Zsigó Jenő szociológus úgy véli, egy demokráciában az eredményes cigánypolitika azt jelentené, ha a romák között is 10 százalékos lenne a munkanélküliségi ráta. Ehhez azonban az államnak tudnia kellene, hogy kik is a cigányok. Ezt azonban nem akarja tudni, mivel az etnikai hovatartozás különleges adatvédelmi kategóriába sorolja. Ez egy olyan abszurditás, ami máshol a világon nem fordulhatna elő, csak nálunk, fejtette ki.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: tmartyn75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ugyeugye
Abszurdisztán - írta vki találóan 1x
tmartyn75
akkor mi alapján osztják szét a miiliárdokat? a kisebbségi önkormányzati vezetők bemondása alapján? hasukra ütve? ha már ilyen bőkezűen osztják a dolgozó magyaroktól lenyult pénzeket, nem kellene tudni, ki kapja? ha az állam nem tudja, miért nem kérdezi meg azoktól, akik tudják!? abszurd és nevetséges, de most valahogy nincs kedvem röhögni...
gesa
A számuk titkosítva van, mert akkor utána tudnánk számolni mi is a pénznek.
Vera1944
Ha népszámlálás van, akkor magyar, ha segélyosztás van akkor cigány.
pelikan61
Kétszázezren biztos vannak, mert ennyi szavazatra számol az MSZP.
Vera1944
@Pelikan61
Amennyivel többen vannak, nem szeretnék annyi szilvásgombócot megenni.....
tmartyn75
lesz az több is, feltéve hogy tésztát, lekvárt, vagy kolbászt osztanak majd. esetleg a cigányság felemelését tűzik ki célul, mint Pokorni Úr.
rodeokutya
Honnan lehet tudni hogy kisebbségi ha nincs feltűntetve sehol.Tehát minden ugyan úgy vonatkozik rájuk mint bármelyik magyar állampolgárra.
Amúgy is elege van az embereknek a pozitív diszkriminációból.Ezzel a vita le is van zárva.
Vera1944
@Rodeókutya
Ha feltünteti, hogy cigány,akkor sem rendelkezhet több joggal mint Te vagy én, vagy bárki más!!
Milyen alapon? Igazad van.
tmartyn75
ha akarom cigány, ha akarom nem. nekik még ehhez is joguk van!
tmartyn75
annyi az. kb. (egymillió)kétszázezren vannak...
pelikan61
Én csak az MSZP igényét említettem nem azt, hogy ennyi en vannak. Még a Fidesz meg SZDSZ is igényt art rájuk úgy hogy, szerintem is 1 millió körül vannak. Hogy elszaporodtak a pénzünkön!
reallatas
Álltalában európába, de kiváltképp Angliában igenis van ilyen jellegű nyilvántartás, ennélkül teljesen értelmetlenné válik sok esetben az összes intézkedisi hitelesség. Egyébként annó a közelmúltban már volt ilyen jellegű megállapitása az Ombudsmann úrnak is. /Kállai/ Miszerint roppant kívánatos lenne egy ilyen nyilvántatrtás bevezetése. Sok mindent tisztábban kezelhetővé tenne. Az én rálátásom szerint cirka 6-800 ezerre tehető a lélekszámuk jelenléte, függetlenül attól, hogy ki vallja magát annak vagy sem. Ide tartozóan az úgynevezett személyiségi jogok védelme ami ma itt egy röhejes rendezetlen jogalkalmazás helytelen gyakorlata. Tudniillik tessék bele gondolni, akárhol is valamelly hivatali szervnél intézünk bármit is, /bankok pl.-ul/ csak éppen azt nem kell leírni, hogy mekkora a f.....m. Kérdem nekem hogyan érvényesülmek a személyiségi jogaim e tekintetben. Sajnos úgy kezelik ezt, hogy klientúrikusan, ha akarom vemhes, ha akarom nem.
reallatas
@gesa: /tegnap, 13.45/ Tudod az ő tényleges lélekszámuk felmérhetősége, ha netán megengedett lenne, akkor is több szempontból roppant nehéz feladat lenne. Tudniillik nem kerülnek igazán reflektorfényben sok esetben egyálltalán. Tehát hosszabb távú nagyon gondos munkát igényelne. De ez volna a hellyes lépés. No most egy érdekes felvetés: a vegyes házasságokból származó gyerekek, melyik oldalhoz is tartoznak? S mondok egy élő pl.-át, ha kapni kell akkor cigány, ha adni kell akkor magyar. Vagyis azt mondja a cigányok kapnak ezt azt, hát én is az vagyok mondhatja, a magyarok kapnak, no hát azért magyar vagyok én is. Hogyan is hát akkor? Nem humor! Üdv.
