A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben hívja fel a hívek figyelmét a katolikus hit megőrzésére az újpogányság egyre terjedő szellemével szemben. A testület levelét, melyet szeptember 20-án minden katolikus templomban felolvasnak, az alábbiakban adjuk közre.

Forrás: apostol.blog.hu
Feltöltő: spiral
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
"Ügyét magyaroknak, magyarok Istene,
Azki Szkíthiából voltál ki vezére:
Szánd meg! légyen elég ennyi büntetése,
Add meg szabadságát, régi segítője!"

(Papvilág Magyarországon, 1671.)

lbs
@jancsibacsika34: Vannak igazságok abban amit írtál, de vannak benne jókora és igen vaskos csúsztatások is.
Ami azt illeti, a katolikus püspöki kar részéről "újpogányság" egyáltalán nem "hülyeség", akik meg ezekkel a dolgokkal foglalkoznak nem imitálnaksemmit, pusztán próbálják letisztítani az eredetünk valódi tényeiről a Vajk által kezdeményezett maszatolást, amely mára jó vastag réteggé alakult.
Az, hogy nem értessz vele egyet - a te dolgod - viszont mást aki eltérő véleményen van a tiedtől az kifejezett modortalanság, mi több pimaszság!

A katolikus egyház emberei tették a dolgukat - jól, rosszul, azonban ez még nem ok az általánosításra!
Prohászka Ottokár püspök pl. a vörös téboly ellen emelte fel a szavát.
Mindszenthy a maga karizmatikus egyéniségével, mára már legenda, ő igen komolyan kiállt a legkeményebb időben is a hit mellett. (Az már külön érdekesség, hogy egyházi elöljárója VI Pál pápa milyen alapon merészelte Őt lefokozni, mert egyházjogilag - elviekben - erre lehet hogy módja volt, de mivel az esztergomi érsek egyben Magyarország első számú zászlós ura és ennek a ténynek a meglétét a pillanatnyi politikai aktualitások nem írhatják felül, ehhez semmi joga nem volt. Mint ahogy a Szent Korona jogi helyzetét sem!)
És az általad "többség"-nek hívott papok egyáltalán nem voltak többségben az egyházban!
Számon kéred a papoktól, hogy a Rákosi féle vészkorszakban - te szerinted - állítólag ők nem tettek semmit.
Szerintem meg - a lehetőségeik határain belül - megtettek minden, ami emberileg lehetséges volt.
Könnyű ma ítélkezni a bolsi rémuralom alatt élőkön.

- Pl. Te akkor mit tettél?
- Be merted vallani a munkahelyeden, hogy vallásos vagy?
- Vallásos vagy egyáltalán?
- Esetleg "megélhetési" párttag voltál te is?

Kollaboránsok természetesen mindig voltak és lesznek.
Az egyház a befolyt pénzekkel híresen pedánsan gazdálkodik - amit az is jelez, hogy pénzügyi kérdésekben a bulvár - kloáka médiák nem tudnak rajta fogást találni.

Viszont magam is hiányolom, hogy a készülődő köcsögfesztivál ellen nem volt egy szavuk sem, az azon bekövetkezett történésekhez szintén!
Ez már nem is bűn, ez már HIBA!
almalibre
Szóval a magyarok őshite és kultúrája - amit csak politikai megfontolás végeredményeként váltott fel a kereszténység – az egyszerűen pogányság? Nos, a tisztelt Katolikus Püspöki Konferencia nagyképű tagjai fogják a nagy mesekönyvüket, dugják fel maguknak jó mélyen és húzzanak vissza a sivatagba! Lehet, hogy szükség volt rájuk 1009 éve, ahhoz hogy az akkori „Európai Unió” ne semmisítse meg a magyarságot, de már régóta csak kolonc a nyakunkon a begyepesedett, megkövesedett rendszerükkel, álságosságukkal, arroganciájukkal és folyamatos hatalomvágyukkal. A kereszténység ideje lejárt, természetesen már nem fog visszatérni az ősmagyar hit, csak legfeljebb a felvilágosodás jön el, ami már nagyon ránk fér…
Dr.luigilongo60
almalibre !
Teljes mértékben egyetértek veled.
marlin
Maradjunk abba, hogy a "papok" már megint cselesen, sunyin, farizeus módon "téríteni" akarnak, és ezért "megint" a történelmünket akarják "megrágalmazni"

Az ősi magyar vallás, az ősi magyar hitvilág a magyar történelem része, azt még(!) a Katolikus Püspöki Konferenciának is békén kellene hagyni!! (De mi az álláspontja, véleménye a t. papoknak a "bezdédi tarsolylemezről??)

És ha kell(!) belemehetünk annak a fejtegetésébe is, hogy melyik "vallás" a régebbi a
belső-ázsiai nagyállattartó lovas népek vallása , vagy a katolicizmus??
kopeba
Kulturánk része volt és az is marad , én inkább vállalom és büszke vagyok rá és elutasitom az álszent erőszakos kereszténységet !!!!!!!!!!!!!!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.