Müller Péter Kossuth-díjas író szerint ebben az információáradatban rendkívül fontos, hogy ne a külvilág által befolyásolt, zűrzavaros, tudatlan ember legyél, hanem önmagad.

Müller Péter írót, aki pünkösd alkalmából adott interjút a Borsnak. A Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, dramaturg az emberiség és benne hazánk sorsáról elmondta,

Kimondok olyasmit, amit még sose írtam le és mondtam ki. Ezt az én tanítómesterem mondta régen és én sem értettem sokáig. Ezen érdemes eltűnődni: „a gyengeség vétek”. Ezt én magamévá tettem. Az emberi természet isteni és erős. Most az a nagy sorskérdés, hogy folytatódik-e a homo sapiens története a Földön. Háborúk mindig voltak, én is átéltem egy összeomlást…

Most más lelkiállapot van, mert az atomkorszakban vált kérdésessé az egész emberiség léte vagy nemléte.

Sokáig úgy tűnt, hogy vissza lehet gyömöszölni a szellemet a palackba, de most nem úgy tűnik. Ez egy új tapasztalat, akkor is, ha valaki szembenéz vele, de arra is hat, aki szemellenzős, mint a ló.

"Egymás mellett van Buddha és a sarki k*rva hirdetése" – Müller Péter elmondta, mi vezessen minket a választásban

Müller Péter író. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Azzal kapcsoltban, hogy mit tehet az ember ebben a helyzetben Müller azt mondta,

Én azt tapasztaltam, hogy ebben a létállapotban egyre többen szembesülnek a sorsukkal, önmagukkal, másokkal, és ez roppant katartikusan jön a felszínre. És jó, ha feljön. Senkire nem támaszkodhat az ember ebben az informatikai zűrzavarban, ahol egymás mellett van Buddha és a sarki k*rva hirdetése: „Öt percre vagy a boldogságtól”, mondja egyik is, másik is, de micsoda különbség! És neked választanod kell, kit követsz.

A 87 éves író hozzátette:

Mindenkiben van egy intuitív képesség, amivel a maga számára meg tudja ítélni, mi jó vagy nem jó. Ott, a lelke mélyén ezt mindenki tudja. Az információáradatban rendkívül fontos, hogy ne a külvilág által befolyásolt, zűrzavaros, tudatlan ember legyél, hanem önmagad. III. Richárd azt mondja Shakespeare darabjában: „Úgy döntöttem, hogy gazember leszek.” Ez is egy döntés, de ha nem mondjuk ki, akkor is döntünk, mindannyian.

A hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakja szerint

a világ nemcsak bomlóban, de spirituálisan felemelkedőben van, kérdés, megéri-e az emberiség ezt. A mostani egy katartikus állapot, aminek mindig az a lényege, hogy döntened kell: felfelé szállsz vagy lefelé zuhansz. Csak azt mondhatom, amit Madách: Ember, küzdj, és bízva bízzál.

Forrás: Borsonline

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nem merte kimondani, hogy csak a fidesz csak a béke??? Ugyanmár!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
A buggyant agyú hungarofób Sorosbérköcsög libkány seggfejeknek mondhat ez bármit, ők az USA geopolitikai érdekei mentén kiadott utasításokat követik, önálló gondolatuk, belső indittatásuk nincs és nem is lehet! A jövő se érdekli azokat, akik ilyesmiket megszavaznak:

Az Európai Parlament plenáris ülése szerdán megszavazta az európai parlamenti képviselők számára kötelező gendertréninget előíró jelentését.
Durva politikai zsarolások és a felháborító európai parlamenti határozatok sorába illeszkedő módon a baloldali frakciók most az EP-képviselőket küldenék újból az iskolapadba, mégpedig kötelező gendertréningre. Az érzékenyítésen részt nem vevő képviselőket megbélyegeznék és súlyos büntetéssel, akár az európai parlamenti tevékenység ideiglenes felfüggesztésével szankcionálnák.
lampa laz
Az idős embereket általában valamelyik 3 dolog sújtja, a süketség, a vakság és az elbutulás. Van akit mind a három.
Őrnagy
@lampa laz Gyagyás: Akkor te nagyon öreg lehetsz! Bár az elbutulás téged nem érinthet mert ahhoz már túl butának is születtél.
telegdilaci
@Horizont:Ettől jobban nem nyalhatott volna be ennyi elég hogy csinos és okos hogy elvezessen egy világvárost,a Karácsony gyalázásán kívül még a Programját nem halottuk,hogy miért szavazzanak rá a Fővárosban élők?
Sakk Matt
"Nyitrai Zsolt pedig a Gondosórát hozta el nekem, amit én zseniális találmánynak tartok és fantasztikusan jó, hogy a 65 éven felüliek kapnak egy ilyen ingyenes szolgáltatást, ami vigyáz ránk."

nepszava.hu/3214372_tavozo-tanarok-statusztorveny-pedagogushiany-pdsz
balos
@Sakk Matt: iztos vagy benne,hogy nem a hullaszállítokhoz van bekötve?Szerintem ahol tömeggyilkosok vezetik az országot,ott a kétkedés nem betegség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.