gesa
@reallatas: nyugodtan megírhatod, hogy csak addig tanultál meg számolni és ezért írtad ezt a számot, de azért szeretünk!:-)))))))))))
Vera1944
@Reallatas
Ha megtolod a cerkát, akkor cirka1millió2-3százezer is kijön.A vegyesházasságot nem számitva.
zsbela
@reallatas: Üdv.! Mint már többször megtettem, most is felteszem a Wikipédiában talált cigányokról szóló linket, hátha egy illetékes is elolvassa : hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_rom%C3%A1k
A népszámlálásról szóló jogszabály megváltoztatásával elő lehet írni az etnikai, kisebbségi csoporthoz tartozás feltüntetését. Mi lenne akkor, ha csak az a család kapna segélyt, aki beíratja származását?
zia
@zsbela: "Mi lenne akkor, ha csak az a család kapna segélyt, aki beíratja származását? "
Nagy baj lenne, a cigány vezetők nem tudnának megélni.........
Na meg a cigány vajda ....
reallatas
@gesa: /ma, 9.07/ Neked bevallom kinéztem ezt a számot, bárha elfelejtettem odaírni, hogy honi viszonylatban. Persze nyugodt lehetsz, hogy jól kinéztem. Egyébként nem vetted idáig észre tulajdonképpen analfabéta vagyok, mindíg itt ül mellettem valaki aki vezeti a kezemet. Ha a hited erősít téged akkor máris kérek engedélyt meghúnyászkodni. Üdv.
ariel
"Az állam azt sem tudja kik is a cigányok" - nagy kár!
Pedi ezt a cigányok többsége sajnos le sem tudja tagadni. Életükkel tesznek tanúbizonyosságot cigányságuk mellett.
Egy vicc:
Miért van a cigány kisebbségben?
Azért mert a többség börtönben van.

Sajnos ez az ami mára már megváltozott.
Rálehet fogni, hogy az állam ezért nem tudja megszámlálni őket!
reallatas
@zsbela: /ma, 9.14/ Üdv. Ezt a multkor már átnéztem, tudod lehet nem hangzik jól, de a saját meggyőződésemet tartom inkább relevánsnak, nem nagyképű nyilatkozatnak szánom, de ez esetben bátran merem mondani, hogy kellő rálátással kezelem a dolgot. Az pedig, hogy mi lenne, hát katalizálva, predesztinálva lenne az illető honpolgár, hogy írja csak be myugodtan, hiszen bármely népcsoporthoz is tartozik, s ha beírja, hát megkapja. De a tisztább kép máris kialakulna. Nézd egy pl.-a hogyan is látsz rá arra, hogy néppesség arányában vizsgállva, mely csoportnál nagyobb a bűnözési arány, ha nem ismered a tényleges lélekszámukat. Nos így lehet aztán a zavarosban halászni, vagy mellémesélni, ami ha megfigyeled folytonos vitákat generál.
reallatas
@Vera1944: /ma, 9.11/ A világ kincséért sem bocsájtkoznék veled számmisztikai vitákban ebben a kérdésben, olyan ez mindenki részéről amég nem történik egy valódi felmérés, mint mikor a belgyógyíász gyanakszik, mert ugye nem lát bele. Üdv.
reallatas
No most az lazán csak belgyógyász, bocs.
zsbela
@reallatas: Igazad van, hogy a statisztika miatt nem kérik a származás feltüntetését, mert akkor ízlésük szerint hol ide, hol oda írhatják be az embereket.
reallatas
@zsbela: /ma, 9.56/ Nos erre céloztam, te pedig nagyon jól tudod, hogy a statisztikával való malőrködés egyéb területeken is csodákra képes.
idiot
Én sem tudom,csak sejtem. A cigány diákjaim a legrendesebbek. Első nap a pofámba vágják, hogy én cigány vagyok. Mondom: Írd le! Akkor már magyar!
Na ezt oldják fel az okosok!
Így nem lesz 200000 cigány szavazó.
Megyek a Hárshegyre és lefűrészelem a lakatot!
ariel
@idiot: Szerintem azt már lelopták róla a fémgyűjtők, a matracokat pedig privatizálták.
