben a kérdésben??!!
djzone
@1951 igazad van.
Igazából számomra az nem világos csak, hogy ugyanaz a koalíció,aki gyakorlatilag csend rendeletet vezetett be a VI. kerületben a lakók védelme érdekében (én is itt lakom), az ilyen és ehhez hasonló közel fél napos közlekedés bénulásokat okozó rendezvényeket pedig engedélyezi.
Ez a non-szensz nem a meleg házasság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.