Ha pedig a kőre fekszel megfájdul a gerinced.
tmartyn75
annyira fontos a személyiségi jogok védelme, az uniós ajánlások alapján az adatvédelem, hogy lassan azt sem tudjuk, hivatalosan élnek-e nálunk cigányok?! jó, látjuk, érezzük, a bőrünkön is meg az orrunkkal is, de leírni nem szabad, az törvényt sért. engem a bank úgy átvilágit, hogy a tyúkszememet se tudom letagadni és még meg is osztják egymás között az adatokat, miközben az állam olyan embereket akar integrálni, költ rájuk ezermilliárdokat, akikról nem hogy részletes adati nincsenek, de hivatalosan a létezésük is vitatott. tényleg abszurd.
ariel
Kolompár és társai ezért tudnak olyan sokat lopni. Nincsenek is cigányaink, ezért a cigányságnak szánt pénzeket ez a pár főcigány nyugottan zsebre is teszi. Ők alkotják az ország hivatalos cigányságát ezért az összes pénz őket illeti.
ütyek
A létszám alakulása: 8 éven aluli gyerekek több mint fele cigány. Adj hozzá 10 évet és lesz egy eredményed. Ahhoz adj még 10-et. Az eredmény: a Gyurcsány félék vagyon a elfogy. A magyar eltartott lesz. :) Hi-hi-hi.
ütyek
A rák már eszi a nyakunkat, a tüdőnket, a májunkat, a vesénket. :) Ha belegondolok, hogy a gyerekem valamelyik rákot keltő felesége, vagy férje lesz, abba belebutulok és ez mind a rák miatt van. :)
ütyek
Néha népművészeti edénynek neveznek bennünket, - például köcsög - ferde hajlamúaknak, amiért tisztességesek vagyunk és dolgozunk, stb. De van más is, de azt nem írom le, mert ti is találkoztok nap mint nap ezekkel.
ütyek
Szóljon már hozzá valaki, ezek a feketék áttetszőek? Nem látok tanulóautoban egy cigányt sem vezetni tanulni. De feltűnően soknak van jogosítványa. Az autojaik is piszokul rendben vannak, örökké közlekednek. Nem drága nekik a benzin? Vagy az a napi 25 ezer, ami a megélhetési bűnözésből "bejön" futja? Milyen jó, hogy kitalálták ezt az összeget, így csökkent a bűnözés statisztikailag, ugye? Szóljatok hát hozzá!! Vagy én rosszul látok? Talán rosszul gondolom?
anka
@abc229: - jól gondolod, mert megveszik a jogsit, a 'bodzából fussa, arra is meg autóra-benzinre is de nem is akár milyenre. Nem is fogsz látni tanuló cigány vezetöt, nem kaphatnának jogsit mivel nincs meg a 8 osztályuk, az alap követelmény.
5hazi
@ani57: Sajnálom de tévedsz!!! A jogositvány megszerzésének közel 2 éve már nem feltétele a 8 álltalános! Ez egy törvénymódositás eredménye ,elegendő,ha irni olvasni tud a delikvens ,ezt is csak bemondásra ellenőrzik!!
ugyeugye
@menasagh: tegnap, 11:24 – válasz erre
most erre mit mondjak? ebéd után ilyen képet?! :)))

tmartyn75
tegnap este a munkábó hazafelé jövő feleségemet majdnem elsodorta drága motorjával száguldozó kamatos cigány (hivatalos nem is létező!). a következő kanyarjánál leintette és felhívta a figyelmét, hogy lakott területen 50km/óra a megengedett legnagyobb sebesség. díszcigányunk megfenyegette, még egyszer meg ne próbálja megállítani. ma fegyverrel mentem elé, számítok a retorziójukra, kivételezett kisebbségi kiskirályt nem lehet büntetlenül felelősségre vonni. ha behúzzuk a nyakunkat, kiírtanak bennünket. akkor talán a rendőrség is megmozdul, ha majd vér folyik, bár biztos nem lesznek olyan ügybuzgóak, mint amikor a romák támadói után loholtak.
tmartyn75
@piros-fehér: nem látok megoldást, ha tudnám, hogyan kellene a konfliktust (nemcsak a jelen esetben) megoldani, nem a gép előtt ülnék, hanem az illetékeseket és a cigánysort keresném fel. sokan félünk, sokszor erős, okos férfiak, sokan nemcsak gereblyével, de dondolkodó, előrelátó ember nem hallgathat a nyers ösztöneire, az anarchia, neadjisten polgárháború a civilizált magyarságnak sokkal több kárt okozna, mint ennek a falkanépnek. és túl sok az ismerős, asszonyok, gyerekek, akiket hibáik ellenére nem tudok gyűlölettel kezelni és ha arra kerülne a sor, bántani. megpróbálom megvédeni magunkat. nem akarok sem hős, sem áldozat lenni, csupán élni (és ha lehet, élni hagyni).
ugyeugye
@menasagh: de vidámnak teccik lenni! :D
menasagh
@ugyeugye: amúgy békés termesztű vagyok......:
menasagh
Elírtam....természetű.....:)

@tmartyn75:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.